Beştepe'de 15 Temmuz şehitleri anma programı düzenledi (4)

Güncelleme Tarihi:

Beştepede 15 Temmuz şehitleri anma programı düzenledi (4)
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2017 18:23

Beştepe'de 15 Temmuz şehitleri anma programı düzenledi (4)

Haberin Devamı

KAHRAMAN: 15 TEMMUZ KARANLIK BİR GECEYDİ FAKAT BİRÇOK AYDINLANMANIN ÖNÜNÜ AÇTI
 
15 Temmuz Şehitleri Anma Programında konuşan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "15 Temmuz karanlık bir geceydi. Fakat birçok aydınlanmanın önünü açtı. Çok dersler aldığımız bir geceydi. Bir söz var; Bir musibet bin nasihatten evladır diye. 15 Temmuz'da bir çok dersler oldu. Türkiye için kötü niyete besleyenlerin niyetleri kursaklarında kaldı. Toplumumuz bir travma geçirdi. Bir geceyi atlattık ama aydınlığa çıktık.  Mesele sadece Türkiye değildi Türkiye'nin yanında bütün gönül coğrafyası Ortadoğu coğrafyası çok büyük değişikliklere uğrayacaktı. 3 partiden sözcüler, demokrasiye sahip çıktı, hepsine teşekkür borçluyum. Güzel bir imtihan oldu" dedi. 
15 Temmuz Şehitleri Anma Programı Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde başladı. Etkinlikte konuşan TBMM Başkanı İsmail Kahraman şu ifadeleri kullandı: "15 Temmuz karanlık bir geceydi. Fakat birçok aydınlanmanın önünü açtı. Çok dersler aldığımız bir geceydi. Bir söz var; Bir musibet bin nasihatten evladır diye. Çok dersler aldığımız bir geceydi. O gece sonucunda ortaya çıkan tablo, milli birlik ve beraberliğimizin sağlamlığı, halkımızın demokrasiyi özümsemesi darbenin önünü kapattı. Bir daha Türkiye'de darbeyle karşılaşmayacağız. Millet de milli şuur ve kardeşlik hakim oldu. 
F-16 UÇAĞI UÇTU EYVAH DEDİM HİÇ BEKLEMEDİĞİMİZ BİR HADİSE OLDU DEMEK Kİ BİR DARBE İLE KARŞI KARŞIYAYIZ
Bir uçak F-16 uçağı uçtu. Neredeyse camları kıracak müthiş bir ses çatıya değecek o derce alçaktan uçtu. TV'yi açtım. Şehitler köprümüze tanklar girmiş.  Eski darbeleri biliyorum. Eyvah dedim hiç beklemediğimiz bir hadise oldu demek ki bir darbe ile karşı karşıyayız. Abdestimi aldım Meclis'i açacağım dedim geldim Meclis'i açtım. 
SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ, BAŞBAKANIMIZ ÜÇLÜ BİR ARAYA GELEREK VERDİĞİMİZ BİR KARAR YOK
Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız üçlü bir araya gelerek verdiğimiz bir karar yok. Her birimiz derhal harekete  geçti. Kaptanlar gemilerini terk etmezler. Fareler terk ederler. Bu millette fare yok şuurlu. 
3 PARTİDEN MİLLETVEKİLLERİ GELDİLER. 3 PARTİNİN GRUP BAŞKANVEKİLLERİNİ DAVET ETTİM
3 partiden milletvekilleri geldiler. 3 partinin grup başkanvekillerini davet ettim. Parti diye bir hadise yok ay yıldız var dedik. Zamanı geldiğinde o gördüğünüz kavgalar yoktur. Gerçekten de öyledir.Parmaklar ayrı ayrı olabilirler ama bir bilekte birleşirler, yumruklaşırlar. Bunu sergiledik.
