BEÜ'de 'Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı'

Güncelleme Tarihi:

BEÜde Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2017 18:32

BEÜ'de 'Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı'

Haberin Devamı

ZONGULDAK,(DHA)- BÜLENT Ecevit Üniversitesi'nin (BEÜ) her yıl farklı bir üniversitede düzenlenen 'Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı' na ev sahipliği yapacağı açıklandı.
Çeşitli üniversitelerden engelli öğrenci birimlerinin akademik ve idari sorumluları, engellilik alanında akademik çalışmaları bulunan ilgili akademik ve idari personel, engelli yükseköğretim öğrencileri ve yetkililerin katılımı ile her yıl düzenlenen Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı'nın 11'incisi BEÜ'nün ev sahipliğinde 8-9 Mayıs 2017'de BEÜ Farabi Kampüsü Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde düzenlenecek.
Geçen yıl çalıştayın düzenlendiği Anadolu Üniversitesi Engelli Öğrenciler Birimi Müdürü Doç. Dr. Osman Tutal, hazırlıklarla ilgili BEÜ'yü ziyaret etti. BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Güven ile görüşen Doç. Dr. Tutal, çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Ardından Sezai Karakoç Kültür Merkezi Toplantı Salonu'nda 'Üniversitelerde Engelli Öğrenci Birimleri ve Erişilebilirlik' konulu seminer verildi.
Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Hakan Kalyon, üniversitelerinde düzenlenecek çalıştayın, bu alandaki çalışmalarının görülmesi ve üniversitenin tanıtımının yapılması açısından önemli olduğunu söyledi. Çalıştaya, 100’e yakın üniversitenin katılması beklendiği de belirtildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!