Beyaz hackerlardan siber mücadele

Güncelleme Tarihi:

Beyaz hackerlardan siber mücadele
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2017 10:15

Başkent Ankara ‘beyaz hacker’ etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Haberin Devamı

STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. tarafından gerçekleştirilen siber güvenlik etkinliğine üniversite öğrencileri ve özel sektörden siber güvenlik uzmanları katıldı. Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen CTF Capture The Flag (Bayrağı Yakala) etkinliğinde 119 yarışmacı, sistemdeki açıkları bulmak için birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Wyndham Otel’de gerçekleştirilen yarışmada 19 üniversite, 7 özel sektör ve 6 kamu kurumundan oluşan 32 takım, bayrağı yakalamak için kıyasıya rekabet etti. Yarışmanın amacının siber güvenlik alanında nitelikli insan kaynağı yetiştirmek ve keşfetmek olduğunu kaydeden STM Genel Müdürü Davut Yılmaz şu bilgileri verdi:

FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTİYORUZ

“Katılımcılar bu yarışmada bir siber güvenlik uzmanı gibi değil bir hacker gibi düşünüyorlar. Mobil, web, kriptoloji alanlarında önlerine koyduğumuz engeller var. Kod yazarak, şifre kırarak engelleri aşıp bayrağı almaya çalışıyorluo. En çok bayrağı en kısa sürede alan ekip yarışmanın galibi olacak. Temelde iki amaç var, birincisi siber güvenlik konusunda Türkiye’de bir farkındalık oluşturmak. Çünkü bu alan çok kritik ve hassas bir alan. İkincisi ise insan kaynağı. Biz bir yandanda kabiliyetli gençleri bulmaya çalışıyoruz. Önceki yıllarda yaptığımız çalışmalarda bünyemize kattığımız arkadaşlarımız var. Bu yılda aynı amacı güdüyoruz, iyi olan ekiplere iş teklifi sunacağız. Yarışmaya ilgi büyük önümüzdeki yıl daha çok katılımlı ve uluslararası alanda yapmayı düşünüyoruz.”

Haberin Devamı

AÇIKLARI BULMAYA ÇALIŞTILAR

Önceliği Türkiye için siber güvenlik alanında nitelikli insan kaynağı yetiştirmek olan etkinlikte katılımcılar, STM’nin siber güvenlik ekibi tarafından özel olarak oluşturulan yarışma ortamına kasıtlı olarak yerleştirilen sistem açıklarını bularak ilerledi. Birinci olan takıma 15 bin TL, ikinci olan takıma 10 bin TL ve üçüncü olan takıma ise 7 bin TL’lik para ödülü verildi.

BAKMADAN GEÇME!