Beşiktaş ligde yerlileriyle gülüyor

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş ligde yerlileriyle gülüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2014 13:55

Spor Toto Süper Lig'de dün Balıkesirspor'u tek golle geçerek 11 puanla liderlik koltuğuna oturan Beşiktaş'ın gol yükünü Türk futbolcular çekiyor.

Haberin Devamı

Ligde ilk 5 haftada rakip fileleri 5 kez havalandıran siyah-beyazlılarda, goller Türk oyunculardan geldi. Beşiktaş'ın 5 golünün 3'üne Olcay Şahan imza koydu, Cenk Tosun ile Mustafa Pektemek ise birer gol attı. Ligin ilk haftasında deplasmanda Mersin İdmanyurdu'yla karşılaşan Beşiktaş'ta galibiyet golünü 43. dakikada Cenk Tosun kaydetti. Siyah-beyazlılara ikinci haftada Çaykur Rizespor karşısında 1 puanı getiren gol ise Olcay Şahan'dan geldi.

Beşiktaş, ligde üçüncü haftada zorlu Bursaspor deplasmanında da tek golle güldü. Maçın 86. dakikasında sahneye çıkan Olcay Şahan, attığı golle takımına 3 puanı getirdi. Siyah-beyazlıların gol yükünü çeken Olcay, ligde 4. haftada Eskişehirspor ile 1-1 bearabe kaldıkları maçta da siyah-beyazlıların tek golünü rakip filelere gönderen oyuncu oldu. "Kara Kartallar"a uzun bir aradan sonra liderliği getiren isim ise Mustafa Pektemek oldu. Balıkesirspor karşısında Mustafa'nın 57. dakikada attığı kafa golüyle galip gelen Beşiktaş, yaklaşık bir yıl sonra liderlik koltuğuna oturdu. Öte yandan Beşiktaş, bu sezon ligde oynadığı maçların hiçbirinde iki gol birden atamadı. Bütün maçlarda tek gol kaydedebilen siyah-beyazlılar, buna rağmen namağlup bir şekilde yoluna devam ediyor.

Avrupa'nın golcüsü Demba Ba

Siyah-beyazlıların sezon başında İngiltere'nin Chelsea takımından transfer ettiği Senegalli futbolcu Demba Ba, ligde henüz golle tanışamazken Avrupa'da takımının en golcüsü oldu. Avrupa kupalarında bu sezon 6 maça çıkan siyah-beyazlıların kaydetti 7 golün 4'ü Senegalli yıldızdan geldi. Diğer 3 golü ise yerli futbolcular attı.UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Hollanda'nın Feyenoord takımını eleyen siyah-beyazlılarda Ba, İstanbul'da oynanan rövanş maçında "hat-trick" yaptı. Rakip fileleri 3 kez havalandırarak siyah-beyazlı takıma turu getiren Ba, geçtiğimiz hafta içi oynanan UEFA Avrupa Ligi C Grubu maçında da sahneye çıktı.

Senegalli futbolcu, Beşiktaş'ın İngiltere'de Totenham Hotspur ile oynadığı maçta 89. dakikada penaltıdan attığı golle takımına 1 puan kazandırdı. Beşiktaş'ın bu sezon Avrupa'da attığı diğer golleri ise Mustafa Pektemek, Kerim Frei ve Gökhan Töre kaydetti.

Goller

Siyah-beyazlı takımın bu sezon Avrupa kupaları ve Süper Lig'de rakip fileleri havalandıran futbolcuları şöyle:

Organizasyon Rakip Golü atan futbolcu Skor
Spor Toto Süper Lig Mersin İdmanyurdu Cenk Tosun 1-0
Spor Toto Süper Lig Çaykur Rizespor Olcay Şahan 1-1
Spor Toto Süper Lig Bursaspor Olcay Şahan 1-0
Spor Toto Süper Lig Eskişehirspor Olcay Şahan 1-1
Spor Toto Süper Lig Balıkesirspor Mustafa Pektemek 1-0
Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu Feyenoord Mustafa Pektemek, Kerim Frei 2-1
Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu Feyenoord Demba Ba (3) 3-1
Şampiyonlar Ligi play-off turu Arsenal - 0-0
Şampiyonlar Ligi play-off turu Arsenal - 0-1
UEFA Avrupa Ligi Asteras Gökhan Töre 1-1
UEFA Avrupa Ligi Totenham Demba Ba 1-1

Not: Maç skorlarında ilk takım Beşiktaş olarak yazılmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!