Beşinci yaşımızı sektörle kutladık

Güncelleme Tarihi:

Beşinci yaşımızı sektörle kutladık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2008 00:00

Hürriyet Seyahat’in beşinci yaş günü geçen hafta İstanbul Ceylan Intercontinantal Oteli’nde düzenlenen özel bir partiyle kutladı. Partiye Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı (TÜROFED) Ahmet Barut, Uluslararası Seyahat ve Turizm Profesyonelleri Birliği (SKAL) İstanbul Başkanı Kemal Özyiğit, turizm sektörüne yön veren profesyoneller ve turizm basının temsilcileri katıldı.

Hürriyet Seyahat’in ilk yaşgünündeki gibi, bu partiye de seyahat teması hakimdi. 300 konuk havaalanının lounge salonu atmosferinde karşılandı, koktelyden sonra uçak dekorundaki toplantı salonuna alındı, özel hazırlanan bir film ve efektler yardımıyla yolculuğa çıkarıldı. Toplantıda bir konuşma yapan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Hürriyet Seyahat’in kısa zamanda ilave özelliğinden çıkıp, başlıbaşına bir gazete haline geldiğini söyledi. Türkiye’de seyahat kültürünün gelişmesine katkıda bulunduğunu belirtti. Sektöre verdiği destek için Hürriyet’e teşekkür etti. TÜROFED Başkanı Ahmet Barut ise sektörün basında daha fazla görülmek, sorunlarını duyurmak istediğini belirtti.

Kutlamada Hürriyet adına İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı ve Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök de birer konuşma yaptı. Vuslat Doğan Sabancı, Seyahat ilavesinin okuyucusunu dünyayı keşfetmeye, yolculuğa çıkmaya teşvik eden yayın politikasına dikkat çekti. Ulaşılması zor coğrafyalara giden Türk gezginlerin izlenimlerini aktararak, kişileri seyahate çıkmaktan alıkoyan endişeleri ortadan kaldırmaya çalıştığını söyledi. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ise uygulanan yayın politikasını "seyahat kışkırtıcılığı" olarak niteledi. "Seyahat’te okuduğum Seyşeller yazısı üzerine yolculuğa çıkmaya karar verdiğimde, çevremdekiler bunu çılgınlık olarak nitelemişti. İyi ki gitmişim" dedi.

Kutlama, beş yıllık serüveni özetleyen konuşmalardan sonra, Balo Salonu’nda düzenlenen beş iklimden müzik ve dans temalı gösteriyle sürdü. Konuklar ENBE Orkestrası’nın müziği eşliğinde geç saatlere kadar eğlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!