Beyaz Saray’da Flynn sıkıntısı

Güncelleme Tarihi:

Beyaz Saray’da Flynn sıkıntısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2017 22:48

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Flynn’ın daha kabine işbaşı yapmadan Rusya’nın Washington elçisi ile 29 Aralık 2016’da yaptığı telefon görüşmesi Başkan Trump’ın kabinesinde huzursuzluğu artırdı. Trump’ın üst düzey politika danışmanı Stephen Miller önceki gün “Trump’ın Flynn’a güveni sürüyor mu” sorusuna “Başkan’a sorun” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

YEDİ Müslüman ülkeye geçici vize yasağı kararnamesi ile şimşekleri üzerine çeken ABD Başkanı Donald Trump yönetiminde bu kez de Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Flynn’ın Rusya’nın Washington elçisi ile temasları yeni huzursuzluklara yol açtı. Amerikan New York Times (NYT) gazetesi ayrıca, Beyaz Saray personelinin Donald Trump’ın Twitter mesajlarına uygun politika üretmekte zorlandığını, Trump’ın kendisinin de yabancı ülke liderleriyle görüşmeleriyle ilgili ekibini çoğu kez karanlıkta bıraktığını yazdı. Aynı zamanda Ulusal Güvenlik Konseyi’nde bazı görevliler, Trump’ın üst düzey danışmanlarının sızıntılara karşı e-posta ve cep telefonlarının izlenmesiyle sonuçlanabilecek bir “iç tehdit” programını değerlendirdiklerine dair haberlerden sonra şifreli iletişim kullanmaya başladı.

Haberin Devamı

SORUŞTURMA GÜNDEMDE: NYT’ye göre Mike Flynn’ın 29 Aralık 2016’da Rusya’nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile yaptığı görüşmenin içeriği soruşturmayla da karşı karşıya. Bu görüşmenin Barack Obama yönetiminin Rusya’ya yeni yaptırımlar kabul ettiği güne denk gelmesi “iki yetkilinin yaptırımları konuştuğu iddialarını” gündeme getirmişti. Washington Post gazetesi geçen cuma Flynn’ın o görüşmede yaptırımları da ele aldığını yazmıştı.

TRUMP: BAKACAĞIM: ABD Başkanı Trump, hafta sonunu geçirmek üzere cuma başkent Washington’dan Florida’ya giderken uçakta basın mensuplarının konuyla ilgili sorularını “Haberleri görmedim. Bakacağım” diye yanıtlamıştı. Amerikan NBC’ye konuşan Trump’ın üst düzey politika danışmanı Stephen Miller, “Trump’ın Flynn’a güveninin sürüp sürmediği” sorusuna “Bunu Başkana sormalısınız” diye cevap verdi. 58 yaşındaki emekli Korgeneral Flynn, Fetullah Gülen’in Türkiye’ye iade edilmesini savunan bir yazı kaleme almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!