O GECENİN ANA MİMARI BİR NUMARASI CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DIR 
O gecenin ana mimarı bir numarası Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Milletimizi meydanlara çağırdı. 
 MESELE SADECE TÜRKİYE DEĞİLDİ TÜRKİYE'NİN YANINDA BÜTÜN GÖNÜL COĞRAFYASIYDI 
15 Temmuz'da bir çok dersler oldu. Türkiye için kötü niyete besleyenlerin niyetleri kursaklarında kaldı. Mesele sadece Türkiye değildi Türkiye'nin yanında bütün gönül coğrafyası Ortadoğu coğrafyası çok büyük değişikliklere uğrayacaktı. 
IRAK, SURİYE'DEKİ HAVA TÜRKİYE'DE OLACAKTI
Irak, Suriye'deki hava Türkiye'de olacaktı. Güneyde DEAİŞSTAN, PKKİSTAN, doğuda başka devletler çok büyük hesaplar vardı. En büyük hesap cenabı Hak hepsini bozdu. 
GENELKURMAY BAŞKANIMIZIN BİR TAMİMİ OLDU
Genelkurmay Başkanımızın bir tamimi oldu; kara yada hava vasıtalarından hiçbiri garnizonlardan dışarı çıkamaz, terk edemez. Eyvah, deyip erkenden harekete geçtiler. Herkes ayaktaydı. Başkomutanımız meydanlara çağırdı ve önlendi. 
F-16'LARDAN 3 TANE BOMBA ATILDI MECLİS'E. HELİKOPTERLER TARADI
F-16'lardan 3 tane bomba atıldı Meclis'e. Helikopterler taradı. Mermi ve bomba sesleri altında biz sabaha kadar Meclis'te çalışmamızı sürdürdük. 
3 PARTİDEN SÖZCÜLER, DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKTI, HEPSİNE TEŞEKKÜR BORÇLUYUM. GÜZEL BİR İMTİHAN OLDU
3 partiden sözcüler, demokrasiye sahip çıktı, hepsine teşekkür borçluyum. Güzel bir imtihan oldu. Ordumuzun kıyafetlerini kamuflaj elbisesi diye kullananlar, asker diye gözüktüler. 
BİZİM ORDUMUZ PEYGAMBER OCAĞIDIR, BÖYLE HAYTALARIN, HAİNLERİN OCAĞI OLAMAZ
Bizim ordumuz peygamber ocağıdır, böyle haytaların, hainlerin ocağı olamaz. Harekata katılanlar gereken cezayı biiznillah göreceklerdir. Hukuk devleti kaideleri içinde olacaktır, ne gerekiyorsa o icra edilecektir. 
TOPLUMUMUZ BİR TRAVMA GEÇİRDİ. BİR GECEYİ ATLATTIK AMA AYDINLIĞA ÇIKTIK
Toplumumuz bir travma geçirdi. Bir geceyi atlattık ama aydınlığa çıktık. Beyni ütülenmiş, kalbi satılmış, vicdandan mahrum bir insanın kukla olarak kullanıldığı bu harekette de toplumun kendisine gelmesi sağlanmış oldu. 
EKSİKLİK, YANLIŞLIK YAPILMAMASI İÇİN DE  GEREKEN BÜTÜN HASSASİYET GÖSTERİLECEKTİR
Beyanlara değil hedeflere yönlendirilip yönlendirilmediğine bakması lazım insanların FETÖ terör örgütü, tarihin ender kaydettiği büyük terör örgütlerinden birisidir gereği yapılmaktadır, yapılacaktır. Eksiklik, yanlışlık yapılmaması için de  gereken bütün hassasiyet gösterilecektir. 
CİHAT RUHLUYUZ O RUHU HİÇBİR ZAMAN KAYBETMEYECEĞİZ
Kahraman, konuşması sırasında yanına gelen küçük bir çocuğu öperek, "Şehitler ölmez Türkiye'nin bileği bükülmez. Cihat ruhluyuz o ruhu hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz." 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!