'Beşiktaş, Fulya projesindeki uygunsuzlukları düzeltmeli'

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş, Fulya projesindeki uygunsuzlukları düzeltmeli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2006 16:55

Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, BJK Süleyman Seba Fulya Projesiyle ilgili olarak kulüpten kendisine yönelik suçlamalara yanıt verdi: "Beşiktaş yönetimi, Fulya Projesi'ndeki uygunsuzlukları düzeltmek yerine, kamuoyunu yanlış yönlendirmeyi ve belediyemiz üzerinde bir baskı kurmayı tercih etmektedir."

İsmail Ünal, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: “Beşiktaş Kulübü Başkanı Sayın Yıldırım Demirören, Fulya Projesi'nin tarafımızca engellendiğine dair suçlayıcı ifadeleri ısrarla kullanmakta, her vesileyle değişik spekülatif açıklamalar yapmaktadır. BJK tarafından yapılan son açıklamada, Fulya Projesi ile ilgili yasa dışı ve etik ile bağdaşmayan uygulamalarımız olduğu, Beşiktaş Kulübü'nün diğer projelerinde de yasal olmayan zorluklar çıkarıldığı, kulübün iç politikalarında taraf olduğumuz iddialarına yer verilmiştir. Beşiktaş yönetimi, Fulya Projesi'ndeki uygunsuzlukları düzeltmek yerine, kamuoyunu yanlış yönlendirmeyi ve belediyemiz üzerinde bir baskı kurmayı tercih etmekte, dahası Beşiktaş taraftarlarına şahsımı hedef olarak göstermektedir.”

FULYA PROJESİ'NDE GELİNEN NOKTA

Beşiktaş Kulübü yönetiminin 23 Ocak 2006 tarihinde, anlaşmış olduğu müteahhit firmayla birlikte değiştirdiği Fulya Projesi'ni, 3. kez bir dilekçe ile birlikte belediyeye sunduğunu kaydeden Ünal, projenin hızla Beşiktaş Belediyesi İmar ve Planlama Müdürlüğü Proje Tasdik Bürosu'nda incelendiğini ifade etti.
Ünal, 15 Şubat 2006 tarihinde de Beşiktaş Kulübü'ne değerlendirme raporu iletildiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu değerlendirmede, projenin tasdik etme kriterlerine uymadığı ifade edilmiştir. Bu uygunsuzluğun başlıca nedeni, 4 bloktan oluşan projedeki 92.40 metre irtifalı ofis bloğunun ve 119 metre irtifalı iki konut bloğunun öngörülen kat sayısına göre komşu binalara ve parsellere uzaklığının yetersiz olmasıdır. Projede ayrıca, otopark rampa eğimlerinin ve kat yüksekliklerinin, spor alanlarının tasarımının, üst üste konan tesisat katlarının, hipermarket olarak tasarlanan alanın üzerinde zemin kat oluşturularak yeniden düzenlenmesi gerektiği de tespit edilmiştir. Bu nedenle, teklif edilen projenin, kendi plan notları ve İstanbul İmar Yönetmeliği'nin ilgili maddelerine uygun bir şekilde yeniden düzenlenerek getirilmesi istenmiştir.”

'BU HALİYLE GERÇEKLEŞMESİ MÜMKÜN DEĞİL'

Beşiktaş Belediyesi'nin bu projeye ilişkin attığı her adımın yasal ve etik değerlere uygun olduğunu vurgulayan Ünal, sözü edilen diğer engellenen projelerin ise ne olduğunu bilmediğini ve bu projelerin, belgelerin kamuoyuna açıklanmasını da beklediğini söyledi.

Kamuoyunun da yakından bildiği gibi, kendisi için büyük bir önem taşıyan Beşiktaş Kulübü'ne yıllarını verdiğini anlatan Ünal, “Bugün, bu kulüp sevgimin yanında önemli bir kamu sorumluluğu taşıyorum. Bu nedenle de hiçbir şekilde Beşiktaş Kulübü'nün iç politikalarında taraf olmam ya da bazı kişilerce yönlendirilmem söz konusu değildir. Gerek Beşiktaş'ta yaşayanların yararı, gerekse Beşiktaş'ın uzun vadeli çıkarları açısından, Fulya Projesi'nin mevcut mevzuatlara aykırı bu haliyle gerçekleşmesi mümkün değildir” diye açıklamada bulundu.

Ünal, Beşiktaş Kulübü'nün, başta kendisi olmak üzere, tüm Beşiktaşlıların sevdiği, başarılarıyla gurur duyduğu köklü bir kurum olduğunu ifade ederek, “Bu kurumu şu an içinde bulunduğu zor durumda yönetme gayreti içinde olanlara yardım etmek, kuşkusuz hepimizin görevidir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!