Beştepe’de bulutlar karardı

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’de bulutlar karardı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2017 14:58

Süper Ligin 12. haftasında, kendisi adına hayati önem taşıyan maçta, sahasında Kayserispor’a 2-1 yenilen Gençlerbirliği’nde taşlar bir kez daha yerinden oynadı ve Başkent ekibi, Teknik Direktör Mesut Bakkal ile yollarını ayırdı.

Haberin Devamı

Ligin üçüncü haftasında, Atiker Konyaspor karşısında alınan 3-0’lık yenilginin ardından, Teknik Direktör Ümit Özat’ın görevine son verilmişti. Bakkal, kırmızı-siyahlı ekipte 4. kez göreve gelirken, takım onun yönetiminde çıktığı 9 maçta; 2 galibiyet, bir beraberlik alırken, 6 kez de yenildi.

BATARSAK BİRLİKTE BATARIZ

Duayen Başkan İlhan Cavcav’ın adını taşıyan sezonda sıkıntılı günler geçiren Gençlerbirliği, son oynadığı müsabakada Kayserispor’a 2-1 yenilirken, maç sonrasında Teknik Direktör Mesut Bakkal, yaptığı açıklamada görevi bırakmayacağını belirtip “Hiçbir yere gitmem. Batarsak birlikte batarız” demişti.
Bakkal’ın, 5-1 kaybedilen Galatasaray müsabakasının ardından başlayan, hafta içi demeçlerinde devam eden ve son olarak Kayserispor karşılaşması bitiminde üstü kapalı olarak verdiği mesajlar, Beştepe’deki havayı farklı bir noktaya getirdi.
Bakkal’ın, “Hiçbir yere gitmiyorum. Benden sonraki hocaya transfer yapılırsa sizin karşı gelmeniz lazım. Biz, senin vecibelerini yenine getiriyoruz derlerse o başka. Daha da çırpınmamız lazım. Yine sahip çıkacağız, batarsak birlikte batarız. Bir şeyler bozuksa bunu benden başka kimse düzeltemez. Gemiyi terk etmem, ne korkağım ne da kaçağım. Hocalığımı tartıştırmam. Eskiden git deniliyordu, gidiyorduk, artık yok. Ben elimden geleni yapacağım. Suç bende olsa babam mezardan kalksa durmam. Transfer yapılacaksa benim başında olduğum ekibe yapılmalı” sözleri ile yönetime açıkça mesaj vermişti.

3 SAAT SONRA GÖREVDEN ALINDI

Bakkal’ın bu açıklamasının ardından, Gençlerbirliği yönetimi durum değerlendirmesi yaptı ve teknik adamla yolları ayırma kararı aldı. 2 yönetici, Teknik Direktör Bakkal ile bir araya gelip konuştu ve sözleşmenin anlaşma yolu ile sonlandırılması konusunda uzlaşı sağladı.
Yöneticilerin, kendi arasında durum değerlendirmesi yaparken, dönüm noktası olarak görülen iç sahadaki 3 kritik maçın ilkinde galibiyet beklerken, berabere bile kalınamamasına tepki gösterdiği, takım içindeki havanın gelecek adına umut taşımadığından hareketle de teknik ekiple yolların ayrılmasına karar verdikleri öğrenildi. Bu toplantıda, 3-3 biten Akhisar Belediye, 1-0 kaybedilen Evkur Yeni Malatya ve son olarak 2-1 yitirilen Kayserispor maçlarındaki, oyuncu tercihlerinin ve sahadaki futbol anlayışının, teknik ekip zaafları olarak masaya yatırıldığı belirtildi.

ÜMİT ÖZAT İDDİASI BEŞTEPE’Yİ KARIŞTIRDI

Ligin üçüncü haftası geride kalırken Ümit Özat ile yolları ayıran Gençlerbirliği, Mesut Bakkal’ı takımın başına getirdiğinde, transfer döneminin bitimine 3-4 günlük süre kalmış, tüm camia, oyuncu transferinin gerekli olduğu fikrinde birleşmişti. Bakkal’ın da bu dönemde başkanla yaptığı görüşmede, 3 oyuncu istediği, hatta isimlerini bile verdiği ileri sürülmüştü. Ancak, başkan bu talebe, ‘kadromuz yeterli’ diyerek olumsuz yaklaşmıştı. Bu, isteğin geri çevrilmiş olmasının ikili arasında kuvvetli bir bağ kurulmasını önlediği iddia edilirken, Bakkal’ın görevde bulunduğu süreçte, eski teknik direktör Ümit Özat adının kulüpte anılması ve hatta başkan Murat Cavcav’ın, Özat ismini gündemde tuttuğu iddiası, soğuk rüzgarlar estirmişti. Kasım ayının ortasında verilen milli arada Konyaspor ile oynanan ve 2-1 kaybedilen hazırlık maçı sonrasında, “Ümit Özat yeniden Beştepe’ye dönecek” şeklinde ortaya yayılan dedikodu, hem teknik adamın hem de Beştepe’nin havasını bozmuştu.
Kayserispor maçı öncesinde, başkan ile teknik adam arasında gerçekleşen buluşmada, devre arasında takımdan gönderilecek ve takıma alınacak oyuncular konusunun masaya yatırıldığı, Mesut Bakkal’ın gönderilecek isimlerle ilgili kullandığı ifadelerin, yönetim tarafında tepkiye neden olduğu belirtildi.

LUCAS CLARO NEDEN KADROYA ALINMIYOR

Gençlerbirliği’ne biten sezonun devre arasında, Ümit Özat’ın isteği ile transfer edilen ve Özat’ın ifadesi ile satıldığında kulübe 5 milyon Euro gelir getireceği ileri sürülen Brezilyalı stoper Lucas Claro’nun, kırmızı-siyahlı ekibin kritik maçlarında oynamaması dikkatlerden kaçmadı. 3-2 kaybedilen Göztepe, 2-1 kazanılan Beşiktaş ve 2-1 kaybedilen Kayserispor maçlarında, Lucas 18 kişilik kadroya alınmazken, 3-3 biten Akhisar Belediye ve 1-0 kaybedilen Evkur Yeni Malatya müsabakalarında ise yedek bekledi. Beşiktaş maçı öncesinde, el tarak kemiğinden sakatlanan stoper, bu karşılaşmada forma giymedi. Ciddi bir sakatlık bilgisi kulüp tarafından paylaşılmayan ve savunmanın önemli ismi Palitsevich cezalı iken, hayati önem taşıyan Kayserispor maçında Teknik Direktör Bakkal’ın, bu sezon hiç görev almayan genç oyuncu Yıldırım Mert’i sahaya sürmesi, kafaları karıştırdı. Teknik adam ile oyuncu arasında, Ümit Özat’ın adının gündeme gelmesinden dolayı sıkıntı yaşandığı iddiası ortaya atıldı.
Gençlerbirliği Kulüp Başkanı Murat Cavcav, Bakkal ile yolların ayrılmasının ardından yaptığı açıklamada, “Karşılıklı anlaşarak bu kararı aldık. Kendisine emeği için teşekkür ediyorum. Zaman kaybetme lüksümüz yok” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!