Beste yarışmasının şartnamesi açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Beste yarışmasının şartnamesi açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2017 12:43

İZMİR Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın (İKSEV), Kurucu Başkanı Dr. Nejat F. Eczacıbaşı adına düzenlediği Ulusal Beste Yarışması'nın onuncusu, piyano ve orkestra için bestelenmiş 'Konçerto' dalında yapılacak.

Haberin Devamı

Çoksesli müziğimize yeni yapıtlar kazandırmak, genç bestecilerimizi özendirmek, desteklemek, onlara yeni olanaklar sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmanın son katılma tarihi 15 Aralık 2017 Cuma günü saat 17.00 olarak açıklandı. Yarışma Genel Sekreteri Dramaturg Serdar Ongurlar, yarışmanın 2018'de sonuçlanacağını belirterek, "İKSEV, bu yarışmanın yaşının ikili hanelere ulaşmasından büyük bir onur ve memnuniyet duymaktadır. 'Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması'nın bu kez onuncusu gerçekleştirileceğinden, gönderilen yapıtların İzmir'e ithaf edilmesini ve konçertoya (eğer verilecekse) İzmir ile ilgili bir isim verilmesini öneriyoruz" dedi.


Gürer Aykal (orkestra şefi), İdil Biret (piyanist), Turgay Erdener (besteci), Rengim Gökmen (orkestra şefi), Gülsin Onay (piyanist), Hasan Uçarsu (besteci) ve Serdar Yalçın'dan (besteci-orkestra şefi) oluşan seçici kurulun Ocak 2018'de yapacağı ilk değerlendirme sonucunda finale bırakacağı eserler yarışma konseriyle derecelendirilecek.

Haberin Devamı


1996'dan beri iki yılda bir aynı heyecan ve coşkuyla düzenlenen yarışmanın bu güne kadar müziğimize 155 yeni eser kazandırdığını ifade eden Serdar Ongurlar, "Geçmiş yıllarda ödül alarak deneyim kazanan birçok bestecimizin bugün olgunluk dönemlerinde olduklarını göz önüne alır, günümüzde yapıtlarının severek dinlendiğini düşünürsek yarışmamızın amacına ulaştığını söyleyebiliriz" diye konuştu.


10. Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması şartnamesi www.iksev.org sitesinden veya info@iksev.org adresinden temin edilebilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!