Beşiktaş 3-2 Fenerbahçe

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş 3-2 Fenerbahçe
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2015 21:02

Sezonun ilk derbisinde Beşiktaş, Fenerbahçe'yi 3-2 yenmeyi başardı. Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki gol düellosunda perdeyi açan taraf siyah beyazlılar oldu. 20. dakikada Kjaer (kendi kalesine) ve 24'te Mario Gomez'in kafa golleri Beşiktaş'ı 2-0 öne geçirdi. İlk golü kendi kalesine atan Kjaer, 32'de yine bir kafa vuruşuyla skoru 2-1'e getirdi. 65'te Van Persie, Fenerbahçe'nin 2. golünü attı. 74'te tekrar sahneye çıkan Mario Gomez, Beşiktaş'ın galibiyetini ilan etti: 3-2.

Haberin Devamı

Beşiktaş, Fenerbahçe karşısında aldığı galibiyetle puanını 13 yaptı ve averaj farkıyla Fenerbahçe'nin önünde liderliğe yükseldi.

Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Halis Özkahya, Baki Tuncay Akkın, Hakan Yemişken
Beşiktaş: Tolga Zengin, Beck, Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm, Tosic, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup (Dk. 83 İsmail Köybaşı), Gökhan Töre, Sosa (Dk. 46 Necip Uysal), Olcay Şahan, Gomez (Dk. 88 Cenk Tosun)
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Alves, Kjaer, Caner Erkin, Ozan Tufan (Dk. 75 Diego), Mehmet Topal, Meireles, Markovic (Dk. 38 Volkan Şen), Nani, Fernandao (Dk. 61 Van Persie)
Goller: Dk. 20 Kjaer (Kendi kalesine), Dk. 24 ve 74 Gomez (Beşiktaş), Dk. 32 Tosic (Kendi kalesine), Dk. 65 Van Persie (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 45+2 Nani (Fenerbahçe), Dk. 58 Ersan Adem Gülüm, Dk. 66 Oğuzhan Özyakup, Dk. 90+2 Necip Uysal (Beşiktaş)

Haberin Devamı

Beşiktaş 3-2 Fenerbahçe


BEŞİKTAŞ'IN BÜYÜK HASRETİ SONA ERDİ
Fenerbahçe'yi Mario Gomez'in 2, Simon Kjaer'in kendi kalesine attığı gollerle 3-2 mağlup eden siyah-beyazlılar, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde çıktığı ilk derbi mücadelesinden galibiyetle ayrıldı. Hırvat teknik adam Slaven Bilic yönetiminde Galatasaray ve Fenerbahçe yaptığı son 8 derbi mücadelesinde gülemeyen "Kara Kartallar" uzunca bir sürenin ardından taraftarlarına derbi galibiyeti hediye etti. Son derbi zaferini 2012-2013 futbol sezonunun ikinci yarısında, 3 Mart 2013 tarihinde yine Fenerbahçe'ye karşı aynı skorla elde eden Beşiktaş, 938 gün sonra derbi bir mücadelesini kazandı.

Beşiktaş 3-2 Fenerbahçe

DERBİLERDE 4 MAÇ SONRA GOL ATTI
Beşiktaş, derbilerde 4 maç sonra gol atabildi. Ligde geçen sezon yaptığı derbi mücadelelerinde gol bulamayan siyah-beyazlılar, 4 maçın ardından rakip fileleri havalandırdı. En son 2013-2014 sezonunun ikinci yarısında 1-1 biten Fenerbahçe derbisinde gol atabilen Beşiktaş, geçen 4 mücadele ve 525 günün ardından bir derbi maçta gol kaydetti.

Haberin Devamı

Beşiktaş 3-2 Fenerbahçe
MUSTAFA ÇULCU TARTIŞMALI POZİSYONLARI DEĞERLENDİRDİ: HAKEMİN YÜREĞİ YETMEDİ

VAN PERSIE YİNE YEDEK
Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldız futbolcusu Robin van Persie, geçen haftaki Bursaspor karşılaşmasında olduğu gibi Beşiktaş maçına da yedekler arasında başladı. Pereira, ligin 5. haftasında oynanan Bursaspor maçında yedek kalan ve oyuna girdikten sonra golünü atarak takımına galibiyeti getiren Van Persie'yi yine ilk 11'de düşünmedi.

Geçen hafta maçtan sonra yedek kalmaktan memnun olmadığını dile getiren Hollandalı futbolcu, 77. dakikada oyuna girip 79. dakikada kaydettiği golle takımının 2-1 kazanmasında başrol oynamıştı.

