Beşiktaş-Mersin İdmanyurdu maçı kar yağışı nedeniyle tatil edildi!

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş-Mersin İdmanyurdu maçı kar yağışı nedeniyle tatil edildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2016 18:30

Bütün kurumlar uyardı, valilik alarm verdi ancak, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) aldırmadı; Beşiktaş-Mersin İdman Yurdu maçı 'bile bile lades' dercesine kar yüzünden ertelendi. Günlerdir yağacağını herkesin bildiği kar, Başakşehir Fatih Terim Stadı’ndaki maçı 5. dakikada vurdu. Hakem Mete Kalkavan, hava ve zeminin futbola uygun olmaması nedeniyle mücadeleyi tatil etti. Mücadele ileri bir tarihte oynanacak.

Haberin Devamı

Süper Lig yine kara teslim oldu... Her sene futbolumuzda yaşanan skandala yeni bir halka daha eklendi...

Meteoroloji günlerdir bas bas “Kar geliyor” uyarısı yaptı, ama Türkiye Futbol Federasyonu bu uyarıyı umursamadı, yok saydı...
Ve sonuçta dün gece şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren Beşiktaş-Mersin İdmanyurdu karşılaşması yoğun kar yağışı nedeniyle 5. dakikadan itibaren ertelendi...
Başakşehir Fatih Terim Stadı’ndaki karşılaşma öncesinde etkili olan yağış nedeniyle saha zemini karla kaplandı.

5 DAKİKA OYNATTI, 10 DAKİKA BEKLEDİ
Görevlilerin yoğun uğraşları sonrası zeminin büyük bölümü temizlenip, saha çizgileri kömürle belirginleştirilmeye çalışılsa da maçın başlama vuruşu yaklaşık 7 dakika gecikmeyle yapıldı. İki takım futbolcuları yağışın sürmesi nedeniyle karla bir anda yeniden kaplanan zeminde bir hayli zorlandı. Hakem Mete Kalkavan 5. dakikada oyunu golsüz devam ederken durdurarak iki takım futbolcularını soyunma odasına gönderdi.
10 dakika kadar sahada kalarak görevlilerin zemini temizleme ve çizgileri belirginleştirme çalışmalarını takip eden Kalkavan, daha sonra takım kaptanları Tolga Zengin ve Güven Varol’u tekrar sahaya çağırdı.

Beşiktaş-Mersin İdmanyurdu maçı kar yağışı nedeniyle tatil edildi
MAÇ İLERİ BİR TARİHTE OYNANACAK
Kalkavan, Tolga ve Güven ile yaptığı kısa görüşmenin ardından maçı oynatmama kararı aldı. 

Haberin Devamı

Federasyondan yapılan açıklamada, karşılaşmanın daha sonra belirlenecek ileri bir tarihte kaldığı yerden oynanacağı belirtildi.
Ve dün geceki bu gelişmenin ardından şu sorular gündeme geldi...
Meteoroloji’nin günler öncesinden kar yağışı alarmı vermesine rağmen Türkiye Futbol Federasyonu saat 20.00’de oynatacağını açıkladığı bu maçı neden erken saate almadı?
Neden bile bile lades dendi?
Niçin, taraftarlar ve kulüpler mağdur edildi?

Beşiktaş-Mersin İdmanyurdu maçı kar yağışı nedeniyle tatil edildi
ISITMA SİSTEMİ NEDEN İŞE YARAMADI?
Başakşehir Fatih Terim Stadı, 2014 yılında açıldığında uygulanan teknoloji sayesinde olumsuz hava koşullarında da maçların oynanabileceği duyurulmuştu. Ancak dün kar başladıktan kısa bir süre sonra zemin kayganlaşıp saha çizgileri görünmez olunca karşılaşma tatil edildi. Peki statta var olduğu söylenen ısıtma sistemi neden işe yaramadı?

Haberin Devamı

Öncelikle konunun uzmanları, ısıtma sistemlerinin zeminin 15-20 santimetre altında olduğunu ve asıl fonksiyonlarının karı eritmek veya suyu kurutmak değil, çim köklerini korumak olduğunu belirtiyor. Dolayısıyla yoğun yağışlarda bu sistem maçların oynanmasını sağlayamıyor.

BUZLANMA YOKTU
Başakşehir Asbaşkanı Mesut Altan da konuyla ilgili Hürriyet’e şunları söyledi:
“Maç başlamadan önce standart olarak tüm sistemlerimiz çalışıyordu. Ancak kar çok yoğundu. Hakemin maçı iptal sebebi çizgilerin görünmemesiydi. Zaten stadın yanındaki idman sahamızda 20 santimetre kar olması, durumun vahametini gösteriyordu.”
Beşiktaş Stat Müdürü Turgut Akhan da, “Isıtma devredeydi ama hakem ‘Çizgileri göremiyorum’ dedi. Sahada bir buzlanma yoktu. Hakemlerin görüş açısında sorun olduğu için maç tatil edildi” dedi.

Beşiktaş-Mersin İdmanyurdu maçı kar yağışı nedeniyle tatil edildi
3 SORU 3 CEVAP

Haberin Devamı

1- Ertelenen maç ne zaman oynanacak?
- Normal prosedür maçın 24 saat içinde oynanmasını gerektiriyor. Ancak karşılaşma TFF tarafından ileri bir tarihe ertelendi. Çünkü, bugün de kar yağışı daha yoğun bekleniyor ve Beşiktaş’ın çarşamba günü kupa maçı var. TFF takvimde uygun bir zamanı belirleyip daha sonra karşılaşmayı oynatacağı tarihi açıklayacak.

2- Karşılaşma yeniden oynandığında sıfırdan mı kaldığı dakikadan mı başlayacak?
- TFF yönetimi farklı bir karar vermezse, daha önceki örneklerde olduğu gibi maç sıfırdan değil, hakemin tatil ettiği 6. dakikadan itibaren oynanacak. Çünkü, erteleme dakikasına kadar bir takım gol veya goller atmış olsa, sıfırdan başlanması halinde haksızlığa uğramış olacak.

Haberin Devamı

3- Takımlar ileri tarihteki maça aynı kadrolarla mı çıkacak?
- İki takım da dünkü şartlarla oynamak zorunda. Yani yapacakları yeni transferleri ve cezalıları oynatamayacaklar. Ancak, aynı 11 ile çıkmak zorunda değiller. Dünkü lisanslı oyuncularından istedikleri 11’i sahaya sürebilirler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!