Beşiktaş Osmanlıspor maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş Osmanlıspor maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2017 12:42

Süper Lig'de bu hafta Beşiktaş sahasında Osmanlıspor'u konuk edecek. Beşiktaş, Süper Lig'in 16. haftasında 17 Aralık Pazar günü sahasında Osmanlıspor ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürdü. Peki Beşiktaş Osmanlıspor maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın kapanan takımlara karşı zorlanması ve puan kayıpları yaşaması spor kamuoyunda en çok tartışılan konulardan bir haline geldi.

Son dört maçta sadece açık futbol oynayan Galatasaray’ı 3-0’la geçen fakat kapanan Evkur Yeni Malatyaspor, Teleset Mobilya Akhisar ve Kayserispor ile berabere kalan siyah-beyazlıların hücum hattındaki oyuncuları da en çok tartışılan isimler olmaya başladı. Hücum hattını oluşturan ve maçların genelinde oynayan Tolgay, Oğuzhan, Babel, Talisca ve Quaresma’nın lig maçlarındaki atak performansının azalması beraberliklerdeki en büyük sebeplerden biri olarak göze çarpıyor. Kapanan takımlara karşı pozisyona girmekte zorlanan siyah-beyazlı takımda bu oyuncuların skora katkı yapmamasının son 6 maça kadar uzadığı görülüyor.

Haberin Devamı

Orta sahada Atiba’nın partnerliğini yapan Oğuzhan ve Tolgay’ın sezonun 15 haftasına baktığımızda skor katkısı yok denecek kadar az. Oğuzhan Özyakup toplamda 2 asist ile oynarken henüz gol atamadı ve Aytemiz Alanyaspor maçındaki asistinden bu yana da 5 maçtır asisti bulunmuyor. Tolgay Arslan ise Göztepe maçındaki asistinden sonra 4 maçı sessiz geçti.

BEŞİKTAŞ OSMANLISPOR MAÇI NE ZAMAN SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

Beşiktaş Osmanlıspor maçı 17 Aralık Pazar günü saat 19:30'da başlayacak. Mücadele beIN Sports 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak

QUARESMA 6, TALİSA 4 MAÇTIR YOK

Hücum hattının esas oyuncuları da son haftalarda skor katkısı açısından büyük düşüş içinde. İlk on birin değişmez oyuncularının başında gelen Ryan Babel 1 gol atıp 1 de asist yaptığı Göztepe maçından bu yana 4 maçtır skora katkı veremedi. Siyah-beyazlı taraftarların en sevdiği futbolcuların başına gelen Quaresma ise tam bir suskun durumunda. Bu sezon sadece1 golü bulunan Portekizli yıldız 9’uncu haftada Medipol Başakşehir maçının 90’ıncı dakikasında Tosic’e yaptığı korner asisti dışında 6 maçtır yokları oynuyor. 15 haftada 1 gol 2 asisti bulunan Quaresma bu sezon için beklentilerin bir hayli uzağında.

Beşiktaş’ta lig maçlarında yokları oynayan bir diğer oyuncu ise Anderson Talisca. Beşiktaş’ta kiralık olarak 2’nci sezonunu geçiren ve satın alma bedeli 25 milyon Euro olan Talisca son maçlarda yedek kalmaya da başladı. 15 haftada 3 gol 2 asist ile oynayan Brezilyalı oyuncu gol atıp asist yaptığı Göztepe maçından bu yana sahada yokları oynuyor. Asist yapmasından ziyade golcülüğü ile ön plana çıkan Talisca’nın oynadığı maçlarda sahada neredeyse hiç görünmemesi taraftarların ve spor kamuoyunun eleştiri oklarını genç yıldıza çevirmesine sebep oluyor.

Haberin Devamı

SKOR YÜKÜ CENK TOSUN’UN ÜZERİNDE

Hücum gücünün kapanan takımlar karşısında yok olmasına karşın bu süreçte Cenk Tosun skor yükünü taşıyan isim olarak dikkat çekiyor.

Süper Lig’de 7 gol atan Cenk Tosun bu gollerin 5’ini son 8 maçta attı. Kayserispor maçında penaltıdan beraberlik golünü atan Cenk, Galatasaray maçında da kilidi açan isim olmuştu. Cenk dışında Tosic ve yedek golcü Negredo son haftalarda skora katkı yapan diğer iki isim oldu.

ŞENOL GÜNEŞ DEĞİŞİKLİĞE GİDECEK Mİ?

