Beşiktaş transferi resmen açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş transferi resmen açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2015 15:53

Beşiktaş, Senegalli futbolcusu Demba Ba'nın Çin'in Shanghai Shenhua takımına transferi için görüşmelere başlandığını açıkladı. Demba Ba da sözleşme imzalamak için Çin'e gitti.

Haberin Devamı

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'den Borsa İstanbul'a yapılan ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da yer alan açıklamada, "Futbolcumuz Demba Ba'nın transferine ilişkin olarak Shanghai Shenhua Kulübü ile görüşmelere başlanmıştır" denildi.

Beşiktaş transferi resmen açıkladı

Shanghai Shenhua Kulübü de Demba Ba'nın transferi için Beşiktaş ile anlaşma sağlandığını duyurdu. Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, transferin mali detaylarına yer verilmedi.

Kariyeri boyunca Fransa'da Rouen, Belçika'da Mouscron, Almanya'da Hoffenheim, İngiltere'de West Ham United, Newcastle United ve Chelsea formaları giyen Demba Ba, geçen yıl 6 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Beşiktaş'a transfer olmuştu.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ'TAKİ 44 MAÇTA 27 GOL ATTI
Geçtiğimiz sezon başında Chelsea'den 6.5 milyon Euro'ya transfer edilen Demba Ba, Beşiktaş formasıyla 44 maçta 27 gol kaydetmişti. Demba Ba, attığı 27 golle Pascal Nouma'yı geçerek Beşiktaş tarihinin bir sezonda en çok gol atan yabancı futbolcusu olmuştu. Senegalli futbolcu ayrıca, 13.5 milyon Euro'ya Çin'e transfer olarak John Carew'i geçti ve Beşiktaş'ın tarihi boyunca sattığı en pahalı futbolcu oldu. John Carew, 2005-06 sezonunda Fransa'nın Olympique Lyon takımına 7.6 milyon Euro bedelle transfer olmuştu.

Beşiktaş transferi resmen açıkladı

Demba Ba dün Çin'in başkenti Pekin'e gitti. Senegalli futbolcu burada yeni takımının Shangai Shenxin ile oynadığı karşılaşmayı izledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!