Beşiktaş Yaya Toure'yi elinden kaçırmış

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş Yaya Toureyi elinden kaçırmış
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2009 15:20

Lincoln’ün Galatasaray’a 14 milyon Euro zarar vermesi, Ferrari’nin Beşiktaş’a gelirken kılı kırk yarması, Beşiktaş’ın Zapatocny’nin daha bonservis taksitlerini bitirmeden takımdan göndermek için büyük uğraş vermesi Türk futbol sektörünün ekonomik anlamda kötü durumda olduğunun bir kaç göstergesi.

Haberin Devamı

Kulüplerin ekenomik sıkıntılarla boğuştuğu bu dönemde, transferlerde buhar olup uçan paralar bu sıralar tartışılır oldu.  Radyospor’da “Aydın Cingöz ile Gündem” programında  bu konuyu tartışan FİFA Lisanslı Menajeri Ceylan Çalışkan, Beşiktaş’ın bugün Barcelona forması giyen Yaya Toure’yi nasıl elinden kaçırdığını, Hayri Kozak’ta Galatasaray’ın yeni transferi Keita’nın transferindeki önemli rakamsal farkları dile getirdi.

ÜÇ BÜYÜKLER AFRİKA KUPASINI TAKİP ETMİYOR
Bugün Avrupa’nın üst düzey takımlarında oynayan bir çok futbolcunun Afrika kupalarında keşfedildiğini söyleyen Ceylan Çalışkan, Galatasarayve Fenerbahçe’nin Afrika Kupası maçlarını takip etmediğini söyledi. Çalışkan: “Afrika Kupalırına Anadolu’dan gelen kulüp yetkilileri oluyor ama bugüne kadar üç büyük takımdan kimseyi görmedim. Geçtiğimiz günlerde Tunus-Nijarya maçını izlemeye gittiğimde Milan’ın dört kişilik scout ekibi maçtaydı” dedi.

Haberin Devamı

BİR HAFTALIK MALİYET 3-4 BİN EURO
Afrika Kupası maçlarını izlemenin çok düşük bir maliyeti olduğunu söyleyen Hayri Kozak ise, “Milyonlarca dolarımız her yıl gidiyor. Üç büyük takımdan al birini vur diğerine. Hiç bir yönetici gidip Avrupa’da maç izlemez. Teknik adamlarını Afrika Kupasına maç izlemeye göndermezler. Bir Afrika Kupasını izlemenini maliyeti nedir? 3-4 bin Euro’ya bir hafta boyunca iyi bir oteldi kalarak maç izleyebilirsiniz. Bugün Galatasaray’ın büyük paralara aldığı Ketia Afrika Kupasında keşfedilen bir futbolcub. Katar kulübü bunu keşfediyor ama Türk takımları keşfedemiyor.”

BEŞİKTAŞ YAYA TOURE’Yİ ALMADI
Ceylan Çalışkan, Avrupa’da bugün yıldız olmuş futbolcuların, Avrupalı kulüpler tarafından zamanında keşfedilerek 2-3 milyon dolar bonservis bedeli ve futbolcuya yıllık 700 bin dolar vererek transfer edildiklerini ifade ederek, Beşiktaş’ın Ukrayna’da oynarken, Yaya Toure’yi nasıl elinden kaçırdığını şöyle anlattı: “Dört yıl önce Yaya Toure, Ukrayna’da oynarken, Beşiktaş’a tavsiye ettim. 1 milyon dolar kulübü 700 bin dolarda kendisi istiyordu. Beşiktaş yetkilileri izlemek istediler ama bir türlü gidip Toure’yi izlemediler.  Defalarca konuşuldu, biletler alındı sonra vazgeçildi. Bu olaydan kısa bir süre sonra Yaya Toure Yunanistan’ın Olimpiyakos’a takımına oradanda Monaco’ya transfer oldu. Toure son transferini de Barcelona’ya ya yaptı. Şimdi Yaya Toure’nin bonservis bedeli 30-35 milyon Euro.”

Haberin Devamı

KEİTA KATAR’A BEDELSİZ GİTTİ
Galatasaray’ın kadrosuna kattığı Keita’nın transfer geçmişini anlatan Hayri Kozak ise ilginç bilgiler verdi: “Katar kulübü Keita’yı bonservissiz aldı. Daha sonra Katar takımı Ketia’yı Lille’ye 3 milyon dolara satıyor. Lille takımı da Kieta’yı 14-15 Euro’ya Lyon’a sattı. Galatasaray’da Lyon’dan bu futbolcuyu gidip 8.78 milyon Euro’ya aldı. Şimdi 15 milyonluk adamı 8’e aldık diye sevinelim mi yoksa burnumuzun dipindeki Afrika’da bu futbolcuları keşfedemediğimize mi yanalım!”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!