Beşiktaş Almeida'yı arıyor

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş Almeidayı arıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2011 00:00

Beşiktaş'ta son maçlarda forma giyen forvet oyuncuları Edu ve Mustafa Pektemek, sakatlığı nedeniyle sahalardan uzak kalan Portekizli golcü Almeida'nın yerini dolduramadı.

Siyah-beyazlı takımda Almeida, bu sezon oynadığı 4 resmi maçta rakip filelere 4 gol kaydederken, bu futbolcunun Maccabi Tel Aviv ile oynanan UEFA Avrupa Ligi maçında sakatlanmasından sonra forvet bölgesinde görev alan Edu ve Mustafa ise birer gol atıp, toplamda sadece 2 gole ulaşabildi.

Almeida'nın sakatlığı sırasında görev alan Mustafa-Edu ikilisi oynadıkları karşılaşmalarda şu ana dek kendilerinden bekleneni veremediler.

Almeida iyi başladı

Geçen sezon devre arasında gelen ve attığı gollerle taraftarların sevgisini kazanan Almeida, bu sezona müthiş bir başlangıç yaptı.

Sezonun ilk resmi maçında UEFA Avrupa Ligi ön elemede Rusya'nın Alania takımıyla İstanbul'da oynanan karşılaşmada ilk golünü atan Portekizli oyuncu, takımının gol attığı diğer iki karşılaşmayı da boş geçmedi. Spor Toto Süper Lig'de Eskişehirspor ile deplasmanda oynanan ve Beşiktaş'ın 2-1 mağlup olduğu mücadelede takımının tek golünü rakip filelere gönderen Almeida, UEFA Avrupa Ligi E Grubu ilk maçında Maccabi Tel Aviv karşısında takımına 2 gol kazandırdı.

Sakatlanana kadar siyah-beyazlı formayla 4 maça çıkan Portekizli yıldız, 4 kez gol sevinci yaşayarak takımına büyük katkı sağladı. Ancak Almeida, Maccabi Tel Aviv karşısında sol arka adalesinden sakatlanınca uzun süre sahalardan uzak kalmak zorunda kaldı.

Ne Edu, ne de Mustafa yapamadı

Almeida'nın skorer kimliğini bu oyuncunun yerine şans bulan Mustafa ve Edu oynadıkları karşılaşmalarda gösteremedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, Portekizli yıldızın sakatlığı sırasında oynanan 5 karşılaşmada zaman zaman Edu'yu, zaman zaman ise Mustafa'yı denedi. Ancak Mustafa ve Edu, etkisiz futbollarıyla Carvalhal'i hayal kırıklığına uğrattı.

İkisi sadece 2 gol atabildi

Edu-Mustafa ikilisi, oynadıkları karşılaşmalarda şu ana dek sadece 2 gol atabildi.

Ligde Ankaragücü, Bursaspor ve UEFA Avrupa Ligi'nde Stoke City maçlarında ilk 11'de sahaya çıkan Edu, etkisiz futboluyla büyük eleştiri aldı. Gençlerbirliği'nden transfer edilen Mustafa da Edu gibi performansıyla hayal kırıklığı yaşattı ve Medical Park Antalyaspor ve Gaziantepspor karşılaşmalarında ilk 11'de şans bulmasına rağmen aynı şekilde sessiz kaldı.

Sezon başında alınan oyunculardan Edu, Almaida'nın sakatlandığı Maccabi Tel Aviv maçında şu ana tek tek golünü atarken, Mustafa ise ligde Ankaragücü karşısında rakip fileleri havalandırabildi.

Diğer oyuncular olmasa

Siyah-beyazlı ekipte Edu ve Mustafa'nın etkisiz kaldığı maçlarda diğer oyuncular sahne aldı.

Beşiktaş'ın ligde ve Avrupa'da yaptığı son 5 maçta attığı 7 golün sadece 1'ini forvette yer alan oyuncular atarken, kalan 6 golü farklı pozisyondaki oyuncular filelere gönderdi.

Savunma oyuncusu Sidnei'nin bile 2 gol attığı dönemde, siyah-beyazlı takımın diğer gollerini Sivok, Holosko, Simao ve Hilbert kaydetti.

Beşiktaş yine de kazandı

Almeida'nın gol attığı 4 maça çıkan “Kara Kartallar”, buna rağmen sadece 2 galibiyet alabildi. Almeida'nın skor bulduğu diğer 2 karşılaşmadan mağlup ayrılan siyah-beyazlı ekip, Edu ve Mustafa'nın oynadığı maçlarda ise daha iyi sonuçlar aldı. Edu veya Mustafa'nın forvette görev aldığı 5 maça çıkan Beşiktaş, bu karşılaşmalardan 3'ünü galibiyetle tamamladı. Bu dönemde sadece 1 kez yenilen siyah-beyazlı ekip, 1 karşılaşmadan ise beraberlikle ayrıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!