Beşiktaş'ın 7'nci harikası

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaşın 7nci harikası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2015 11:22

İlk 7 haftalar göz önüne alındığında Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş, sadece lider olmakla kalmadı, bundan önceki 5 sezonun aynı diliminde topladığı puanları da geçti.

Haberin Devamı

SÜPER Lig’de Eskişehirspor’u yenerek milli maç arasına lider giren Beşiktaş, Şenol Güneş yönetiminde son yılların en iyi performansını sergiledi. Ligin ilk 7 haftasında oynadığı maçlardan 5 galibiyet, birer beraberlik ve mağlubiyetle ayrılarak 16 puan toplayan siyah beyazlı takım, 7. haftalar itibarıyla son 5 sezonun zirvesine çıktı. 

Ligde Mersin İdman Yurdu, Gaziantep, Medipol Başakşehir, F.Bahçe ve Eskişehirspor ile oynadığı maçları kazanan Beşiktaş, G.Birliği ile berabere kaldı ve Trabzon’a mağlup oldu.

SLAVEN BILIC’İ DE SOLLADI
SİYAH beyazlı takım, şampiyonluğa ulaştığı 2008-2009 sezonunda ilk 7 haftayı 17 puanla lider geçmişti. Şenol Güneş, bundan önceki iki sezonda Beşiktaş’ı çalıştıran Hırvat teknik direktör SLAVEN BILIC’i de böylece geride bırakmış oldu.

Haberin Devamı

Kartal, Hırvat hoca yönetiminde geçen sezon ilk 7 haftada 14, 2013-2014 sezonunda ise 15 puan toplamıştı. Güneş’in Kartal’ı bununla da kalmadı. Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’de 7. haftalar itibariyle son 12 sezonun en golcü performansını sergiledi.

Ligde 18 kez rakip ağları havalandıran siyah beyazlılar, ligin en fazla gol bulan takımı oldu. Son iki sezonda etkili olamayan Mario Gomez de 6 golle kendine geldi ve gol krallığında zirveye oturdu.

4 HOCAYI ARDINDA BIRAKTI
BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Şenol Güneş, geride kalan son 5 sezonda siyah beyazlı ekibin başında görev yapan 4 teknik adamdan daha fazla puan toplamayı başardı. Güneş’li Kara Kartal, ligde ilk 7 haftayı tam 16 puanla geçti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!