Better Cotton için buluştular

Güncelleme Tarihi:

Better Cotton için buluştular
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2017 13:37

Better Cotton için buluştular

Haberin Devamı

ADANA Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, 'Better Cotton-Sürdürülebilir Pamuk' üretiminin artırılmasının daha çok katma değer oluşturulmasına katkı sağlanabileceğini söyledi.
Düzenlenen toplantıda konuşan Şahin Bilgiç, pamuk ekim alanlarının Better Cotton-Sürdürülebilir Pamuk alanlarına dönüştürülerek dışa bağımlılığın azaltılabileceğini söyledi. Bilgiç şöyle konuştu:
"Türkiye'de ve Adana'da pamuğunun ekonomik, sosyal ve çevresel sürdürülebilirlik ilkelerinde üretilebilmesi için çabalarımız sürmektedir. Üretici örgütleri, çiftçiler, borsalar, borsaların pamuk ticareti yapan üyeleri, tekstil ve hazır giyim sektörü ile tüketicilerle ele ele vererek bunu şahlandırabiliriz. Better Cotton- Sürdürülebilir Pamuk için 2020 yılı hedefi; dünya pamuk üretiminin yüzde 30'unun Better Cotton olması ve 5 milyon üreticiye ulaşmasıdır."
Önemli markaların sürdürülebilir pamuk kullandığını söyleyen İyi Pamuk Uygulamaları Derneği (IPUD) Yönetim Kurulu Başkanı Leon Piçon ise şöyle konuştu:
"Türkiye'deki pamuk üretimini sürdürülebilirlik esaslarında dönüştürmek ülkemiz kaynaklarının daha etkin kullanımını sağlayarak verimliliğimizi arttıracak, aynı zamanda pamuk ve tekstil sektörünün iç ve dış pazarlarda rekabet gücünü arttıracaktır. Bu bağlamda, Better Cotton standardının ulusal ölçekte yaygınlaştırılması stratejik önem taşımaktadır."

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!