Beşiktaş rulet gibi

BU Beşiktaş’ı yazmak zor zenaat. Beşiktaş maçları öncesi hani şöyle bir düşünüyorum; "Beşiktaş nasıl oynar?" Tek tek oyuncuları neler yapabilir. Tigana’nın bu takıma eli nasıl değer? Düşünüyorum bulamıyoum.

Beşiktaş rulet gibi. Sıfır da geliyor 36 da... Dün akşamki oyun benim sezon başından beri seyrettiğim en etkisiz Beşiktaş manzarası. Koca bir oyun gol pozisyonu yok. Tabii ki, eksiği var, cezalısı var ama bunların hepsi Beşiktaş’ın futbolcusu.

İlk çıkan kadroda Kleberson’un dışında top ayağına yakışan oyuncu yok. Kleberson da topu yakıştırıyor da, kalitesinin çok altında oynuyor. Böyle bir kadro tabii ki iki pası bir araya getiremez. Top sende olmayınca da pozisyon da olmaz. Daha Türkçesi dün akşam kurulan kadro bundan daha iyi bir iş yapamaz.

Murat çok dikkatsiz

Murat
çok dikkatsiz bir kaleci. Top 18’in içine girmeden topa dikkatini vermiyor. Yediği goller hep uzun menzilli. Topu takip etse, o köşede durur, o topu atlamadan da kurtarır. Belki top çok iyi yere gitti ama pozisyon hatası yapmasa dediğim gibi olur. Beşiktaş’a sonradan 2 gencecik çocuk girdi. Tribünler ayağa kalktı. Demek ki Beşiktaş’ın seyircisi şimdi oynayanlardan memnun değil. 3 yeni transferden belki erken olacak ama iki tanesinden hayır gelmez. Ne Bobo, ne Jun bu takımın işini görmez. Belki iyi bir 11’de sırıtmazlar ama sıradan takımı bir yere taşımaz. Gökhan için bir şey söylemek istemiyorum.

Bu takıma Maradona’yı koysan hiçbirşey yapamaz. Sonradan Sergen girdi, bir şey yapamadı. Beşiktaş bu sene çile dolduracak. Seyirciye tabii ki acıyorum ama yapılacak bir şey yok. Rize takımı düşmeyle kalma arasında gidip geliyor. Onlara puan çok lazımdı. Akıllı oynadılar, sabırlıydılar, golü de buldular, kazandılar. Rizeliler’i tebrik ediyorum.

Maçın hakemi kendi kalitesi kadar maç yönetti. Bildiği kadarıyla iyi de niyetliydi. Hiç kimse Beşiktaş’ın bu mağlubiyeti ve hakem için hiçbir şey söyleyemez. Neticede Beşiktaş üçüncü olurum diye 2 hafta üst üste kazanmıştı. Hevesi çoğalmıştı. Dün akşam bu heves kursaklarında kaldı.
Yazarın Tüm Yazıları