Beşiktaş gibi

BEŞİKTAŞ dün gece çok uzun zamandır yenemediği rakibini güle oynaya yendi. Bu kendiliğinden olmadı. Çünkü Antep takımı bu ülkenin üst seviye takımlarından biri.

Üstüne üstlük çok ciddi bir deplasman yeri. Beşiktaşlı oyuncular bu maça çok iyi konsantre olmuşlar. Maç öncesi ısınırken bile her hallerinden belliydi. Oyuna da çok iyi başladılar. Erken gelen gol de Beşiktaş'a ilaç gibi geldi. İstediği gibi top çevirdi, istediği gibi oyunu hızlandırdı, lazım olan yerde de frene bastı.

Pancu'nun haricinde yarım yamalak oynayan oyuncu yok. Çok çok iyi oynayanlar da çok. Yapılan üç golün dışında kaçan çok gol var. Bu şu demek; ‘‘Ben iyi oynarken her şeyi yapabilecek gücüm var.’’ Ben de dün akşam için Beşiktaş, Beşiktaş gibi oynadı diyorum. Beşiktaş'ın üç golü de güzel. Ama son, Tümer'in attığı gol ders gibi de gösterilebilir. Giunti ile başladı, Tayfur'la şekillendi. Tümer'le de bitti. Hakikaten görülmeye değer bir goldü.

Hediye kartı

İlhan
'ın iki golü var. İnce işler, o golleri herkes atamaz. Kaçırdığı iki gol var. O da işin kalın tarafı, herkes atar. Maçın hakemi bu ülkenin en iyi hakemi. Tek hatayla maçı bitirdi. Ahmed Hassan'ın göğsüyle düzelttiği topu, ‘‘elle düzelttin’’ dedi. Sarı kart da gösterdi. O ara çocuk kaleciyi de geçmişti. Gol de havaya gitti, kart da hediye kartı oldu.

Beşiktaş, rakibe fazla pozisyon vermedi. Orta sahayı çok iyi parsellediler. Antep takımı ortadan bir şey yapamayacağını anladı. Topu kenarlara oynamaya başladılar. Dün iki kenar oyuncusu, hem Emre, hem Ahmet Yıldırım çok iyi oynadılar. Topu da oyuna iyi soktular. Takıma ikisinin de katkısı büyük oldu.

Kafası Prag'daydı

Ahmet Dursun
oyuna sonradan girdi. Belli ki kafası Prag'da kaçırdığı gollerde kalmış. Ona eski bir futbolcu ağabeyi olarak şunu söylüyorum. Bak benim güzel kardeşim. Sen iyi bir futbolcusun. Daha bu takıma senelerce top oynayarak emek vereceksin. O gün için kaçırdın, yarın atarsın. Kafanı hiçbir şeye takmadan çok çalış. Formalardan birini kap. Üzülerek olmaz, çalışarak olur.

Bir de sonradan oyuna giren Ahmed Hassan'ı iyi bulmadım. Demek ki o da ilk onbirde oynamıyorum diye kafayı oraya takmış. Bu da profesyonel çerçeve içinde hoş karşılanacak bir durum değil. Yine sonradan oyuna giren Yasin sakatlığından dolayı futbola mola verdi. Şu an hazır değil. Beşiktaş, çekinerek geldiği yerden, o yeri bayram yerine çevirip İstanbul'a dönüyor. Bundan daha iyisi can sağlığı.
Yazarın Tüm Yazıları