Beşiktaş'tan Sarvan'a sert cevap

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaştan Sarvana sert cevap
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2011 21:13

MHK Başkanı Oğuz Sarvan'ın, "Beşiktaş-Karabükspor maçındaki pozisyonun insan gözüyle görülmesi mümkün değil" sözlerine Beşiktaş'tan tepki geldi.

Haberin Devamı

OĞUZ SARVAN'IN AÇIKLAMASI

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Oğuz Sarvan'ın, Almeida'nın attığı ancak kale çizgisini geçmediği gerekçesiyle hakem Mustafa Kamil Abitoğlu tarafından verilmeyen golle ilgili olarak yaptığı, "Beşiktaş-Kardemir Karabükspor maçındaki pozisyonun insan gözüyle görülmesi mümkün değil." şeklindeki açıklamaya siyah beyazlı yönetimden sert tepki geldi!..

Beşiktaş'ın resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle: "Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sayın Oğuz Sarvan'ın, bugün Anadolu Ajansı muhabirine yapmış olduğu talihsiz açıklamayı hayretler içinde öğrenmiş bulunmaktayız.

Sayın Sarvan'a göre, Beşiktaş - Kardemir Karabükspor maçında, Beşiktaş'ın verilmeyen golü, insan gözü tarafından görülmesi ve fark edilebilmesi mümkün değilmiş. Ayrıca, bu konuda teknolojinin ne şekilde statlara gireceği IFAB toplantısında değerlendirilecekmiş.

Haberin Devamı

Bu açıklama karşısında Sayın Sarvan'a; teknolojik yardımın topun izdüşümü ve kale çizgisi arasında karar verilemeyecek kadar milimetrik farklar bulunduğu hallerde doğru kararın verilmesi için kullanılabileceğini hatırlatırken, kendisine Fiyapı İnönü Stadyumu'nda golü o anda gören ve havaya fırlayan 30 bin kişiyi ne olarak adlandırdığını soruyor, tüm kamuoyu pozisyonun ilk seyrinde gol olduğuna karar verebiliyor ise, maçı yöneten dört hakemin orada ne iş yaptığını yine kamuoyuna açıklamasını bekliyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!