Kenarda sürekli şans bekleyen Lens, Orkan ve Negredo gibi hücum oyuncularından en azından 2 tanesinin sahada olmasını bekleyenler bir hayli çoğunlukta. Güneş’in kanatlara yığılan oyunu orta saha etkinliği ile daha da artırmak için yeni bir kurgu yapması sürpriz hamle olmayacak. Geçen sezonun son bölümlerinde sahada olan Tolgay - Oğuzhan - Talisca üçlüsü akla gelen ilk seçenek. Bir diğer seçenek ise Osmanlıspor maçına Medel - Tolgay ve Oğuzhan üçlüsünden oluşacak bir orta saha ile çıkmak olabilir. Tüm bu ihtimallere karşın teknik direktör Şenol Güneş’in oyun ve oyuncu anlamında yeni arayışlara girip girmeyeceği Osmanlıspor maçında belli olacak. Bu arada formu bir hayli düşen Talisca ve Oğuzhan ile de özel bir görüşme yapacak olan tecrübeli teknik adamın bu iki oyuncudan performanslarını son iki maçta daha da artırmalarını istemesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Siyah-beyazlı kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde gerçekleştirilen idmanda oyuncuların kondisyon ve taktik çalıştığı bildirildi. Isınma hareketleriyle başlayan antrenmanın pas ve pres çalışmalarıyla devam ettiği belirtildi. İdmanın yarım sahada yapılan çift kale maç ve şut çalışmasıyla sona erdiği ifade edildi. Ligde 27 puan ve averajla 4. sırada yer alan Beşiktaş, Osmanlıspor maçı hazırlıklarına yarın sabah yapacağı idmanla devam edecek.

BEŞİKTAŞ VE OSMANLISPOR ARASINDAKİ İSTATİSTİKLER

İki takım Süper Lig'de 14 kez karşılaştı. Beşiktaş bu maçların dokuzundan galip ayrıldı. Beşiktaş, Osmanlıspor ile ligde oynadığı son beş maçı kazanmayı başardı ve son iki maçta da rakibinden gol yemedi. Beşiktaş, iç sahada Osmanlıspor ile oynadığı yedi maçın beşini kazandı ve bu maçlarda rakibine ortalama 2.6 gol attı. Beşiktaş, Süper Lig'de evinde 34 maçtır kaybetmiyor. Bu Süper Lig'de halen devam eden en uzun iç saha yenilmezlik serisi ve aynı zamanda Beşiktaş'ın 1989-92 arasında kulüp rekoru kırdığı 51 maçlık iç saha yenilmezlik serisinden bu yana en uzun serisi. Beşiktaş evindeki son sekiz lig maçının beşinde gol yemedi.

Haberin Devamı

Beşiktaş ligde yedi maçtır yenilmiyor ama bu maçların sadece üçünü kazanabildi. Osmanlıspor bu sezon Konyaspor ile birlikte ligin deplasman maçlarında en kötü iki takımından biri. Osmanlıspor ligde toplamda 10 maçtır deplasman galibiyeti göremiyor ve bu maçların tamamında gol yedi. Bu sezon ligde gol beklentisi en yüksek ve yediği gol beklentisi en düşük takım Beşiktaş. Beşiktaş, ligde bu sezon attığı gol ile atması beklenen gol arasında negatif yönde en fazla fark olan takım. Beşiktaş bu sezon Süper Lig'in en az gol yiyen ve en fazla maçta kalesini gole kapatan takımı. Osmanlıspor bu sezon ligde öne geçtiği maçlarda en fazla puan kaybeden takım. Osmanlıspor bu sezon kalesinde gördüğü 27 golün 17'sini maçların ilk yarılarında yedi: %63'lük bu oran ligdeki en yüksek oran. Beşiktaş'ın Süper Lig'de Osmanlıspor'a attığı son beş golün dördünde Cenk Tosun'un direkt katkısı var.

Haberin Devamı

Orkan Çınar, Süper Lig'de Osmanlıspor'a karşı iki maçta bir gol attı. Osmanlıspor, Orkan'ın ligde gol atmayı başardığı üç takımdan biri Ricardo Quaresma bu sezon ligde en fazla isabetli orta yapan oyuncu. Quaresma 39 şut pası ile bu alanda ligin en iyi üçüncü oyuncusu, ancak Portekizli yıldız bu sezon sadece bir asist yapabildi.Serdar Gürler bu sezon Süper Lig'de Younes Belhanda'nın ardından en fazla asist yapan ikinci oyuncu. Serdar, Osmanlıspor'un bu sezon ligde attığı 22 golün yarısına direkt katkı yaptı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!