Beyaz Saray'da gergin dakikalar

Güncelleme Tarihi:

Beyaz Sarayda gergin dakikalar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2016 20:21

Beyaz Saray'ın bahçesine kişisel eşyalarını atan bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Haberin Devamı

Gizli Servis, öğle saatlerine doğru ABD Başkanı Barack Obama'nın Beyaz Saray'da bulunduğu sırada adı açıklanmayan bir kişinin demir parmaklıkların üzerinden bazı nesneleri bahçeye fırlattığını, bu kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Bahçeye fırlatılan nesnelerin kişinin özel eşyaları olduğu belirtildi. 

Olay üzerine Gizli Servis, Beyaz Saray yakınında bulundan bölgeyi boşalttı ve girişleri kapattı. Çok sayıda turistin uğrak yeri olan Beyaz Saray'ın önündeki Lafayette Parkı da boşaltıldı.

Beyaz Saray'a dün de bir kişinin parmaklıklardan atlayarak girmeye çalıştığı, Gizli Servis tarafından yakalanan bu kişinin, Washington polisine teslim edildiği açıklanmıştı. Beyaz Saray ve etrafı, dünkü olayda da bir süre giriş ve çıkışlara kapatılmıştı.
Geçen yıl Obama ailesinin Şükran Günü sebebiyle içeride olduğu sırada Amerikan bayrağını omuzuna sararak Beyaz Saray'ın demir parmaklarını aşan kişi, yaklaşık 20 metre ilerledikten sonra görevlilerce yakalanmıştı.

Haberin Devamı

İki sene önceki olayda ise Beyaz Saray'ın önündeki demir parmaklıklardan atlayan ve 64 metre uzunluğundaki bahçeden koşarak geçen 42 yaşındaki Irak gazisi Omar Gonzalez, elindeki bıçağıyla Obama'nın konutuna kadar gitmişti. Skandalın ardından eleştirilerin hedefi haline gelen Gizli Servis Direktörü Julia Pierson, 1 Ekim'de istifa etmişti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!