Besni’de ‘Çevre Yürüyüşü’ düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Besni’de ‘Çevre Yürüyüşü’ düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2017 11:40

Besni’de ‘Çevre Yürüyüşü’ düzenlendi

Haberin Devamı

Mustafa ÖNDOĞAN/BESNİ (Adıyaman),(DHA)- ADIYAMAN’ın Besni İlçesi’nde, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde, çevre yürüyüşü düzenlendi.
​Besni Belediyesi sponsorluğunda, Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünden başlayıp, Hükümet Konağı önünde biten Çevre Yürüyüşüne, Kaymakam Ahmet Gencer, Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdulkadir Kandemir, Emniyet Müdürü Cemal Avan, Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, sivil toplum kuruluşları, daire amirleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdulkadir Kandemir, çevre bilincinin insanlara kazandırılmasının öncelikli hedefleri olduğunu ifade ederek şöyle dedi:
"Çevre kirliliği konusunda toplumun en küçük birimi olan aileden, eğitimcilere, yerel yönetimlerden, vatandaşlara kadar toplumun her kesiminden ve her yaştan insana çok büyük sorumluluklar ve görevler düşmektedir. Gelecek kuşakların temiz hava soluyabilmeleri, sağlıklı ve temiz su içebilmeleri, kırlarda çocuklarımızın rahatça oynayabilmeleri topraklardan bol ve bereketli ürün alınabilmesi için bireylerin tek tek ve örgütlü bir şekilde sorumluluklarını bilmeleri, ona göre davranmaları gerekmektedir. Geleceğini düşünen herkes çevreyi temiz tutmalı ve korumalıdır."
Yapılan konuşmaların ardından resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.
FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!