Beşiktaş'tan tarihi satış!

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaştan tarihi satış
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2016 13:14

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, uyguladığı akılcı politika sayesinde siyah beyazlı kulübe tarihte görülmemiş transfer geliri kazandırdı. Allan McGregor, Demba Ba, Atınç Nukan ve Ersan Gülüm'ün satışlarından 27.5 milyon Euro (yaklaşık 90 milyon TL) gelir elde edildi.

Haberin Devamı

Beşiktaş Kulübü'nün son 3 yılda gerçekleştirdiği futbolcu satışları, başkan Fikret Orman ve ekibinin transferde ne kadar doğru seçimler yaptığını ortaya koyuyor.

Beşiktaştan tarihi satış
1-) BEDAVAYA GELEN MCGREGOR'DAN 2.5 MİLYON EURO
2012 yılında siyah beyazlı kulübün başkanlığına seçilen Orman, ilk olarak bedelsiz alınan İskoç kaleci Allan McGregor'u 2013'te 2.5 milyon Euro'ya İngiltere'nin Hull City takımına sattı.
Beşiktaştan tarihi satış
2-) DEMBA BA'DAN 7 MİLYON EURO KAZANILDI
McGregor'u Senegalli futbolcu Demba Ba izledi. Chelsea'den 6 milyon Euro'ya satın alınan golcü futbolcu, bu sezonun başında 13 milyon Euro'ya Çin ekibi Shanghai Shenhua'ya gönderdi.
Beşiktaştan tarihi satış
3-) 2015'İN TRANSFER BOMBASI ATINÇ NUKAN
Fikret Orman döneminin en flaş satışı ise Atınç Nukan oldu. Alt yapıdan yetişen ve A takımda güç bela forma bulabilen genç defans oyuncusu 5 milyon Euro'ya Almanya 2. Ligi ekibi Red Bull Leipzig'e satılırken, bu olay 2015 yılının en çok konuşulan transferleri arasına girdi.
Beşiktaştan tarihi satış
4-) ERSAN 1 MİLYON EURO'YA ALINDI, 7 MİLYON EURO'YA SATILDI
Orman'ın yurt dışına gönderdiği son futbolcu Ersan Adem Gülüm oldu. 2010 yılında Adanaspor'dan 1 milyon Euro'ya alınan tecrübeli savunmacı, tam 7 milyon Euro'ya Çin'in Hebei China Fortune takımına satıldı. Avustralya pasaportu taşıdığı için Çin'de yerli futbolcu statüsünde oynama hakkına sahip olan Ersan, yeni kulübünde eski Trabzonsporlu Stephane Mbia ile birlikte forma giyecek.

Haberin Devamı

Allan McGregor, Demba Ba, Atınç Nukan ve Ersan Gülüm'ün satışları sonrasında Beşiktaş'ın kasasına tam 27.5 milyon Euro (yaklaşık 90 milyon TL) para girmiş oldu.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın transferdeki başarısını pekiştiren esas olay ise, futbolcuların alımı sırasında yapılan sıkı pazarlıklar. Orman ve arkadaşlarının akılcı politikası sayesinde Demba Ba gibi bir dünya yıldızı, değerinin çok altında bir paraya transfer edildi.

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü bir başka golcü Mario Gomez de Fiorentina'ya 5 kuruş ödenmeden kiralandı. Alman futbolcu sezon sonunda siyah beyazlı kulüpte kalmak istediği taktirde bonservisi için sadece 1.000 Euro ödenecek!

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!