'Hakem olmasaydı Şenol Güneş'i lime lime doğrardık!'

Güncelleme Tarihi:

Hakem olmasaydı Şenol Güneşi lime lime doğrardık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2016 16:18

Hürriyet Spor Facebook'unda canlı olarak yayınlanan Muhabirinden programında konuşan Hürriyet'in Beşiktaş muhabiri İsmail Er ile yazar Kenan Başaran gündem yaratacak açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Hürriyet Spor Facebook'unda canlı olarak yayınlanan Muhabirinden programında konuşan Hürriyet'in Beşiktaş muhabiri İsmail Er ile yazar Kenan Başaran gündem yaratacak açıklamalar yaptı...

Başaran, Dinamo Kiev maçındaki 6-0'lık yenilginin sadece hakemin hatalı kararlarına bağlamanın yanlış olduğunu belirterek, "Hakem öne çıkmayasyıd Şenol Güneş'i lime lime doğrardık" dedi. 

Beşiktaş'ta her şeyin teknik direktör Şenol Güneş'in omuzlarında olduğunu ifade eden Er ise, "Yönetimde dağınıklık var. Başkanın adamları, Çebi'nin adamları diye bölünmeler var. Bu takımın idari menajeri kim bilinmiyor" diye konuştu.

Kenan Başaran ve İsmail Er'in, programda öne çıkan açıklamaları şöyle:

KENAN BAŞARAN

- Beşiktaş Kiev'de bir futbol cinayetine maruz kaldı. İskoç hakem Craig Thomson, 2004'teki Beşiktaş-Samsun maçının hakemi Cem Papila olmuştur.

Haberin Devamı

- Hakem öne çıkmasaydı Şenol Güneş'i lime lime doğrardık.  O zaman "Maçın daha 30. dakikasında Beck niye rakibiyle teke tek yakalanıyor, neden bu kadar tedbirsiz hücum ediyorsun" derdik.

- Hani maçın 'kırılma anı' diyoruz ya Kiev'de 29. dakika 'kırılma' değil, 'dağıtma' hatta 'kırım anı' olmuştur.

"6-0 SADECE FUTBOL OYUNUYLA AÇIKLANAMAZ"
- Final maçına yenilgisiz gelmiş bir takımın 6-0 yenilmesi sadece futbol oyunuyla açıklanamaz. 

- Şampiyonlar Ligi çok kutsanıyor. "Bu ligde futbolcu hata yapamaz, hoca hata yapamaz" diyerek yüceltiliyor. O zaman hakem de böyle fahiş hata yapamaz! Rezil bir hakem yönetimi vardı.

MUHABİRİNDEN PROGRAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

- Avrupa Parlamentosu Türkiye ile ilişkileri dondurmuştu. UEFA da Kiev'de Beşiktaş'ı dondurdu!

- Beşiktaş, Benfica maçında ırkçılığa karşı eylem yaptı ama Kiev'de ırkçılığa maruz kaldı.

"UKRAYNA'YA BAKIŞ AÇISI DEĞİŞMELİ"
- Ukrayna'da Beşiktaş taraftarına saldıranlar ırkçı gruplardı. Diğer yandan Türkiye'nin de Ukrayna'ya bakış açısını değiştirmesi lazım. Her futbol maçında özellikle sosyal medyada yapılan paylaşımlarda nahoş paylaşımlar yapılıyor. Onlar da bunları görüyor. Haysiyet ve onuru zedeleyici benzetmeler bize yakışmıyor.

Haberin Devamı

- Bursa maçı Beşiktaş için bir şans maçı. Duygusal bir maç olacak. Futbolcular çıkıp ortaya karakterlerini koymak zorundalar. Çok zor bir maç olacak. Bursaspor da ilk yenilgiyi tattırmak isteyecetir. Geçen sezon Arena'daki maç kıran kırana geçmişti, unutmayın.

"SOYUNMA ODASINDA KIRAN KIRANA KAVGA EDİP..."
- Beşiktaş, Kiev'de yaşadığı mağduriyetin arkasına sığınır gerçeklerle yüzleşmezse ligi de kaybeder. Şimdi soyunma odasında kıran kırana kavga edip özeleştiri yapma zamanı. Bu takım yenilgisiz ama iyi oynamıyor. 11'i netleşmedi. Kadıköy'de şutu yok. Bunu gözardı edemeyiz.

"FEDERASYONU YILLARCA GALATASARAYLILAR YÖNETTİ"
- Son günlerde Beşiktaş’a psikolojik bir baskı da uygulanıyor; hakemlerce kollandığı söylenerek. Federasyonu yıllarca Galatasaraylılar yönetti. Bugünkü yönetimde Ali Dürüst var, Nihat Özdemir var. Dürüst’ün olduğu yerde Galatasaray’ın hakkı yenir mi? Özdemir’in olduğu yerde Fenerbahçe’nin hakkı yenir mi? Federasyondaki Beşiktaşlılar kim? Eğer kastedilen çimciyse, aşçıysa tamam. Ama buyurun MHK’ya bakın, buyurun PFDK’ya bakın buyurun Tahkim Kurulu’na bakın! Kim hangi takımı tutuyor?

Haberin Devamı

İSMAİL ER

- Kiev'de yaşananları siyasi gelişmelerle birlikte düşünmek lazım. UEFA Türk takımlarının başarılı olmasını istemiyor.

- Futbolda bir 'Mendes çetesi' var. Bunlar Portekiz takımlarının başarılı olması için çalışıyor ki oradalardaki oyuncularını yüksek paralara satsınlar.

"BAŞKANIN ADAMLARI, ÇEBİ'NİN ADAMLARI!.."
- Beşiktaş'ta herşey Şenol Güneş'in omuzunda. Bulaşıkçıdan da Güneş sorumlu, çimciden de. Yönetimde de dağınıklık var. Başkanın adamları, Çebi'nin adamları diye bölünmeler var. Bu takımın idari menajeri kim bilinmiyor. Kulüpte 25 iletişimci var ama iletişim kuramıyoruz.

- Beşiktaş taraftarları Kiev'de büyük saldırıya uğradı. Birçok taraftar ağır yaralandı. Yine sokaklarda saldırganlara karşı kahramanca direndiler.

Haberin Devamı

"BEŞİKTAŞ DAN DUN OYNUYOR"
- Beşiktaş'ın bir oyun sistemi yok. Dan dun oynuyor. Geçen sezon gidenlerin yeri dolmadı.

- Bursa maçını Beşiktaş kazanır çünkü yeni stadın atmosferi maça çok etki ediyor. Orada maçları futbolcular değil taraftar kazanıyor.

- Oğuzhan bu sezon çok kötü. Geçenlerde İngiltere'den eski antrenörü geldi şunu söyledi: "Hiç değişmemiş. Kendini fiziksel olarak geliştirmemiş." Evet Oğuzhan çok yetenekli ama fiziğinin daha iyi olması lazım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!