Sarı-lacivertlilerde Bursaspor maçında gösterdiği başarılı performansla dikkati çeken Hasan Ali Kaldırım da Beşiktaş derbisinde yedekler arasında yer aldı. Van Persie'nin attığı golde şık bir asist yapan Hasan Ali, formayı Caner Erkin'e kaptırdı. Caner Erkin ise bir maç aranın ardından ilk 11'deki yerini aldı.

Haberin Devamı

Beşiktaş 3-2 Fenerbahçe

FENERBAHÇE, LİGDE 15 MAÇ SONRA YENİLDİ
Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de 15 maç sonra mağlup oldu. Derbiye kadar Süper Lig'de oynadığı son 15 maçın 11'inden galibiyetle ayrılan 4'ünde ise rakibiyle puanları paylaşan Fenerbahçe, 197 gün sonra ligde kaybetti. Fenerbahçe, Beşiktaş'tan önce en son yenilgisini ise geçen sezonun 24. haftasında deplasmanda Gençlerbirliği (2-1) karşısında yaşamıştı.

GÖKHAN GÖNÜL İLK 18'E GİREMEDİ
"Sarı Kanarya"da tecrübeli futbolcu Gökhan Gönül'ün 18 kişilik maç kadrosuna alınmaması dikkati çekti. Sakatlığından dolayı uzun süre takımdan ayrı kaldıktan sonra son 2 karşılaşmada yedek bekleyen Gökhan, derbide maç kadrosuna dahil edilmedi. Gökhan, bu sezon hiçbir resmi maçta süre alamadı. Portekizli teknik adam, Gökhan ve Ba'nın dışında Mehmet Topuz ve genç futbolcu Uygar Mert Zeybek'i de 18 kişilik maç kadrosuna almadı.


Beşiktaş 3-2 Fenerbahçe

FENERBAHÇELİLER'DEN HAKEME BÜYÜK TEPKİ
Fenerbahçeli futbolcular ve teknik heyet, ilk yarının ardından hakem Halis Özkahya ile yardımcılarına tepki gösterdi. İlk yarıda Markovic'in sakatlandığı pozisyonda Özkahya'nın faul çalmamasına başta Luis Nani olmak üzere yoğun itiraz eden sarı-lacivertliler, tepkilerini devre arasında da sürdürdü. Teknik direktör Pereira ve futbolcular, ilk yarının bitiş düdüğünün ardından hakemlerin yanına gelerek bir süre itiraz etti.

Fenerbahçeliler, maçın ikinci yarısında ise hakem Özkahya'ya sarı kartı bulunan Ersan Adem Gülüm'e ikinci sarı karttan, kırmızı kart göstermediği gerekçesiyle itirazlarda bulundu.

Haberin Devamı

Beşiktaş 3-2 Fenerbahçe
DERBİDE PODOLSKI SÜRPRİZİ!

FENERBAHÇE'NİN KALESİ DÜŞTÜ
Ligde ilk 5 maçta sadece 3 gol yiyen Fenerbahçe, Beşiktaş derbisinde kalesinde aynı sayıda gol gördü. Şu ana kadar ligde Çaykur Rizespor, Antalyaspor ve Bursaspor'dan birer gol yiyen sarı-lacivertliler, Beşiktaş'ın 3 golüne engel olamadı. Öte yandan Fenerbahçe, Avrupa'da Shakhtar Donetsk (3-0) ve Molde (3-1) maçlarından sonra kalesinde bir kez daha 3 gol atılmasına izin verdi.

Beşiktaş 3-2 Fenerbahçe
FENERBAHÇE'DE SAKATLIK ŞOKU!

PEREIRA VE 6 OYUNCUNUN İLK DERBİ HEYECANI
Sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Pereira ile futbolcular Kjaer, Ozan Tufan, Fernandao, Nani, Şener Özbayraklı ve Markovic ilk kez derbi heyecanı yaşadı. Kariyerinde özellikle Yunanistan'da önemli derbiler gören Pereira, Türkiye'de ilk kez bir derbi sınavına çıktı.

Haberin Devamı

Beşiktaş 3-2 Fenerbahçe
VOLKAN DEMİREL: 3 KERE GELDİLER, 3'Ü DE GOL OLDU

İLK YARININ BİTİMİNDE GERGİNLİK YAŞANDI
İlk yarının bitimi ile birlikte Fenerbahçeli futbolcular hakem Halis Özkahya'nın etrafını sararak itirazlarda bulundular. Diğer oyuncular bir şeyler söyledikten sonra soyunma odasına yönelirken, kaleci Volkan hakemin yanında kalıp itirazlarına devam etti. Volkan'ın hakemle konuşmayı sürdürdüğünü gören teknik direktör Pereira sahaya girerek, Volkan'ı soyunma odasına götürdü.

