GeriSeyahat Beşiktaş’ta kahvaltı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Beşiktaş’ta kahvaltı

Beşiktaş’ta kahvaltı

Beşiktaş’taki kahvaltıcı modası giderek yayılıyor. Çarşı’nın ara sokaklarında sayıları 19’a ulaşan kahvaltıcıları sizin için gezdik. Fiyatlar ucuz, çeşit bol. Çarşı’da kahvaltının gözdesi hamur kızartması olan pişi.

Beşiktaş’ın en eskisi
Pando Kaymak

Pando Kaymak, tarihi 1895’e dayanan bir kahvaltı dükkânı. Beşiktaş’ın en eskisi. Dededen kalma dükkânın işletmeciliğini Pandeli Şestakof, eşiyle birlikte sürdürüyor. Bal-kaymak, yanında süt veya çayla birlikte 6 TL. Sucuklu yumurtaysa 8 TL. Pando Kaymak, sadece saat 08.00-15.00 arası hizmet veriyor.

Bal ve tulum Erzincan’dan
Çakmak

Çakmak, Beşiktaş’ın en eski kahvaltıcılarından. Mesleğe bar ve restoranlarda başlayan Mehmet Çakmak semtteki kahvaltıcı eksikliğini görüp açmış mekânı. Erzincanlı ve mutfakla bizzat ilgileniyor. En özel ürünleriyse bal, tulum peyniri ve
kavurma. Hepsi Erzincan’dan geliyor. Kavurmalı yumurta 9, bal-kaymak tabağı 5, limitsiz çayla iki kişilik kahvaltı tabağı 20 TL. Çakmak, 07.00-19.00 arası açık.

Menemen çılgınlığı
Cafe Faruk

Önceden tekstilci olan Hamdi Bey, işleri bozulunca karşıdaki dershanede okuyan öğrencilere tost satmaya başlayarak girmiş kahvaltıcılığa. Şimdilerde, 20 masalı kafesinde 500 kişiye kadar kahvaltı verdiği oluyor. Haftasonu 20 kişi çalışıyor. Sabah 06.30’dan akşam 18.00’e kadar açık. Mönüsünde menemen çeşitleri öne çıkıyor. Mekânın favorisi full menemen. 17 çeşitten oluşan kahvaltı tabağının fiyatı, sucuk ve kaşarlı menemenle aynı: 5 TL.

Beşiktaş’ta kahvaltı

Hünkârbayıldı burger
Pişi

Beşiktaş’ta kahvaltı denildiğinde akla gelen pişi geleneğinin başladığı yer, burası. İşletmeciliğini Özge-Özgür Peştimalci Kardeşler birlikte yapıyor. Özgür, Direc-t grubunun davulcusu olarak da tanınıyor. 9-10 çalışanıyla saat 10.00-20.00 arası hizmet veren Pişi’yi hafta sonları yaklaşık 1000 kişi ziyaret ediyor. Müdavimleri, en çok çikolatalı pişiyi seviyor. Arzu edenler için 13 çeşitten oluşan kahvaltı tabağı da var, fiyatı 11 TL. Kahvaltısıyla olduğu kadar hamburgerleriyle de bilinen Pişi’de beş farklı hamburger çeşidi var. Aralarından en çok tercih edilen hünkârbeğendili hünkârbayıldı. Fiyatı 12 lira.

Havuç ve patates reçeli
Reçel Türevleri

Reçel Türevleri üç senedir hizmet veriyor. 32 kişi kapasiteli mekân, sabah 07.30’dan akşam 17.00’ye kadar açık. 41 farklı reçel çeşidi var. Adana’nın Pozan ilçesinde üretilen reçellerin hepsi doğal, mekânın sahibi Türev Uludağ’ın emekli öğretmen annesi Meryem Hanım tarafından anne şefkatiyle yapılıyor. Patates, havuç, alıç, limon, ceviz, domates, kekik ve mandalina reçelleri mekânın favorileri arasında. Kahvaltı tabağı için reçellerden iki çeşit seçiliyor, seçilenler küçük kavanozlarda servis ediliyor. Yakında reçellerin kavanozlarda satışına başlanacak. Reçel-kaymak, Reçel Türevleri’nin özel lezzeti. Yapımında kullanılan kaymak, Çatalca’dan günlük geliyor. Kahvaltıya gelen çiftlereyse tavsiye, ‘aşkın reçeli karadut’. Beşiktaş’ta kahvaltı denince akla gelen Pişi, Reçel Türevleri’nde yok. Zira, fikir hırsızlığı yapmak istemiyorlar. Arzu edenler için omlet çeşitleri mevcut. Mantarlı, kaşarlı omletin fiyatı 6 TL.

Assolist mıhlama
Deep Store

Koray Atahan’ın nargile ve maç keyfi yapmak isteyenleri düşünerek yedi sene önce açtığı Deep Store, son iki senedir kahvaltı sunuyor. Kahvaltı tabağında 20 çeşit ürün var, fiyatı 10 TL. Mönünün öne çıkan yiyeceğiyse mıhlama. Fiyatı Kayseri sucuğuyla aynı, 8 TL. Deep Store’un kahvaltıda tatlı sevenler için pancake’leri var. Fiyatları 7-8 TL.

Bikahvaltı
Sokak kahvaltı yerine dönüşünce, eski bir matbaa ofisinin değerlendirilmesiyle ortaya çıkmış Bikahvaltı. Sahibi Burak Köse dört çalışanıyla birlikte, yaklaşık dört aydır hizmet veriyor. Yanında çayla birlikte 10 çeşitten oluşan kahvaltı tabağının fiyatı 7 TL.

Fiskos Cafe
Nilgün Yurtbulmuş 20 yıllık masa-sandalyecisini kapatıp açmış Fiskos’u. Aynı sokakta şu an 19 tane kahvaltıcı var. Fiskos’un en çok gözlemesi ve ekşimik denen tereyağlı biber kavurması seviliyor. Gözlemenin fiyatı 4, ekşimiğinse 4.5 TL. Kahvaltı tabağıysa 5 TL.

False