Bilic'ten olay yaratan açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Bilicten olay yaratan açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2016 15:17

Premier Lig ekiplerinden West Ham United'ı çalıştıran Slaven Bilic, eski kulübü Beşiktaş'ın durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

Fanatik'e konuşan Hırvat çalıştırıcı, Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi için daha fazla kadro derinliğine ihtiyacı olduğunu belirterek, ''Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’nde oynayacak olmasından dolayı çok mutluyum. Ancak başarılı olur mu derseniz bir değerlendirme yapmamız gerekir.

Gomez, İsmail ve Töre takımda olmayacak. Bu isimler Beşiktaş için çok önemli. Çok önemli bir Gökhan Gönül transferi yapıldı fakat buna karşılık Sosa’nın da ayrılmak istediğini duydum. Olcay, Atiba, Oğuzhan, Cenk gibi oyuncular Beşiktaş için çok önemli ama hem lig hem de Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağız diyorsanız yetmez. Cenk Tosun bulduğu şansları çok ama çok iyi kullandı. Artık gerçek bir 9 numara oldu. Ancak Şampiyonlar Ligi’nde elinizde mutlaka iki iyi santrfor olması gerekir. En kısa zamanda doğru isimleri almalılar.

Haberin Devamı

Süper Lig için yeni sezon adına bir şeyler söylemek için erken. Çünkü Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin eksikleri var. Yapılan transferlere göre yorum yapmak daha doğru olacaktır'' dedi.

GÖKHAN TÖRE BİR NUMARA OLABİLİR
Bilic, yeni transferi Gökhan Töre için ise “Gökhan'ı takımımda görmeyi çok istedim. Onunla Beşiktaş'ta iki sezon çalıştım. İlk sezonunda müthişti. Ancak sonrasında performansında iniş çıkışlar oldu. Geçen sezon da iniş çıkışlar yaşadı. O çok farklı özellikleri olan bir oyuncu. Takım arkadaşlarından hep daha fazlasını yapabilecek kapasitede. Onun devamlılık sağlarsa neler yapabileceğini çok iyi biliyorum. Şu an çok mutlu ve uyumlu. Kendisini ve özelliklerini burada gösterebilmesi lazım.

Türk futbolunun en önemli oyuncusu olabilecek kapasiteye sahip” ifadelerini kullandı.

Bilicten olay yaratan açıklamalar

GOMEZ GİTTİ DİYE KIZAMAZSINIZ
Mario Gomez'in Beşiktaş'tan ayrılma kararına da değinen Bilic, “Mario Gomez’in ülkede yaşananları gerekçe gösterip ayrılmasına bir şey diyemezsiniz.

Türkiye’de iki yıl yaşadım. Almanya, Hırvatistan, İngiltere hepsinde yaşadım. Şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim ki yaşadığım en güzel ülke Türkiye.

Haberin Devamı

Müthiş bir yer. İnsanları çok sıcak. Çok mutlu günler geçirdim. Ama bunu yabancılara anlatmak kolay değil. Belki ben de burayı hiç bilmiyorken bu tür şeyler yaşansaydı gelmezdim ama Türkiye gerçekten harika bir yer” şeklinde konuştu.

Bilicten olay yaratan açıklamalar

ATİBA İÇİN YAPABİLECEĞİM BİR ŞEY YOK
Atiba Hutchinson'ı da West Ham'a getirmek istediğini belirten Hırvat çalıştırıcı, ''Atiba’yı Türkiye’ye ben getirmiştim. O çok güçlü, karakterli ve gerçek bir takım oyuncusu. Evet onu buraya istedim. Ancak Beşiktaş’la kontratı var ve benim bu konuda daha fazla yapabileceğim bir şey yok. Beşiktaş’tan oyuncu almak benim için de zor” dedi.

Bilicten olay yaratan açıklamalar

Haberin Devamı

TÜRK MİLLİ TAKIMI'NDA BURUNLAR HAVADAYDI

Türkiye'nin Euro 2016'da lider eksikliği yaşadığının altını çizen Bilic, ''Arda, Hakan, Burak, Volkan bunların hepsi bireysel yetenekleri üst düzey olan oyuncular. Ama takım olamazsanız ileri gidemezsiniz. 2008’de Türkiye gerçek bir takımdı. Ama bu kez olmadı. Hırvatistan’da da Rakitic, Modric gibi bireysel yetenekler vardı ama onlar yine de takım halindeydi.

Türkiye bu oyunculara rağmen birlik olmayı başaramadı. Takımda belki de lider yoktu. Biraz burunlar havadaydı. Quaresma da yıldız, bireysel oyuncu. Ama turnuvada öyle miydi. Takım oyununa verdiği katkıyla öne çıktı, bireysel yetenekleriyle değil. Terim bunu başaramadı.” şeklinde konuştu.
Bilic, genç yıldız adaydı Emre Mor için ise, ''Emre'yi dikkatli izledim. Büyük yetenek. Büyük oyuncu olabilir. Üst düzey bir lige gitti. Ama onun için acele etmemek lazım. Gelişimini tamamlaması için en az iki üç yıla ihtiyacı var. Yıldız özellikleri bulunuyor ve fark yaratabilecek bir oyuncu. Ancak şimdiden Messi demek yanlış. Öyle değil. Doğru bir tercih yaptı, gelişimini de doğru tamamlaması lazım'' ifadelerini kullandı.(Goal)

Bilicten olay yaratan açıklamalar

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!