Beşiktaş 2-1 Bursaspor

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş 2-1 Bursaspor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2016 18:23

Spor Toto Süper Lig'de 14. hafta maçında Beşiktaş, sahasında Bursaspor'u 2-1 mağlup etti. Beşiktaş'ın gollerini penaltılardan Cenk Tosun (Dk.53 ve 65) atarken, Bursaspor'un tek sayısını 90+1'de Emre Taşdemir kaydetti. Bursaspor yedek kulübesinde olan Sercan Yıldırım 90+3. dakikada hakeme gösterdiği tepkiler sonrasında kırmızı kart gördü. Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 32 yaptı ve aynı puana sahip olan lider Medipol Başakşehir'in ardından ikinci sırada yer aldı. Bursaspor ise 24 puanda kaldı.

Haberin Devamı

Stat: Vodafone Arena 
Hakemler: Bülent Yıldırım, Asım Yusuf Öz, Uygar Bebek 
Beşiktaş: Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic, Adriano, Hutchinson, Necip Uysal, Aboubakar, Oğuzhan Özyakup (Dk. 90 1 Gökhan İnler), Olcay Şahan (Dk. 46 Tolgay Arslan), Cenk Tosun (Dk. 88 Ömer Şişmanoğlu) 
Bursaspor: Harun Tekin, Erdem Özgenç, Ertuğrul Ersoy, İsmail Konuk, Aziz Eraltay, Jorquera, Merter Yüce (Dk. 85 Sinan Bakış), Del Valle (Dk. 56 Necid), Batalla, Josua (Dk. 56 Emre Taşdemir), Deniz Yılmaz 
Goller: Dk. 53 ve 65 Cenk Tosun (Penaltılardan) (Beşiktaş), Dk. 90 1 Emre Taşdemir (Bursaspor) 
Kırmızı kart: Dk. 90 3 Sercan Yıldırım (Yedek kulübesinde) (Bursaspor) 
Sarı kartlar: Dk. 35 Necip Uysal, Dk. 45 Marcelo, 90 4 Adriano (Beşiktaş), Dk. 38 Merter Yüce, Dk. 45 Harun Tekin, Dk. 69 Ertuğrul Ersoy (Bursaspor) 

Haberin Devamı

Beşiktaş 2-1 Bursaspor
MAÇIN ÖNEMLİ POZİSYONLARI:
52. dakikada Gökhan Gönül, Josua'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı. Hakem Bülent Yıldırım, bu pozisyonda penaltı noktasını gösterdi. 
53. dakikada penaltı atışının kullanan Cenk Tosun, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0. 
64. dakikada Oğuzhan Özyakup, ceza alanı içinde Merter Yüce ile girdiği pozisyonda yerde kalınca hakem Bülent Yıldırım bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. 
65. dakikada yine penaltı atışını kullanan Cenk Tosun, topu ikinci kez filelerle buluşturdu: 2-0. 
90 1. dakikada Bursaspor golü buldu. Batalla'nın sağdan kullandığı serbest vuruşta arka direğe çevrilen topa İsmail Konuk vurdu ancak meşin yuvarlak Fabricio'dan döndü. Dönen topu Emre Taşdemir kaleye gönderdi ve Bursaspor skoru 2-1 yaptı.

Beşiktaş 2-1 Bursaspor
LİGDE 2 MAÇ SONRA KAZANDI
Beşiktaş, Süper Lig'de iki maçın ardından galibiyete ulaştı. Ligin 12. haftasında sahasında Medipol Başakşehir ile 1-1 berabere kalan ve sonraki hafta Fenerbahçe deplasmanındaki karşılaşmayı 0-0 beraberlikle tamamlayarak iki haftada 4 puan yitiren siyah-beyazlı takım, Bursaspor'u mağlup ederek kötü gidişi durdurdu. 

Haberin Devamı

BURSASPOR'A KARŞI SON 13 MAÇTA 11. GALİBİYET
Beşiktaş, Bursaspor'a karşı son maçlardaki üstünlüğünü de sürdürdü. Siyah-beyazlı takım, rakibiyle yaptığı son 13 maçtaki 11. galibiyetine ulaştı. Bu galibiyetlerden birini hükmen alan Beşiktaş, Bursaspor ile bir kez berabere kalırken, bir karşılaşmadan da mağlup ayrıldı. Beşiktaş, ligde üst üste 7. kez Bursaspor'a üstünlük sağladı.



VODAFONE ARENA'DAKİ 9. PENALTI
Beşiktaş, geçen sezon hizmete giren Vodafone Arena'daki 13. resmi maçında 9. penaltısını kazandı. Geçen sezon Bursaspor ile oynanan lig maçında kazandığı iki penaltı atışını Mario Gomez ile değerlendiremeyen siyah-beyazlı takım, bu sezon stadındaki 10 resmi karşılaşmada 7 kez penaltı atışı kullandı. Süper Lig'de 5 kez bu şekilde gol atan Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise iki kez penaltı noktasına gelip sonuca ulaştı. Siyah-beyazlı takım, bu sezon ligde 6. kez penaltıdan gol buldu. Bu sezon ligde kazandığı 6 penaltıdan 5'ini Cenk Tosun gole çeviren Beşiktaş, bir penaltı atışında ise Oğuzhan Özyakup gol attı.

Haberin Devamı

Beşiktaş 2-1 Bursaspor
CENK TOSUN EN GOLCÜ SEZONUNU YAŞIYOR
Beşiktaş'ın 53. ve 65. dakikalarda gollerini atan Cenk Tosun, siyah-beyazlı formayla en golcü sezonuna ulaştı. Takımda 3. sezonunu geçiren Cenk, bu sezon şu ana dek 9 kez rakip fileleri havalandırdı. İlk sezonunda 5 ve geçen sezon da 8 golde kalan siyah-beyazlı oyuncu, bu sezon ise 9. kez gol sevinci yaşadı. Siyah-beyazlı futbolcu, 9 golün 5'ini penaltılardan attı. Karşılaşmanın ardından Cenk, takım arkadaşlarıyla tribünlere giderek taraftarlara üçlü çektirdi.

MARCELO, CEZALI DURUMA DÜŞTÜ
Beşiktaş'ta Marcelo Guedes, karşılaşmanın ilk yarısının son dakikasında Bursaspor kalecisi Harun Tekin'e yaptığı hareketin ardından gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Tecrübeli oyuncu, cezası nedeniyle ligin 15. haftasında takımının Kasımpaşa ile yapacağı mücadelede forma giyemeyecek. Bu oyuncunun yaptığı hareket sonrası iki takım oyuncuları arasında gerginlik yaşandı. Bursaspor'un kalecisi Harun Tekin de gösterdiği sert tepki sonrası sarı kartla cezalandırıldı.

Beşiktaş 2-1 Bursaspor

HARUN BU SEFER KURTARAMADI
Bursaspor'un başarılı kalecisi Harun Tekin, kurtardığı 5 penaltı atışının ardından Cenk Tosun'un iki penaltı golüne engel olamadı. Geçen sezon Antalyaspor maçında Eto'o'nun penaltı atışında yaptığı kurtarışla seriye başlayan Harun, Beşiktaş karşısında Gomez, bu sezon ise Kasımpaşa mücadelesinde Tunay Torun, Gaziantepspor önünde Ghilas ile Çaykur Rizespor karşılaşmasında Kweuke'nin vuruşlarında başarılı kurtarışlar yaparken, 6. penaltıda kalesinde golü gördü. Harun, Cenk Tosun'un 65. dakikadaki penaltı atışında da kalesini gole kapatmayı başaramadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!