Beşiktaş'ı tanıyamadım

BEŞİKTAŞ, Diyarbakır'la oynarken sanki Çarşamba'yı düşünüyordu. Kafalardaki Prag takıntısını atmak hiç de kolay olmadı.

Tümer'in golüne dek süren stres, daha sonraki dakikalarda biraz yumuşadı. Yine de Beşiktaş klasiği ve bilinen değerlerinin hiçbiri oyuna yansımadı.

Hücumda, İlhan Mansız ile Ahmed Hassan arasındaki uyum diyaloğu ilk yarı süresince beklenen verime ulaşamadı. Birbirlerinden kopuk oynadılar, etkisizdiler...

Lucescu, bu ikilinin birlikteliğine 45 dakika sabır gösterdi. Ve ikinci yarıda İlhan Mansız'ın yanına Pancu'yu gönderdi. Oysa Luca, Pancu'yu Prag maçına saklıyordu. Ahmed Hassan'ın verimsiz oyunu Lucescu'nun da planlarını bozdu.

Aynı şeyleri Sergen için de söyleyebilirim. Lucescu'nun Çarşamba'ya sakladığı Sergen'in oyuna girmesinin nedeni, Tümer'in sakatlanması değil miydi?

H H H

Beşiktaş'ta dün parmakla gösterebileceğim bir isim gözüme takılmadı. Biraz Guinti, biraz da Sergen kımıldadılar. Ve oyunun final bölümünde, Beşiktaş'ın daha farklı bir performansa ulaşacağını bekleyenler hep birlikte yanıldılar.

Taraftarların bile zaman zaman izledikleri maçı bırakıp, Prag maçı için Beşiktaş'a moral vermelerinin ardında, oynanan oyundan hoşnut kalmamanın gerçeği gizliydi.

Beşiktaş'ın Çarşamba gecesi böyle oynayacağını düşünmek bile istemiyorum. Öncelikle, orta saha ile savunma blokları arasında oluşan derin boşluğun, Beşiktaş'a getireceği riskleri düşünerek oynayacaklar. Ve dün gece olduğu gibi bu geniş alanı sadece Giunti'nin gayretine bırakmayacaklar.

Beşiktaş'ın bu sezon hiçbir lig maçında hücum yollarında böylesine pervasızca koştuğuna rastlamadım... Ve Beşiktaş'ın pozisyon bakımından bu denli fakir bir gece yaşadığına da yine ilk kez tanık oldum.

Savunmanın Prag maçında daha ciddi ve farklı oynayacağını biliyorum. Ancak, dün gece gördüklerim için olumlu şeyler yazamayacağım.

Beşiktaş'ın en sağlıklı ve güvenilir bölgesinin, yani, savunmasının Prag'da yükleneceği ağır yükü düşündükçe, dün geceye bakarak endişelere sürükleniyorum.

Yine de, Beşiktaş'ın Prag'da kendi klasiklerine yakışır bir performans göstereceğine inanarak dün geceyi pas geçiyorum. Ve kötü oyunu Çarşamba'nın stresine bağlıyorum.
Yazarın Tüm Yazıları