Beşiktaş'ın golcüleri çalışmaya başladı

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaşın golcüleri çalışmaya başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2012 00:00

Beşiktaş'ın tartışılan golcüleri Almeida, Edu ve Mustafa Pektemek son maçlarda attıkları gollerle form tuttuklarını gösterdi.

Sezonun büyük bölümünde fazla gol atamayan Edu, Almeida ve Mustafa Pektemek, son maçlarda skorer kimlikleriyle ön plana çıktı. Siyah-beyazlı takımın yaptığı ilk 20 maçta sadece 9 gol üretebilen forvet oyuncuları, son 9 maçta ise 10 gole imza atma başarısı gösterdi. Beşiktaş, ayrıca yaptığı son 9 maçta 17 gol atarken, bunların 10'unu golcülerin ayağından kazandı.

Uzun süreli suskunluklarını bitirdiler

Mustafa Pektemek, Almeida ve Edu, sezon başından beri yaşadıkları suskunluklarını, son 9 maçta en aza indirme başarısı gösterdi.
Bu üç oyuncu, zaman zaman 6 veya 4 haftalık periyotlarda gol üretememe sıkıntısı yaşarken, son dönemde ise sürekli gol sevinci yaşamasını bildi.

Golcü futbolcular, takımlarının üst üste yaptığı Bursaspor, Antalyaspor, Stoke City, Gaziantepspor, Kayserispor ve Dinamo Kiev maçlarında gol atamadı. Gençlerbirliği maçında Mustafa'nın attığı golün ardından bu üç oyuncu, Galatasaray, Trabzonspor, Maccabi Tel Aviv ve Orduspor mücadelelerinde yine suskun kalmışlardı.

Forvet oyuncuları, son 9 maçta sadece 2 kez gol atamazken, diğer 7 karşılaşmada ise gol sevinci yaşamasını bildi. Almeida, Mustafa Pektemek ve Edu, 9 maçlık periyotta sadece Ankaragücü ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçlarını boş geçti.

En golcüsü Mustafa Pektemek

Forvet oyuncuları arasında en golcü oyuncu Mustafa Pektemek oldu. Sezon başında Gençlerbirliği'nden transfer edilen genç futbolcu, 8 gol atarak takımının en skorer ismi olarak dikkati çekti.

Almeida, toparlıyor

Sezona iyi başlayan ve 4 maçta 4 gol atan, ancak sakatlığı sonrası uzun süre takımdan ayrı kalan Almeida, takımının yaptığı son 9 maçta 2 gol atarak toparlanma sinyali verdi.  Sakatlığı sonrası Fenerbahçe maçıyla sahalara dönen ve 1 gol atan Portekizli oyuncu, sonraki maçlarda uzun süreli suskunluklar yaşayınca eleştiriler almıştı. Ancak Almeida, sezonun son maçında Kardemir Karabükspor'a attığı golün ardından Bursaspor maçını da boş geçmeyerek performansını artırmaya başladığını gösterdi. Portekizli oyuncu, şu ana dek takımı adına 7 gol kaydetti.

Edu açıldı

Beşiktaş'ın Manchester United'dan transfer ettiği Bebe'nin sakatlanmasının ardından kadroya takviye amaçlı alınan Edu da son maçlarda skorer görüntü çizdi. Sezon başında fizik olarak yetersiz bir görüntü sergileyen ve bazı maçlarda kadroya dahi giremeyen Edu, sezonun ilk 20 maçında sadece 1 gol atarken, son 9 maçta ise 3 gol kaydetti.

Bursaspor maçında 3'ü de görevini yaptı

Siyah-beyazlı takımın golcüleri, Bursaspor ile oynanan karşılaşmada bütün gollere imza atarak görevlerini yerine getirdi. Beşiktaş, güçlü rakibini 3-1 yenerken, gollerin forvet oynayan Almeida, Edu ve Mustafa Pektemek'ten gelmesi taraftarları sevindirdi.

Almeida, Edu ve Mustafa Pektemek'in golleri

Beşiktaş'ta Almeida, Edu ve Mustafa Pektemek'in gol attığı maçlar şöyle:

Beşiktaş-Alania...........: 3-0 (Almeida-Avrupa)
Eskişehirspor-Beşiktaş....: 2-1 (Almeida-Lig)
Beşiktaş-Maccabi Tel Aviv.: 5-1 (Almeida (2), Edu-Avrupa)
Beşiktaş-Ankaragücü.......: 3-1 (Mustafa-Lig)
Mersin İdmanyurdu-Beşiktaş: 0-1 (Mustafa-Lig)
Beşiktaş-Fenerbahçe.......: 2-2 (Almeida-Lig)
Gençlerbirliği-Beşiktaş...: 4-2 (Mustafa-Lig)
Manisaspor-Beşiktaş.......: 1-4 (Mustafa-Lig)
Beşiktaş-İstanbul B. Bel..: 1-1 (Mustafa-Lig)
Beşiktaş-Stoke City.......: 3-1 (Mustafa, Edu-Avrupa)
Samsunspor-Beşiktaş.......: 1-1 (Edu (Pen)-Lig)
Beşiktaş-Kardemir Kar.....: 1-0 (Almeida-Lig)
Beşiktaş-Eskişehirspor....: 2-0 (Mustafa-Lig)
Beşiktaş-Bursaspor........: 3-1 (Almeida, Edu, Mustafa-Lig)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!