Beşir Göğüş ödülü Çotuksöken’in oldu

Güncelleme Tarihi:

Beşir Göğüş ödülü Çotuksöken’in oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2009 00:00

Dil Derneğinin, 1999 yılındaki Marmara depreminde hayatını kaybeden Edebiyatçı Beşir Göğüş’ün anısına verdiği "Beşir Göğüş Türk Dili ve Eğitimini Geliştirme Ödülünü" bu yıl Edebiyatçı Yusuf Çotuksöken aldı.

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndeki ödül töreninin açılışında konuşan Dil Derneği Genel Yazmanı Hülya Küçükaras, yaşamını eğitime adayan Beşir Göğüş’ün bir Cumhuriyet öğretmeni olduğunu söyledi. Cumhuriyet aydını Beşir Göğüş’ü yaşatmak arzusunda olduklarını ifade eden Küçükaras, "Biz tutsaklığa, sömürge olmaya savaş açtık. Gençler tarihinize sarılın. Bu yurdun ve dünyanın tarihini öğrenin. Ulusal dil bilinci, ulusal tarih bilinciyle iç içedir" diye konuştu.

Sanatçı Eren Süalp’in müzik dinletisinin ardından, Edebiyatçı Yusuf Çotuksöken’e Türk diline ve edebiyatına katkılarından dolayı ödül verildi. Çotuksöken, ödülünü aldıktan sonraki konuşmasında, mesleğinde 40. yılına girdiğini belirterek, "Ben usta-çırak ilişkisine inanan biriyim. Eski hocalarımdan, ustalarımdan çok şey öğrendim. Öğrenmeye de devam edeceğim" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!