Beyaz şölen bugün başlıyor...

Marsel İlhan ve İpek Şenoğlu’nun da mücadele edeceği 123. Wimbledon Tenis Turnuvası bugün İngiltere’nin başkenti Londra’da start alacak.

KORTA giriş ve çıkış protokolü gibi yazılı bir kuralla belirtilmese de tüm sporcuların beyaz kıyafetlerle mücadele ettiği dünyanın en prestijli mücadelesi olan 123. Wimbledon Tenis Turnuvası bugün başlıyor.
Teklerde ilk kez ana tabloya kalma başarısını gösteren Marsel İlhan ile çift kadınlarda bu yıl ikinci kez mücadele edecek olan İpek Şenoğlu da korta çıkacak.Teklerde kazanan erkek ve kadın sporculara 1’er milyon Sterlin para ödülünün verileceği turnuvada toplam 13 milyon 725 bin Sterlin para dağıtılacak.

Federer ve Williams

Roger Federer tek erkeklerde turnuvanın 1 numaralı seribaşı. Bakalım İsviçreli raket 7. kez Wimbledon’ı kazanabilecek mi? 2 numaralı seribaşı Nadal’ın oyun tekniği çim zemine uygun değil. Marsel ise Federer, Davydenko gibi 128 kişilik fikstürün üst kısmında yer alıyor. Kadınlarda geçen yılın şampiyonu Serena Williams tahtını korumaya çalışacak.

Vuvuzela yasak!

DÜNYA Kupası’nı kabusa çeviren vuvuzela, Wimbledon’da yasak. All England Kulübü’nün başkanı Ian Ritchie, “İzleyicilerden sporcuların ve diğer izleyicilerin dikkatini dağıtacak ve oyunun keyfini bozacak aletler getirmemelerini istedik” dedi.
Yazarın Tüm Yazıları