Beton kano ile yarışacaklar

Güncelleme Tarihi:

Beton kano ile yarışacaklar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2016 16:01

Beton kano ile yarışacaklar

Haberin Devamı

Betonu yüzdürdüler

BALIKESİR Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümü öğrencileri, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından betonun yüzebileceğini kanıtlamak için düzenlenen Beton Kano Yarışması'na katılacak.

İTÜ Mühendisliğe Hazırlık Kulübü tarafından "Köprüler kurmuşuz, gökdelenler dikmişiz de betonu yüzdürmüşüz çok mu?" sloganıyla düzenlenen 'Beton Kano Yarışması'nın 14-17 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirileceğini belirten takım kaptanı Alper Deniz, "İTÜ'nün düzenlediği beton kano yarışmasında hedef betonun yüzebilirliğini göstermekti. Biz de 'Karesi Kano Takımı' adıyla bu etkinliğe katılmaya karar verdik. Yarışmaya katılma kararını almadan önce kafamızda soru işaretleri vardı. Bu soru işaretlerini yok etmemiz hiç de zor olmadı. Çünkü, Balıkesir Üniversitesi olarak büyük bir aileyiz. Bu büyük ailenin fertleri olarak hep birlikte bu işin üstesinden geldik. Önce başvurumuzu yaptık, ardından danışman hocamız araştırma görevlisi Erkan Töre ve Balıkesir Üniversitesi mezunu olan Vardar İnşaat kurucularından Ercan Sürenkök'ün desteğiyle beton kanomuzu yaptık. Çalışmalarımızı Atatürk Parkı içindeki havuzda sürdürüyoruz. Betondan kanomuzu yüzdürüp, yarışa hazırlanıyoruz " dedi.

KANOYU ESKİ REKTÖRE ADADILAR

Daha önce bazı üniversitelerin beton kano yaptığını ama yüzdüremediğini belirten Özdemir, "Yoğun çalışmalar sonucunda yoğunluğu 2.5 t/m3 olan betonun yoğunluğunu 0.83 t/m3'e çektik. Bu yoğunluktaki betonumuzun işlenebilirlik özelliğini artırıp dik yüzeylerde de imalatının uygulanabilir olmasını başardık. Bu sayede kanomuzun kalınlığını 2 cm, uzunluğunu 4.70 m, genişliğini de maksimum 85 cm, derinliğini de 43 cm olarak belirledik. Takım arkadaşlarımız, hocalarımız ve sponsorumuzla birlikte kanomuzun imalatını gerçekleştirdik. Balıkesir Üniversitesi Kano Takımı olarak okulumuzun adına ürettiğimiz kanoyu rahmetli hocamız Prof. Dr. Şerif Saylan'a armağan ediyoruz" diye konuştu.

Kano takımında Alper Deniz'le birlikte Ali Demir, Mustafa Uğurlu, Sezer Akdal, Gökhan Sarı ve M. Ameen Amini de yer alıyor. Yarışma sonucunda birinci olan takıma 8 bin 500 TL, ikinci olan takım 5 bin 500TL ve üçüncü olan takıma 3 bin 500 TL para ödülü verilecek.

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!