Beştepe’de gündem yoğun

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’de gündem yoğun
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2016 14:49

Kulübün satın aldığı arsanın imar izinleri çıkarıldı, ulusal lisans verilmemesine neden olan stat konusunda gerekli işlemler tamamlandı.

Haberin Devamı

Süper Ligde kabus gibi geçen ilk yarının ardından ikinci devredeki çıkışıyla sezonu 10. basamakta tamamlayan Gençlerbirliği’nde, yeni sezonla ilgili, transferler dışında, idari ve hukuki anlamda da çalışmalar sürüyor. İlk planda Ante Kulusiç, Olafur Skulason ve Ferhat Görgülü ile sözleşme yenileyen, Marko Milinkoviç ve Dieudonne Gbakle ile kontrat yapan, Giresunspor’dan Vedat Muriç ile el sıkışan kırmızı-siyahlılarda, yolların ayrılmasının düşünüldüğü isimler, yabancı oyuncular; Martin Spelman, Iasmin Latovlevichi ve Panojotis Dimitriadis. Yerli isimlerden kaleci Ferhat Kaplan’ın Antalyaspor ile anlaştığı belirtiliyor. Doğa Kaya ile sözleşme yenilenmeyecek. Devre arasında, Osmanlıspor’dan yeniden Beştepe’ye dönen Hakan Aslantaş ise Süper Ligin yeni takımlarından Karabükspor’a gidiyor. İstanbul Başakşehir ile yollarını ayıran Semih Şentürk’ün adı da Beştepe ile anılıyor. 

Haberin Devamı

DJALMA CAMPOS İLE UÇURUM VAR

Başkent ekibinin gözden çıkardığı ancak iyi bir teklif gelmesini beklediği isim ise El Kabir. Gerek Mehmet Özdilek, gerekse İbrahim Üzülmez döneminde, takım içindeki disiplinsizlikleri nedeni ile teknik ekiplerin ve yönetimin tepkisini çeken El Kabir, kulüpte huzuru bozduğu gerekçesi ile gözden çıkarılmış durumda.
Sezon başında transfer edilen ve bonservisi elinde olan Djalma Campos ise gösterdiği performansla, teknik ekibin takımda tutulması yönünde ısrar ettiği isimlerin başında geliyor. Ancak, yönetimin teklif ettiği rakam ile Campos’un istediği rakam arasında uçurum olması, görüşmeleri tıkamış durumda. Adı, Medipol Başakşehir ve Bursaspor ile de anılan Campos’a ilk etapta 300 bin euro önerildi. Bu rakama yanaşmayan oyuncu için, yönetim 100 bin euroluk iyileştirme düşünürken, Campos’un 3 yıl sözleşme istemesi ve her yıl için 1 milyon 100 bin euro talep etmesi, olumlu adım atılmasını engelledi.

LİSANS KONUSU ÇÖZÜME KAVUŞTU

Türkiye Futbol Federasyonu, bir süre önce, Süper Ligden 8 takıma ulusal lisans verirken, Gençlerbirliği bunu alamadı. Kırmızı-siyahlıların maçlarını oynadığı 19 Mayıs Stadı’nın depreme dayanıklı olduğu yönünde raporu olmadığı gerekçe gösterilirken, geçen sene olduğu gibi bu sene de güvenlik sertifikasını alamadığından, ilk etapta lisans sahibi olamadı. Bu konuda ilgili birimler ile yapılan girişimler sonucunda, gerekli rapor alındı ve sertifika federasyona iletildi. TFF’nin yapacağı ikinci toplantıda, Gençlerbirliği’nin de ulusal lisansı alacağı belirtiliyor.

VURAL’IN SÖZLEŞMESİ KAFA KARIŞTIRDI

Gençlerbirliği’ni adına sevindirici bir diğer haber ise kulübün bir süre önce Beysukent’te aldığı arsa konusunda gerekli imar çalışmalarının tamamlanması oldu. Belediye yetkilileri ile yapılan bir dizi temasın sonucunda gerekli izinler alınırken, bu arsa üzerine yapılacak çalışma sonrasında kulübün 30-40 milyon TL civarında bir kaynağa kavuşacağı ifade ediliyor.
Beştepe’ye geldikten 5 gün sonra sözleşmesi tek taraflı fesih edilen, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’na giden ve Gençlerbirliği’ni 750 bin TL tazminat ödemeye mahkum eden Yılmaz Vural dosyası ile ilgili hukuki çalımada, kulüp ilk etapta önemli bir adım atıp, 240 bin TL’nin ödenmesini durdurdu. Vural ile yapılan sözleşmede, teknik direktöre 500 bin TL peşin ödeme yapılır, kalan 250 bin TL ise taksitler halinde ödenir maddesinin bulunduğu belirtildi. 240 bin TL ödenmesi ile ilgili hükmü, Tahkim Kurulu kararı ile durduran kırmızı-siyahlılar, süreç devam ederken, Yılmaz Vural’ın, Adana Demirspor ile sözleşme yapmasını, koz olarak kullanma amacıyla başlattığı operasyonunun sunucunu bekliyor. Ancak, Vural’ın, Adana Demirspor ile yaptığı sözleşmede, kulüpten alacağı ile ilgili açıklayıcı bilginin olmadığı bu durumun da Beştepe’nin planlarını bozduğu öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!