Beşiktaş, Rize'de liderliğe yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş, Rizede liderliğe yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2015 22:13

- Ligin 19. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor'u 2-1 yenerek puanını 44'e yükselten siyah-beyazlı takım, Fenerbahçe'den liderliği devraldı - Bu sezon resmi maçlarda 20. golünü atan Demba Ba, kariyer rekorunu kırdı

Haberin Devamı

RİZE (AA) - Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Çaykur Rizespor'u 2-1 yenen Beşiktaş, 3 hafta aradan sonra yeniden liderliğe yükseldi.

Ligin 19. haftasında deplasmanda yeşil-mavili takımı mağlup eden Beşiktaş'ın gollerini, 59. dakikada Sosa ve 88. dakikada penaltıdan Demba Ba attı.

Çaykur Rizespor, 59. dakikada Kıvanç Karakaş'ın, 65. dakikada Koray Altınay'ın kırmızı kart görmesiyle son 25 dakikayı 9 kişi tamamladı.

Fenerbahçe'nin, sahasında Trabzonspor ile golsüz berabere kalmasıyla liderlik fırsatını ele geçiren siyah-beyazlı takım, Çaykur Rizespor galibiyetiyle puanını 44'e yükselterek, sarı-lacivertli takımın bir puan önünde liderlik koltuğuna oturdu.

- Deplasmanda 9. galibiyet

Ligin deplasmanlardaki en başarılı takımı Beşiktaş, Rize'den de üç puanla ayrılmasını bildi.

Haberin Devamı

Siyah-beyazlılar, bu sezon 10. deplasman maçında 9. galibiyetini aldı. Deplasmanda sadece Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'a 3-2'lik skorla mağlup olan "Kara Kartallar", dış saha maçlarından 27 puan çıkardı.

Beşiktaş, ligde son 11 haftadaki 10. galibiyetine de ulaştı.

- Rize şansızlığını kırdı

Çaykur Rizespor'a son maçlarda üstünlük kuramayan Beşiktaş, aldığı galibiyetle bu şansızlığını da kırdı.

Siyah-beyazlılar, Çaykur Rizespor karşısında son 6 resmi maçındaki ilk galibiyetini elde etti.

Bu sezon Süper Lig'de sahasında rakibiyle 1-1 berabere kalan Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise İstanbul'daki mücadeleyi 1-0 kaybetti. "Kara Kartallar", son olarak hafta içinde deplasmandaki kupa maçından golsüz beraberlikle ayrıldı.

Beşiktaş, geçen sezon da rakibine üstünlük kurma başarısı gösterememişti. İki takım arasında ligde geçen sezonki maçlar İstanbul'da 0-0, Rize'de 2-2 bitmişti.

- Beşiktaş'ta tek cezalı

Beşiktaş'ta kart cezası sınırında bulunan 7 futbolcudan sadece biri cezalı konumuna düştü.

Karşılaşmanın 68. dakikasında sarı kart gören Ersan Adem Gülüm, gelecek hafta Bursaspor deplasmanında takımını yalnız bırakacak.

Çaykur Rizespor'da da kırmızı kart gören Kıvanç Karakaş ve Koray Altınay, Fenerbahçe ile oynanacak Ziraat Türkiye Kupası maçında forma giyemeyecek.

Haberin Devamı

- Demba Ba, kariyer rekorunu kırdı

Beşiktaş'ta penaltıdan takımına galibiyeti getiren Demba Ba, ligde 11. kez rakip fileleri havalandırdı. Senegalli futbolcu, ligin son 3 haftasında da birer gol atmayı başardı.

Demba Ba, Spor Toto Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde olmak üzere 20. golünü kaydetti. Demba Ba, böylece kariyerinin en golcü sezonuna Beşiktaş formasıyla ulaşmış oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!