BEÜ'de engelsiz üniversiteler çalıştayı düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

BEÜde engelsiz üniversiteler çalıştayı düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2017 18:17

BEÜ'de engelsiz üniversiteler çalıştayı düzenlendi

Haberin Devamı

ZONGULDAK, (DHA)- BÜLENT Ecevit Üniversitesi’nde 74 üniversiteden 200'e yakın akademik ve idari personel ile öğrencilerin katıldığı 11’inci Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı düzenlendi.
Sezai Karakoç Kültür Merkezi’ndeki çalıştayın açılış konuşmasını Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Hakan Kalyon yaptı. Kalyon, coğrafyanın engellerine rağmen üniversiteyi yaşanabilen ve hareket edilen bir mekan haline getirenlere teşekkür etti. Çalıştay Başkanı BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Güven ise engelli çalışmalarında önemli olan noktanın yapılacak düzenlemelerin engelliler tarafından güvenli ve bağımsız olarak ulaşılabilir ve kullanılabilir olması olduğunu ifade etti.
Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer de çalıştayda eğitime erişimde yeni teknolojilerin, bu teknolojilerin nasıl üretildiği, engelli eğitimine ne tür katkılar sağlanabileceği konularında önemli çıkarımlar sağlanacağının söyledi. 11’incisi gerçekleştirilen Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı’nın bu alanda yapılabilecek çalışmalara ışık tutacağını belirten Rektör Özer, şöyle dedi:
"Çalıştayın düzenlenmesinde bizlere destek veren sayın valimiz Ali Kaban’a, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Sn. İshak Çiftçi’ye, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Genel Müdürü Sayın Celil Güngör’e, Zonguldak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü’ye, Çalıştay Yürütme ve Düzenleme Kurulu Üyelerine, Bilim Kurulu üyelerine, Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğümüze şükranlarımı sunuyorum.”
Açılış konuşmalarının ardından çalıştayın oturumları gerçekleştirildi. Çalıştayın sonunda alınan kararlar öneri olarak YÖK’e sunulacak.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!