Beşiktaş ikinciyi düşünmedi

SERGEN Yalçın ile Tümer Metin’in oynamadığı maçlarda, bazı isimlerin farklı sorumluluklar üstlenmesi gerekiyor.

Bunlardan birinin Kleberson olduğu kesin... Diğerini Koray Avcı gibi düşünüyorum.

Oyunu onlar yönledirecek, tempoyu onlar ayarlayacak. Ve mutlaka her ikisi de teknik özelliklerini oyunun geniş bir zaman dilimine yaymak gibi ağır bir sorumluluğu bıkmadan ve usanmadan taşıyacak.

Oysa, her ikisi de birkaç haftadır düşük bir performansla oynuyor. Koray Avcı dün farklıydı... Özellikle ilk yarırada kritik bölgelerde 4 top çaldı ve her birini olumlu kullandı. Oyundaki sürekliliği hiç de fena değildi.

Kleberson, kış ortasındaki güneş gibiydi. Bir göründü, bir kayboldu. Kleberson gibi değil de normal vatandaş gibi oynadı. İkinci yarının başında da sakatlanarak çıktı.

Kleberson’un bu haline bir anlam veremiyorum. Brezilyalı, daha iyiye gideceğine adeta kötüye koşuyor.

* * *

Mustafa Doğan, Beşiktaş’ın savaşçıları arasında listebaşı... Oyuna önce yüreğini koyuyor, sonra davranışlarını hiç abartmadan sade bir üslupla hizmete sunuyor.

Ali Tandoğan, savunmanın sağ kanadında görev aldı. Bulunduğu bölgeden dışarı pek çıkmadı.

Oysa önündeki geniş alanı beceriyle kullanacak özellikleri taşıyan bir futbolcu. Bilemiyorum, belki de kenar yönetimden böyle bir direktif aldı.

İkinci yarıda oyuna giren Ahmet Dursun 45 dakikalık kısa döneme önemli işler sıkıştırdı. Attığı gol, kurnaz kişiliğinin çarpıcı bir örneğiydi. Üstelik oynama hevesi üst düzeydeydi. Topsuz alanlara etkili deparlar attı. Yardımlaşma duygusu yıldızını yükseltti.

* * *

Oscar Cordoba tepeden tırnağa kaleci... Bir iki kurtarış yaptı, oyunun kaderini değiştirdi. Özellikle maçın son 15 dakikasında Konyaspor’un ağır baskısına, olağanüstü bir soğukkanlılıkla karşı koydu. Yediği golde hiç suçu yoktu.

Beşiktaş’ın golden sonra ceza sahası çevresinde kümelenip koyu bir savunma ağı örmesini anlayamadım.

Oysa, tüm hatlarıyla yüklenen rakibinin bıraktığı boş alanlardan bir ikinci gol şansı yakalayabilirdi.

Bunu düşünmedi veya düşünemedi.

Ve oynamaktan çok oynatmamayı planladığı bir anda golü yedi. Daha açık konuşayım, bir ikinciyi de yiyebilirdi. Yemediğine sevinsin.
Yazarın Tüm Yazıları