Beştepe’de yüksek gerilim

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’de yüksek gerilim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2012 02:09

FIFA’dan gelen eksi 6 puan ile lige başlama cezası, sarı-lacivertli cephenin havasını iyice bozdu.

Haberin Devamı


GENEL Menajer Hikmet Hancıoğlu’nun, “Devir işlemlerinin gecikmesi ve eski bir yöneticimizin problemleri açıkça ortaya koymamasından dolayı bu tehlikelerle karşılaşmış bulunmaktayız” açıklaması tepki çekti.

Eski yönetimin etkili isimleri ise kongre tamamlandıktan sonra evrakların 3 gün içinde yeni yönetime teslim edildiğini ileri sürdü.
Ankaragücü’nde, Roman Bednar’ın kulübü West Boromvich Albion’a olan borcun ödenmemesi sonucu FIFA’dan gelen eksi 6 puanla lige başlama cezası, Beştepe’deki havayı iyice bozdu. Sarı-lacivertli ekibin Genel Menajeri Hikmet Hancıoğlu, puan silinmesine sebep olacak diğer dosyalara ait borçların ödeneceğini belirtirken, eski yönetim içinden bazı isimleri hedef alan açıklaması ile gerilimi tırmandırdı.
Hancıoğlu, yazılı açıklamasında, puan silme cezasıyla ilgili olarak eski yönetimi suçlayıp, “Gökçek yönetimi, almış olduğu oyuncuların parasını ödemediğinden, tarihimizde ilk defa puan silinme cezasıyla karşı karşıya kaldık” ifadelerini kullandı.
Olumsuz gidişi durdurmak amacıyla Futbol Federasyonu ile görüşmeler yaptıklarını belirten Hancıoğlu, şu bilgileri paylaştı:
“Puan silinmesine sebep olacak diğer dosyalara ait borçlar ödenecektir. Kongre süreci sonrası, devir işlemlerinin gecikmesinden ve federasyondaki problemli dosyaları takip eden eski bir yöneticimizin problemleri açıkça ortaya koymamasından dolayı bu tehlikelerle karşılaşmış bulunmaktayız. Bundan sonraki süreçte yönetimimiz, Gökçek yönetiminden kaynaklanan borçlardan dolayı FIFA’dan gelebilecek cezaları ödeyecektir.”
100 milyon lira borç
Hancıoğlu, açıklamasında ayrıca 2 yıl içinde 70 milyon liraya yakın gelir olması geerktiğini belirtip, “Bu paralar nerede ? MKE Ankaragücü şu anda nerede? Bu yapılanları Ankaragücü tarihi asla affetmeyecek. Transfer yasağıyla ilgili çalışmamız devam etmekte. Onurlu, kurtuluş mücadelemiz sonuna kadar sürecek ve kazanılacak” görüşlerine yer verdi.
Evraklar 3 gün içinde teslim edildi
Hancıoğlu’nun evrakların devir teslim işlemlerinin gecikmesi sonrası bu sorunla karşılaşıldığı iddiasına ise eski yönetimin etkili isimlerinden tepki geldi. Eski yöneticiler, 28 Temmuz’da yapılan kongre sonrası, kulüple ilgili evraklar ve defterler 3 gün içinde teslim edildi ve bununla ilgili tutanak da tutuldu diye görüş bildirdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!