Beşiktaşlı futbolcular derbide zaferden emin

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaşlı futbolcular derbide zaferden emin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2006 17:14

Beşiktaşlı futbolculardan Çağdaş Atan ile Jose Kleberson Perreira, Fenerbahçe ile hafta sonunda oynayacakları derbi maç öncesi iddialı konuştu.

Kleberson ile birlikte BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Çağdaş, derbi maçla ilgili, “Tek üzüntüm, Fenerbahçe karşısında alacağımız zaferin sevincini taraftarlarımızla paylaşamamak olacak” dedi.

Derbi maçlarında motivasyona ihtiyaç olmadığını savunan Çağdaş, ”Bir çıkış yakalamak istiyoruz. Fenerbahçe de şampiyonluk için 3 puana ihtiyaç duyuyor. Biz her zaman Fenerbahçe'yi yenebiliyoruz. Zaman zaman onlar da bizi yendiler. Ancak, rakibimize karşı bariz bir üstünlüğümüz oluyor. 5 sezondur rakip sahada yenilmiyoruz. Bizim morale, onların da şampiyonluk için puana ihtiyacı var. Kendi benliğimizi sahaya yansıtıp, 3 puanla dönmek istiyoruz” diye konuştu.

Çağdaş, “Fenerbahçe'nin önemli silahları var. Bu sizi ürkütüyor mu?” sorusunu, şöyle yanıtladı: “Bu nedenle Fenerbahçe karşısında zorlanacağımızı düşünmüyorum. Bizim de isim olarak önemli oyuncularımız var. Defansta benimle birlikte Mustafa, İbrahim Toraman, Gökhan Zan ve Koray var. Bu anlamda Türkiye'nin en iyi defans oyuncularıyız. Ben takım defansında sorunlar olduğunu düşünüyorum. Tek tek 'Şu kötü' denilecek oyuncu yok. Onların etkili silahları olduğu gibi biz de etkili silahlara sahibiz. İbrahim Akın'dan beklentilerimiz var. Kleberson orta sahayı organize ediyor. Ayrıca Tümer ve Sergen gibi iki önemli oyuncumuz bulunuyor.”

'ÜZERİMİZDE STRES VE BASKI VAR'

İki sezondur takım olma yönünde sıkıntı yaşadıklarını anlatan Çağdaş, “Tek tek baktığınızda 'Bu oyuncunun takımda ne işi var' diyecek kimse yok. Takımda arkadaşlık konusunda sorun olmadığını herkes görüyor. Kimse kimsenin arkasından konuşmuyor ve birbirlerine karşı art niyetli değiller. Saha içindeki sorunu biz de bilsek zaten sıkıntılar yaşanmaz” diye konuştu.

Zaman zaman bloklar arasında boşluklar yaşadıklarını dile getiren Çağdaş, şöyle devam etti:  “Bazen de bunu iyi yapıyoruz ama pozisyon bulamıyoruz ya da rakibe çok pozisyon veriyoruz. Üzerimizde stres ve baskı da var. Böyle bir baskıyı hiçbir futbolcunun kaldıracağını düşünmüyorum. Yeni transferler kendini göstermeye çalışıyor. Biz de sorumluluk almaya çalışıyoruz. Bazen takımın başarısı için gerilime ihtiyaç oluyor. Silkinmek için böyle bir durum yaşanabilir. Çaykur Rizespor maçında İbrahim Üzülmez'e yapılan bir müdahale vardı. Penaltı için bir tek ben itiraz ettim. Baskıyla bunu lehimize çevirebilirdik. Ama başka kimse gelmedi. Bu konuda silik kalıyoruz. Biraz sorumluluktan kaçıyoruz. Kavga iyi değil ama agresif olmak için gerginlik olabilir. Bu bana uyar. Başarı için her türlü yolu deniyoruz. Bu yöntemi de deneyebiliriz. İnşallah gelecek sezon iyi bir başlangıçla istediğimiz başarıyı yakalarız.”

'GÖREVİMİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPTIĞIMI DÜŞÜNÜYORUM'

Çağdaş Atan, teknik direktör Jean Tigana'nın kendisini farklı pozisyonlarda oynatması konusundaki bir soruyu ise şu şekilde yanıtladı: “Tigana'nın bana farklı yerlerde görev vermesi güzel bir olay. Bana güvenini gösteriyor. Takım içinde istediklerimizi fazla yapamadığımız için zaman zaman oynadığım pozisyonlarda sırıttığım oluyor. İçinde bulunduğumuz durumdan dolayı herkesten maçı koparması bekleniyor. Ben görevimi en iyi şekilde yaptığımı düşünüyorum. Beşiktaş formasını her yerde giymek bir şereftir. Zenit ile UEFA Kupası'nda yaptığımız maçta Tigana beni Petit'e benzetmişti. Böyle çocuksu şeylerle kendimizi havaya sokacak değiliz. Kendini bilen biriyim. Benim en iyi yerim stoper. Doğuştan stoperim. Ayrıca Trabzonspor maçında gördüğüm kırmızı kart dışında aptalca bir şey yaptığımı düşünmüyorum.”
Beşiktaşlı oyuncu, Tigana'nın gelecek sezon da takımın başında kalıp kalmayacağı yönündeki belirsizlikle ilgili bir soruya ise ”Böyle bir belirsizlik var. Ama biz profesyonel olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tigana bir marka. Çocukken onun adını taşıyan ayakkabılar giyerdik. Şimdi futbolcu olarak onunla birlikte çalışıyoruz” dedi.

KLEBERSON: FENERBAHÇE'Yİ YENMEMİZ GEREKİYOR

Brezilyalı oyuncu Jose Kleberson Perreira ise her maç gibi Fenerbahçe karşılaşmasının da zor geçeceğini kaydederek, “İçinde bulunduğumuz durumdan dolayı ekstra çalışmalar yapıp, Fenerbahçe'yi yenmemiz gerekiyor. Rakibimiz taraftarının desteğiyle baskı kurmaya çalışacak. Ama bizim tecrübeli oyuncularımız var. Ben de bu tarz seyirci önünde çok maç yaptım. Sakin olup işimize bakacağız” diye konuştu.

Kleberson, “Fenerbahçe'de arkadaşların Alex ve Nobre var. Onlarla maç üzerine konuşuyor musunuz veya birbirinize bu yönde şakalar yapıyor musunuz” sorusunu, “Alex ve Nobre ile aynı şehirde büyüdüm. İkisiyle de iyi arkadaşlığım var. Ciddiye almamız gereken bir maç olduğu için birbirimize bu yönde şakalar yapmıyoruz” diye yanıtladı.
Kleberson, geçen sezon Beşiktaş'ın Kadıköy'de Fenerbahçe'yi 4-3 yendiği maçın hatırlatılması ve “Sen de Pancu gibi kaleye geçer misin?” sorusu üzerine, “Benim kaleci özelliğim yok” dedi.

Milli takımla ilgili bir soruyu ise Kleberson, “Başka bir ülkenin vatandaşı olsaydım ve Dünya Kupası'nı kazansaydık yine milli takımda olurdum. Ama Brezilya öyle bir yer ki her an yeni bir yıldız bulunuyor. Kupaya daha zaman var” diyerek sözlerini tamamladı.

'İSTENİLEN SONUÇ ALINMADIĞI İÇİN HERKESTE DÜŞÜŞ OLDU'

Sezon başında herkesin şampiyonluk beklentisine girdiğini, herkesin buna göre motive olduğunu vurgulayan Kleberson, Beşiktaş gibi bir kulüpte sezon başında beklentilerin büyük olduğunu belirterek, ”İstenilen sonuç alınmadığı için herkeste düşüş oldu” dedi.

Brezilyalı oyuncu kendi performansının düşük olduğuna katılmadığını vurgulayarak, şöyle konuştu: “Saha içinde takım için her şeyi yapıyorum. Pozisyon olarak elimden geleni vermeye çalışıyorum. Rakipler de iyi mücadele ediyor. Takım düzeldikçe herkesin performansının artacağına eminim. Kaç isabetle pas yaptığımla performans değerlendirilebilir. Ancak, ben omuz omuza mücadele eden, rakibe çelme takan fizik özelliklerine sahip bir oyuncu değilim. Ben orta sahada oyunu organize etmeye, orta sahanın düzgün işlemesine yardımcı olmaya çalışıyorum. İlk geldiğimde tekrar milli takıma gitme düşüncem vardı. Ama olaylar istenildiği gibi gelişmedi. Bu bütün oyuncular için geçerli. UEFA Kupası'nda ve ligde daha ilerde olabilirdik. Bunlar olmadı. Ama bunlara rağmen ben burada huzurluyum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!