Beşiktaş'ta bir gösterici bıçaklandı

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaşta bir gösterici bıçaklandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2015 01:26

1 Mayıs, birçok ülkede kutlanıyor. Türkiye'deki kutlamalara İstanbul yaşanan olaylar damga vurdu. 25 bin polisin koruduğu Taksim Meydanı’na aniden giden grup ortalığın karışmasına neden oldu. Fulya'da havai fişekler ve sopalar havada uçuştu. Okmeydanı ve Kurtuluş'ta polis, Molotof kokteyli ve ses bombası kullananlara TOMA ile müdahale etti. Beşiktaş'ta ise Özgür Altunbilek adlı bir eylemci karnından bıçaklandı. Ankara, İzmir ve Zonguldak gibi birçok şehirde ise halaylar çekildi, şarkılar söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye genelinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü halaylar ve şarkılarla geçti. Ancak İstanbul’da yaşananlar güne damga vurdu.

Beşiktaş’ta göstericilerden Özgür Altunbilek kimliği belirsiz kişi tarafından karnından bıçaklandı. Yarasının ağır olmadığı öğrenilen gösterici, çevredekilerin ilk yardımının ardından olay yerinden uzaklaştı. Bıçaklanan kişi şikayetçi olmadı...

ORTALIK BİR ANDA KARIŞTI

25 bin polis, 64 TOMA, 5 helikopterle korunan ve 1 Mayıs nedeniyle girişin yasak olduğu, Taksim Meydanı'na, Komünist Parti üyesi bir grup saklandıkları binadan koşarak girdi. Ellerinde flamalarla alana gelen göstericiler, flamaların sopalarını kullandılar. Bayraklarıyla slogan atarak bir anda meydana gelen grupun çevresini, kırmızı yelekli çok sayıda polis sardı. Grubu meydandan çıkarmak isteyen polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı.

Haberin Devamı

Beşiktaşta bir gösterici bıçaklandı

GÜNÜN EN ÇOK KONUŞULAN OLAYI

Polis, Taksim Meydanı'nda saklandıkları binadan aniden çıkarak eylem yapan göstericileri küçük bir karışıklıktan sonra gözaltına aldı. Polis, kelepçeleyip yere yatırdığı bir göstericinin başına gelen sokak köpeğini de ayağıyla uzaklaştırdı. Anadolu Ajansı objektiflerine yansıyan o anlar 1 Mayıs'ın en çok konuşulan haberlerinden biri oldu.

ÖZGÜR ALTUNBİLEK'İN ANNESİ: DOKTOR "HAYATİ TEHLİKESİ SÜRÜYOR" DEDİ

Altunbilek'in annesi Gülcan Altunbilek, oğlunun sağlık durumu ile ilgili bilgi verdi. Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alınan Özgür Altunbilek'in annesi, olayı internetten haber aldığını söyledi ve “Oğlumla konuşabiliyorum ama tam kendinde değil" dedi.

Olaya ilişkin bilgisinin olmadığını belirten Gülcan Altunbilek, "Otopark diye duydum ama, gerçek mi, değil mi, bilmiyorum" diye konuştu.
Oğlunun sağlık durumuyla ilgili olarak da anne, “Doktor 'Hayati tehlikesi sürüyor' dedi, bekliyoruz" şeklinde konuştu.
CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de Özgür Altunbilek'i hastanede ziyaret etti. Altunbilek'in bilincinin açık olduğunu ve konuştuklarını aktaran Öğüt, “Elinden ve karnından bıçaklanmış. Elinde tendon kesiği var. Karnı dikilmiş ama, içeride bir şey olup olmadığını anlamak için gözetim altında tutacaklar" dedi.

Haberin Devamı

Olayın nasıl olduğuna ilişkin bilgi veren Öğüt, “Gaz müdahalesi sonrasında bir otoparka sığınmışlar. Otoparkçı bıçakla saldırmış. Yapan da belli bir adam, ne olduğuna bakacağız" şeklinde konuştu.

Beşiktaşta bir gösterici bıçaklandı
Peki sonra ne oldu

Taksim Meydanı’na yakın bir noktada AFP muhabiri Bülent Kılıç’ın çektiği bir kare akıllarda soru işareti yarattı. Fotoğrafta, sırtında AKUT (Arama Kurtarma Derneği) yazan yelek giyen bir polisin bir göstericiye copla müdahale ettiği görülüyor.

Beşiktaşta bir gösterici bıçaklandı

MAKAM ARACIYLA GELDİ GAZDAN ETKİLENDİ

Bu sabah makam aracıyla Beşiktaş'taki 1 Mayıs törenlerine gelen HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da biber gazından etkilendi. Bir diğer HDP'li Sabahat Tuncel'de biber gazı nedeniyle fenalık geçirdi.

Beşiktaşta bir gösterici bıçaklandı
Biber gazı yedi

Haberin Devamı


Beşiktaş'ta müdahale sırasında aralarında yazar Emrah Serbes'in de bulunduğu onlarca kişi yaralandı. Serbes, yakın arkadaşı oyuncu Rıza Kocaoğlu'nun yardımıyla bir kafeye götürüldü.Twitter'dan Emrah Serbes'in durumunun iyi olduğunu duyuran Kocaoğlu, annesine de " İyiyiz anne ! " mesajı attı.

Beşiktaşta bir gösterici bıçaklandı
Ünlü oyuncu: İyiyiz anne

GÖZALTI TARTIŞMASI

Beşiktaş'ta yapılan müdahale sonrası gözaltına alınanlar Başbakanlık Ofisinin yanında hazır bekletilen polis otobüslerine bindirildi. İki otobüse bindirilen gözaltındaki kişiler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine muayene götürüleceği sırada bir grup avukat, araçların gidişini engelledi. Gözaltına alınanların isimlerini öğrenmek isteyen avukatlar ile polis arasında uzun süre tartışma yaşandı. Tartışmanın uzaması üzerine polis müdürleri, avukatların uzaklaştırılmasını ve araçların gitmesi emrini verdi. Avukatlar polis tarafından itilerek araçların önü açıldı.

Haberin Devamı

MİLLETVEKİLİ POLİS OTOBÜSÜNÜN CAMINI KIRDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Beşiktaş'ta gözaltına alınan eylemcilerin emniyete götürüldüğü otobüse binmek istedi. Otobüse alınmayan Erdoğdu, yumruk atarak aracın camını kırdı.

Beşiktaşta bir gösterici bıçaklandı
CHP’li vekilin eli kanlar içinde kaldı


Türk-İş'in tercih ettiği Zonguldak’ta binlerce sendika üyesinin TIR Parkı kavşağından başlayan yürüyüşü Madenci Anıtı önünde sonlandırdı. Alanda 1 Mayıs kutlamaları başladı. İzmir'de işçiler Basmane Meydanı'nda toplandı, binlerce kişi Gündoğdu'ya yürüdü. Ankara'daki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları, tarihi tren garından Sıhhiye Meydanı'na yürüyüşle başladı. Kutlamalara çocuklarıyla gelenler dikkat çekti.

Haberin Devamı

Beşiktaşta bir gösterici bıçaklandı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!