Beştepe’ye yeni golcü

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’ye yeni golcü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2016 16:21

El Kabir’e iyi bir teklif gelmesini bekleyen Gençlerbirliği, Kosovalı Vedat Muriç’i renklerine bağladı. Giresunspor’da iki sezonda toplam 23 gol atan 22 yaşındaki forvet, bu sezon 17 gollük performansı ile PTT Birinci ligdeki krallık yarışında ikinci sırada kaldı.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği dış transferde hız kesmiyor. Kırmızı-siyahlılar, PTT 1. Lig takımlarından Giresunspor’un Kosovalı golcü oyuncusu Vedat Muriç’i transfer etti. Önceki gün Gençlerbirliği Kulübünden yapılan açıklamada, kulüp Başkanı İlhan Cavcav ile Giresunspor Kulübü Başkanı Mustafa Temel Bozbağ, Başkent ekibinin tesislerinde bir araya gelip, Vedat Muriç’in transferi konusunda anlaşma sağlandığı ve imzaların atıldığı belirtililmişti.  Vedat Muriç ile yapılan görüşmelerde, ufak pürüzlerin giderilmesinin ardından, oyuncu ile de dün sözleşme imzalandı. İki sezondur Giresunspor’da forma giyen Muriç, toplam 23 gol attı. Bu sezon 17 kez gol sevinci yaşayan genç oyuncu, 20 gol atan Adana Demirspor’lu Pote’nin ardından, Denizlispor’li Leanrdo ile birlikte krallık yarışında ikinci sırada kaldı.

Haberin Devamı

MİLLİ TAKIM TERCİHİ KOSOVA

Vedat Muriç, Türk Milli Takımı’nda oynamasına yönelik çıkan haberler ile yaptığı açıklamada, Milli Takım antrenörlerinden Abdullah Ercan’ın, Samsunspor ile oynanan karşılaşmada kendisini izlemeye geldiğini belirtip, o dönem Türk vatandaşlığını daha almadığından dolayı bu girişimin ertelenmek zorunda kaldığını ifade etti. Kosova’nın UEFA ve FIFA’ya kabul edilmesinin ardından, Kosova Milli Takımı’ndan teklif aldığını belirten Muriç, bu teklifi kabul ettiğini söyledi. Kısa bir süre önce Kosova’nın UEFA ülkeleri arasına kabul edilmesiyle 2018 Dünya Kupası’na katılmasının önünün açıldığını dile getiren Muriç, “Ben de 3 Haziran’daki Faroe Adaları ile oynanacak hazırlık maçı için Kosova Milli Takımı’ndan davet aldım. Ancak teknik direktörden izin alarak affımı istedim. Çünkü 3 Haziran’da nişanlanıyorum” diye konuştu. Türk Milli Takımı’nda oynamayı her zaman kabul edebileceğini söyleyen Muriç, evraklarda sorun çıktığından dolayı zorluklar yaşadığını iletti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!