Beşiktaş’tan 1.3 milyon TL’ye loca satın alan Sarraf Fenerbahçe’den ret yemiş

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş’tan 1.3 milyon TL’ye loca satın alan Sarraf Fenerbahçe’den ret yemiş
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2015 10:34

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun kilit ismi Rıza Sarraf’ın Beşiktaş Kulübü’nden 1.3 milyon TL’ye loca satın aldığı dönemde Fenerbahçe’den de loca satın almak istediği ancak kulüpten ‘elimizde boş loca yok’ cevabını aldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

‘Size loca satamayız’

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre; spor kulüplerine yakınlaşarak Beşiktaş’tan loca almasının yanı sıra Trabzonspor Kulübü’ne teberru yolu ile 2.5 milyon dolar bağışlayan ve kredi kolaylığı sağlayan Sarraf, aynı dönemde aracılar vasıtasıyla sarı lacivertli kulüpten de loca almak istedi.

Kulübün bir yöneticisi ise, Sarraf’a “Bizim localarımız 2-3 yıllık sözleşmeli, elimizde boş loca yok, yüzlerce iş adamı da sırada, size loca satamayız” yanıtını vererek kendisine loca satılmak istenmediğinin sinyalini verdi. Edinilen bilgiye göre, bu cevaba sinirlenen Sarraf, loca sahiplerine teklif götürerek hava parası teklif etti ancak buradan da olumsuz yanıt aldı.

Sarraf’a loca satılmadığını ismini vermek istemeyen bir başka Fenerbahçe yöneticisi daha, “Kulağıma geldi, ancak, loca satışı ve veya kiralama olmadığı için konunun üzerine gitmedik. İşin ayrıntılarını bilemiyorum” diyerek doğruladı.

Haberin Devamı

Rıza Sarraf’ın futbola ilgisinin sadece Fenerbahçe ve Beşiktaş’la sınırlı kalmadığı Mersin İdman Yurdu’na verdiği destekle de biliniyor. 17 Aralık yolsuzluk operasyonunda Sarraf’tan 700 bin TL’lik saati hediye kabul ettiği öne sürülen dönemin eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan aracılığı ile Mersin İdman Yurdu’na da destek olan Sarraf’ın, bununla da kalmayıp 2013 Mersin Akdeniz Oyunları’na 750 bin dolarlık organizasyon yardımında bulunduğu öne sürülmüştü. Ancak bu 750 bin doların hangi kaynaklarda harcandığı ve ne şekilde faturalandırıldığı bilinmiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!