Beyaz eşya satışına '1 Eylül' dopingi

Güncelleme Tarihi:

Beyaz eşya satışına 1 Eylül dopingi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2018 12:57

Beyaz eşya satışına '1 Eylül' dopingi

Haberin Devamı

 

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA) - BANKACILIK Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) vatandaşın uzun dönem borçlanmasını önleyecek taksit ve kredi düzenlemesi 1 Eylül'de yürürlüğe girecek. Uygulamayla beyaz eşya satışında elden taksit sayısı 12 ayı aşmayacak. 15 ay ve 24 ay elden taksitlendirmenin devam ettiği ağustos ayının son günlerinde tüketiciler mağazalarda en çok beyaz eşyaya ilgi gösterdi.

Taksitli satışlarda 1 Eylül'de başlayacak yeni dönem öncesinde elden taksit yapan bazı mağaza sahipleri ürünlerine, cam ve vitrinlerine, '15 ay ve 24 ay taksitlendirmede son gün 31 Ağustos' yazarak, vatandaşın dikkatini çekmeye çalıştı. Yeni uygulamanın hayata geçmesiyle birlikte elektronikte 3 ay, cep telefonlarında 6 ay, bilgisayarlarda 6 ay ve beyaz eşyada 12 ay elden taksitlendirme işlemi yapılacak.

ELDEN TAKSİT EN AZ 3 AY, EN FAZLA 12 AY OLACAK

Antalya'da elden taksitlendirme yapan bir mağazada çalışan Mustafa Doğan Benli, “Temel ihtiyacımız olan buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makineleri gibi ürünlerin satışında kredi için taksit sayısı korundu. Telefon, bilgisayar ve televizyon gibi ithal ürünlerin önünü kesmek, yerli üretimin önünü açmak için devletimiz önemli adımlar attı. Cep telefonu alımlarında kredi kartına taksit yapılmıyordu, tüketici ise elden takside yöneldi. Kredi kartına taksit yapılmayan ürünler için 24 ay ya da 15 ay elden taksit yapabiliyorduk. 1 Eylül itibari ile ürünlere göre elden taksit en az 3 ay, en fazla 12 ay olacak. Bu nedenle tüketici, beyaz eşya alımlarını ağustos ayında artırdı. Bu sayede ağustos ayında, 3 ayın satışını yaptık. Kurban Bayramının da etkisiyle tüketicilerimiz en çok çekmeceli dondurucu ve buzdolabı satın aldı" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!