Beşiktaş CAS savunmasını verdi

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş CAS savunmasını verdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2013 10:38

Beşiktaş'ın UEFA Disiplin Kurulu'nun şike iddialarıyla ilgili verdiği tedbir amaçlı 1 yıl Avrupa kupalarından men cezasına yaptığı itiraz için Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nde (CAS) yapılacak duruşma sona erdi. Duruşmada savunmasını yapan Havutçu, çıkışta yaptığı açıklamada basın mensuplarına "Papağan gibi aynı şeyleri tekrarlıyoruz" demecini verdi.

Haberin Devamı

İsviçre'nin Lozan kentinde gerçekleştirilen duruşmalı toplantıya Beşiktaş Kulübü adına hukuk işleri ve finansmandan sorumlu yönetim kurulu üyesi Melih Sami Esen ve yabancı avukatlar katıldı.

Avukatların yanı sıra eski yöneticilerden Serdal Adalı, eski teknik direktör Tayfur Havutçu, kulüp çalışanı Ahmet Ateş tanık olarak duruşmaya katılırken, eski Türkiye Futbol Federasyonu Etik Kurulu üyeleri Prof. Dr. Oğuz Atalay, Yrd. Doç. Dr. Burak Oder ve Mertay Kugay da uzman tanık olarak toplantıda yer aldı.

Öte yandan TFF Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu ise video konferans ile yine tanık olarak duruşmaya dahil oldu.

HAVUTÇU: PAPAĞAN GİBİ AYNI ŞEYLERİ TEKRARLIYORUZ
Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nde tanık olarak dinlenen Beşiktaş eski teknik direktörü Tayfur Havutçu, duruşmadan ayrıldı. İsviçre'nin Lozan kentinde gerçekleştirilen duruşmalı toplantıdan çıkarken kısa bir açıklama yapan Havutçu, "Hep aynı işlerle uğraşıyoruz. Farklı bir durum yok. UEFA Disiplin Komitesi'ne olsun, şimdi bu mahkemeye karşı olsun, hep aynı şeyleri anlattık. Papağan gibi tekrarlayıp duruyoruz. Tanık olarak bizi dinlediler, ifademizi verdik, hayırlısı artık" dedi.

Tayfur Havutçu ayrıca, "CAS Mahkemesi de polis fezlekesini birinci planda mı tutuyor?" sorusuna, "Evet" cevabını verdi.

ADALI: POLİS FESLEKESİNİN HESABINI VERMEYE ÇALIŞIYORUZ
CAS'a tanık olarak katılan isimlerden Serdal Adalı da duruşmadan çıktı. CAS binasından ayrıldıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Adalı, "Biz maalesef en başından beri, bu davanın başından beri, kimseyi hedef göstermek istemiyorum ama hem Türkiye'de, hem UEFA'da, hem de şimdi burada CAS'ta, hazırlanmış, parçalardan oluşmuş bir polis fezlekesinin hesabını vermeye çalışıyoruz. Saatlerdir de polis fezlekesindeki yanlışlıkları izah etmeye çalışıyoruz. Kimseye tek bir kelime etmedim, kimseyi suçlamadım, ama biz hala polis fezlekesinin yanlışlarını anlattık. İddia ettikleri şeylerin doğru olmadığını, ortaya koydukları tape denilen şeylerin doğru olmadığını, başka konularla ilgili tapelerin altına konulduğunu anlatmaya çalıştık. Bütün bunları anlatmaya çalışıyoruz. Maalesef iddianamedekiler ve mahkeme kararları hep aynı şeyler. Bire bir aynı. Bu dosyada da hep aynı şeyler var. Umudum tabii ki yok değil, ama bütün dosyalarda polis fezlekesi haricinde ortaya konulacak bir şey yok" diye konuştu.

OĞUZ ATALAY DURUŞMAYA KATILMADAN AYRILDI
Beşiktaş'ın CAS davasında uzman tanıklar arasında yer alan TFF Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Atalay, dava uzun sürünce duruşmaya katılmadan CAS binasından ayrıldı. Atalay, planlamanın çok dışına çıkıldığını ve İstanbul'daki işleri nedeniyle dönmek zorunda olduğunu söyleyerek, duruşmada tanık olarak dinlenmeden Lozan'dan ayrıldı.

"CAS ADİL DAVRANDI"
Yaklaşık 12 saat süren toplantının ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Melih Sami Esen, "Umarım Mısır'da gözaltına alınan gazeteciler ve Lübnan'da kaçırılan pilotlar en kısa sürede özgürlüklerine kavuşurlar. Biz de Beşiktaşımızı özgürlüğüne kavuşturmak için gece gündüz koşturuyoruz. 12 saatlik maratondu, final duruşmasıydı. CAS yetkilileri adil davrandı, adil karar vereceklerine inanıyoruz. Sayın Başkan Fikret Orman'ın geçen dönem ve bu dönem kurduğu yönetim hep bu işlerle uğraştı. Umarım bir daha uğraşmayız. Şimdiden iyi haber ya da kötü haber olacak diyemeyiz. Kararın ne zaman açıklanacağını da bilmiyoruz. 28, 29, 30 Ağustos olabilir. Beşiktaş taraftarının içi rahat olsun, Beşiktaş'ın haklarını güzel bir şekilde savunduk" diye konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!