Beşiktaş 3-2 Fenerbahçe
AZİZ YILDIRIM: KULAĞINDAN TUTTUĞUM GİBİ...

Beşiktaş 3-2 Fenerbahçe

PEREIRA MAÇTAN 1 SAAT ÖNCE SAHAYA ÇIKTI VE...
Vitor Pereira, karşılaşmanın başlamasından 1 saat önce sahaya çıkarak zemin kontrolü yaptı. Zeminin ıslak olup olmadığını kontrol eden Fenerbahçe Teknik Direktörü, daha sonra kendisine getirilen bir top ile test yaptı. Bu arada Beşiktaşlı taraftarların Pereira'yı protesto ettiği görüldü.

Beşiktaş 3-2 Fenerbahçe
ŞENOL GÜNEŞ: 'ŞEREFLİ BİRİNCİ OLMAK İSTİYORUZ'

Beşiktaş 3-2 Fenerbahçe

FENERBAHÇE'DE 4 OYUNCU, ESKİ HOCALARINA KARŞI
Fenerbahçe'nin sezon başında Bursaspor'dan kadrosuna kattığı Ozan Tufan, Volkan Şen, Şener Özbayraklı ve Fernandao, geçen sezon birlikte çalıştığı teknik direktör Şenol Güneş'e karşı mücadele etti. Geçen sezon Bursaspor'u çalıştıran Şenol Güneş yönetiminde başarılı performans ortaya koyan bu dört futbolcu eski hocalarına rakip oldu. Maçtan önce futbolcular, Şenol Güneş'le tokalaşarak başarı dileğinde bulundu.

Beşiktaş 3-2 Fenerbahçe
MAHMUT USLU: BİZİ DOĞRADILAR!

ŞENOL GÜNEŞ'İN İLK DERBİSİ
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, siyah-beyazlı ekibin başında ilk kez bir derbi maça çıktı. Tecrübeli teknik adam, Türkiye'de Trabzonspor'u çalıştırdığı dönemlerde büyük maçlar oynamasına rağmen ilk derbi heyecanını "Kara Kartallar"ın başında Fenerbahçe'ye karşı yaşadı.

Beşiktaş'ta ayrıca 4 futbolcu da siyah-beyazlı formayla ilk kez derbi maçı oynadı. Sezon başında İtalya'nın Fiorentina takımından kiralanan Mario Gomez, Almanya'nın Hoffenheim takımından transfer edilen Andreas Beck, Brezilya'nın Gremio takımından gelen Luiz Rhodolfo ve Gençlerbirliği'nden alınan Dusko Tosic, Süper Lig'de ilk kez derbi heyecanına tanık oldu.

Beşiktaş 3-2 Fenerbahçe

QUARESMA YEDEKLER ARASINDA
Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Ricardo Quaresma, derbi maçta yedekler arasında yer aldı. Siyah-beyazlıların ligde son oynadığı Gençlerbirliği maçında sahaya ilk 11'de çıkan ve 45 dakika forma giyen Quaresma, derbi müsabakasında yedekler arasında oturdu.

Beşiktaş 3-2 Fenerbahçe
İLK DERBİ FENERBAHÇE'NİN

TRİBÜNLER DOLMADI
Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde Atatürk Olimpiyat Stadı tribünleri dolmadı. Bazı bölümlerde büyük boşluklar gözlenirken, derbiyi 30 bini aşkın siyah-beyazlı taraftar izledi. Taraftarlar, maç öncesi ve sırasında yaptıkları tezahüratlarla takımlarına büyük destek verdi. Fenerbahçe taraftarları ise sezon öncesi alınan karar gereği derbiyi tribünden izleyemedi.

Beşiktaş 3-2 Fenerbahçe
DERBİDE BÜYÜK TARTIŞMA! TOP ÇİZGİYİ GEÇTİ Mİ?

ÖZKAHYA'NIN 4. DERBİSİ
Karşılaşmanın hakemi Halis Özkahya, kariyerindeki dördüncü derbi maçında görev yaptı. Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında 2011-2012 sezonunda Süper Final'de oynanan ve sarı-lacivertlilerin 2-1 kazandığı karşılaşma ile ilk derbi heyecanını yaşayan Özkahya, 2012-2013'te Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi 2-1 yendiği, 2013-2014'te de Beşiktaş ile Fenerbahçe'nin 1-1 berabere kaldığı derbilerde düdük çalmıştı. Halis Özkahya, düdük çaldığı üç derbide 3 kez kırmızı, 24 kez de sarı kartına başvurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!