Beşiktaş gibi

BEŞİKTAŞ, sezon başı iki ciddi maç oynadı... Galatasaray maçını iyi oynadılar, hemen öbür ilk lig maçında kötü oynayıp kayıpla bitirdiler.

Ben o maçın sonunda ’kayıp var ama eyvah yok’ demiştim. Çünkü "Beşiktaş’ın bu kadrosu, bir daha bu kadar kötü oynamaz" diye iddia etmiştim. Dün akşam Beşiktaş, Beşiktaş gibi oynadı. Çoşkuluydu... Her formayı giyen futbolcu Beşiktaş formasının ağırlığını hissederek oynadı. Hep beraber düşündüler, hep beraber istediler. Seyirci ile de ilk buluşmalarının keyfini çıkardılar. Takımda tek kötü oynayan bir oyuncu yoktu. Zaman zaman çok iyi işler yapıldı. Tribünde oturan insan da zevkten dört köşe oldu.

Delgado, belki dün akşamki oyunda çok az topla buluştu ama, her buluştuğu topu da süsledi, ambalajını yaptı. Atılan ilk golde vurduğu frikik ’ölü top ustasıyım’ dedirtti. Bobo, ceza alanı içi oyuncusu. Hele İbrahim’in attırdığı ikinci golde o kadar iyi yere gitti ki çokta iyi vurdu. Golcülüğünü tasdik ettirdi. Nobre, Beşiktaş’a çok faydalı olacak. Rakip defansları hırpalıyor, ısırıyor. Hava toplarında sarsıyor. Çok iyi bir transfer.

Defansa dikkat

Burak,
yalnız Beşiktaş’ın değil, Türk futbolunun en gözde futbolcularından biri olacak. Bu genç kardeşte futbol oynamak için her türlü malzeme var. İbrahim Üzülmez’i dün akşamki kadar pozitif oynarken ilk defa seyrettim. ’Ah ne güzel, çok iyi oynuyor’ derken Tigana, onu dışarı aldı. Tigana’yı anlamak mümkün değil. Bırak adam tutturmuş oynuyor, çıkarmanın anlamı ne?

Kaleciyi ise ilk iki maçta seyrettiğimde, oyunu hep ciddiye alarak, hep oyunun içinde kalarak oynuyor diye meth etmiştim. İnşallah günübirliktir. Dün akşam laubaliliğini hiç beğenmedim. Beşiktaş’ın bir az daha defansta dikkatli oynama mecburiyeti var. Belki çok pozisyon vermediler ama Koray ile Gökhan Zan’ın arasından rakip 2-3 gol pozisyonu buldu.

Neticede Beşiktaş, kendisi için çok önemli olan 3 puanı sahadan çıkarmasını bildi. İşlerini gördüler. Tebrikler...

Dipnot: Bu sezon kendi kendime bir prensip kararı almıştım. Hakemlere eleştiri getirmeyecektim. Ama Kuddusi Mütfüoğlu, ortada fol yok yumurta yokken Nobre’yi oyundan attı. Yorumu Mustafa Çulcu yapsın.
Yazarın Tüm Yazıları