Beştepe’de ikna turları

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’de ikna turları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2016 14:34

Gençlerbirliği yönetimi, sezon bitiminde sözleşmesi sona erecek olan kaptan Ahmet Yılmaz Çalık’a mukavele uzatma teklifi götürürken, genç oyuncu ilk etapta bu talebe olumlu yaklaşmadı.

Haberin Devamı

Yeni sezonun başlamasına kısa bir süre kala hazırlıklarını tamamlayan Gençlerbirliği’nde, takım kaptanı Ahmet Yılmaz Çalık’ın sözleşmesinin uzatılması çalışmalarına erkenden başlandı. Gençlerbirliği ile olan mukavelesi 31 Mayıs 2017’de bitecek olan genç savunmacı için devreye giren yönetimin, nabız yokladığı ancak ilk etapta olumlu cevap alamadığı belirtildi. Gençlerbirliği altyapısından yetişen Ahmet Yılmaz Çalık, 2011-2012 sezonundan itibaren Gençlerbirliği A takımında forma giymeye başladı. Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig’de toplam 100 maçta forma giyen Ahmet Yılmaz Çalık, 4 gol attı. Alt yaş gruplarında milli takım forması giyen, son dönemde A Milli Takıma da çağrılan 22 yaşındaki genç oyuncu, ulusal takımda 70 kez görev yaptı ve 5 kez gol sevinci yaşadı.

Haberin Devamı

VURAL’IN ELEŞTİRİ ODAĞINDA KALDI

Her sezon başında, büyük takımlarla adı anılan Ahmet Yılmaz Çalık, istikrarlı performansı ile dikkati çekiyor.
2011 yılında Gençlerbirliği ile profesyonel sözleşme imzalayan Ahmet Yılmaz Çalık, 2013 yılında kulübü ile olan sözleşmesini karşılıklı sona erdirip, 3 yıllık yeni bir mukavele yaptı. 31 Mayıs 2016’da sona erecek şekilde düzenlenen yeni mukavelenin, bitimine 2 yıl kala Gençlerbirliği yeni bir adım attı ve Ahmet’in sözleşmesini bir yıl daha uzatmak için girişimde bulundu. Bu süreçte, genç oyuncu ayak diretirken, Gençlerbirliği Kulüp Başkanı İlhan Cavcav, oyuncunun babası ile görüştü ve alacağının iyileştirilmesi koşulu ile sözleşme bitiş tarihi bir yıl ileriye çekilerek, 31 Mayıs 2017’ye uzatıldı.
Ahmet Yılmaz Çalık, geride kalan sezonun ilk yarısının bitimine bir hafta kala, takımın başına getirilen Teknik Direktör Yılmaz Vural’ın, kulüpten ayrılma sürecinde öne çıkan isim olurken, teknik direktör Vural’ın eleştiri oklarını üzerine çevirdiği isim olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!