Beşiktaş: 1 - Tottenham: 0

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş: 1 - Tottenham: 0
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2014 15:10

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi C Grubu'ndaki son maçında konuk ettiği İngiltere'nin Tottenham takımını 1-0 mağlup ederek grubu lider tamamladı. Maçın 8. dakikası ve uzatma dakikalarında elektrik kesintisi nedeni ile duran nefes kesen mücadelede gülen Beşiktaş oldu. Annesi ameliyat olan Beşiktaş'ın yıldızı Olcay, büyük bir fedakarlık örneği gösterdi ve sakatların çok olması nedeniyle Bilic'in iznine rağmen maçta forma giydi.

Beşiktaş: 1 - Tottenham: 0
Fırtına zirveyi kaptırdı

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi C Grubu son maçında Tottenham Hotspur'u 1-0 yenen Beşiktaş, puanını 12'ye yükselterek grup birincisi olarak bir üst tura yükseldi.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmada Siyah-beyazlılara 3 puanı getiren tek golü 59. dakikada Cenk Tosun kaydetti. Grupta oynanan diğer maç ise Partizan Belgrade ve Asteras Tripolis golsüz berabere kaldı.

Bu sonuçların ardından Beşiktaş 12 puanla gruptan lider çıkarken, Tottenham da 11 puanla bir üst tura yükseldi. 6 puanla 3. sırada yer alan Asteras Tripolis ve 2 puanla sonuncu sırada bulunan Partizan Belgrade ise Avrupa kupalarına veda etti.

Beşiktaş: 1 - Tottenham: 0


Annesin ameliyat olmasına rağmen Olcay büyük bir fedakarlık örneği göstererek maçta forma giydi

Haberin Devamı

Beşiktaş: 1 - Tottenham: 0
İŞTE BEŞİKTAŞ'IN MUHTEMEL RAKİPLERİ



MAÇ 2 KERE DURDU
Bu arada Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan Beşiktaş - Tottenham Hotspur mücadelesi 2 kere elektrik kesintisi nedeniyle durdu.

MAÇTAN KARELER /EMRE OKTAY'IN OBJEKTİFİNDEN

Beşiktaş: 1 - Tottenham: 0


Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Stefan Johannesson, Fredrik Nilsson, Daniel Gustavsson (İsveç)
Beşiktaş: Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Franco, Ersan Adem Gülüm (Dk. 46 Atınç Nukan), Motta, Necip Uysal, Gökhan Töre (Dk. 84 İsmail Köybaşı), Sosa, Kerim Frei Koyunlu (Dk. 90+3 Furkan Yaman), Olcay Şahan, Cenk Tosun
Tottenham: Vorm, Walker (Dk. 76 Capue), Rose, Kaboul, Chiriches, Paulinho (Dk. 69 Lennon), Townsend, Dembele, Chadli, Stambouli, Soldado (Dk. 69 Lamela)
Gol: Dk. 59 Cenk Tosun (Beşiktaş)
Sarı kart: Dk. 21 Ersan Adem Gülüm (Beşiktaş)


Beşiktaş: 1 - Tottenham: 0
IŞIKLAR SÖNDÜ TARAFTAR YANDI



MAÇTAN NOTLAR


İLKLERİN GECESİ
Tottenham'ı devirerek Avrupa Kupaları'nda ilk kez grubunu lider bitiren Beşiktaş, İngiliz ekibine Avrupa Ligi grup aşamasındaki ilk yenilgisini de tattırdı. UEFA Avrupa Ligi C Grubu’nu topladığı 12 puanla zirvede tamamlayan Beşiktaş, grupta oynadığı 6 maçta 3 galibiyet 3 beraberlik aldı. Son maçlar öncesi bir üst tura çıkmayı garantileyen Beşiktaş, sahasında Tottenham’ı da devirerek Avrupa Kupalarında ilk kez grubunu yenilmeden bitirdi. Geçen sezon da Trabzonspor Avrupa Ligi'nde grubunu yenilgisiz lider bitirmişti. Beşiktaş bunun yanında İngiliz ekibi Tottenham'a Avrupa Ligi'nde grup aşamasında son 3 sezondaki ilk yenilgisini de tattırdı.

Haberin Devamı

KERİM'İN YERİNE FURKAN
BEŞİKTAŞ'ta uzatma dakikalarında Kerim Frei'ın yerine oyuna giren Furkan Yaman ilk kez Avrupa heyecanı yaşadı. Slaven Bilic, 18 yaşındaki Furkan'a Sarıyer maçında da şans vermişti.

BU SEZON ADA'YA KAFA TUTTU
BEŞİKTAŞ bu sezon İngiliz takımları Arsenal ve Tottenham ile karşılaştı. Oynanan 4 maçta 2 kez beraberlik alan Beşiktaş 1 yenilgi alırken, ilk galibiyetini Tottenham’dan aldı. Beşiktaş bu 3 maçta 2 gol atarken kalesinde ise 2 gol gördü. Kartal Avrupa kupalarında İngiliz takımlarına karşı bugüne kadar oynadığı 18 maçta 5 galibiyet 5 beraberlik aldı. Bu arada siyah beyazlılar en son 2006-07 sezonunda o zamanki adıyla UEFA Kupası gruplarında İnönü’de ağırladığı Tottenham’a 2-0 yenilmişti.

Haberin Devamı

İNGİLİZ BASINI: "MAÇ BİTMEK BİLMEDİ"

İngiliz basını, Beşiktaş - Tottenham maçında iki kez elektriklerin kesilmesiyle ilgili olarak, birilerinin maçın bitmesini istemediğini belirterek, maçın bitiminde "En sonunda bitti" şeklinde yorum yaptı.

Daily Mirror, top hakimiyetinin saha ortasında Tottenham'da olduğunu yazarken, İngiliz takımın kale önünde sonuca gidemediğini, Beşiktaş'ın etkili akınlar yaptığına dikkat çekti. 7 numaralı Töre'nin Tottenham defansını dağıttığı da kaydedildi.

Grubunda ikinci gelen Tottenham'ın şimdi daha zor kuraya düşerek grup liderleri ve Şampiyonlar Ligi'nden gelen takımlardan biriyle oynayacağı da bildirildi.

Daily Mirror, taraftarların sahayı istila etmesine, statta ışıkların kesilmesine alışık Tottenham'ın İstanbul'da ışıklar kesilince sıkıldığını yazdı.

Daily Mail, "İki kez ışık kesilmesinden sonra Tosun grup liderliğini çalınca Tottenham parlayamadı" başlığını atarken, maçın elektriklerin kesilmesi sonucu 8. dakikada 16 dakika, ve 91. dakikada tekrar durdurulduğuna dikkat çekti.

ZİRAAT KADROSUYLA AVRUPA LİGİ'NE
İsmail Köybaşı haricinde tamamen A2 oyuncularından oluşan 6 kişilik Beşiktaş kulübesinin yaş ortalaması 20.5 oldu. Tablo Sarıyer maçını hatırlattı. SAKATLARDAN başını kaldıramayan Beşiktaş’ın Tottenham maçındaki yedek kulübesi Ziraat Türkiye Kupası’ndaki Sarıyer karşılaşmasını akıllara getirdi… Demba Ba, Mustafa Pektemek, Oğuzhan Özyakup, Cenk Gönen gibi sakat oyunculara son olarak Veli Kavlak’ın eklenmesiyle Slaven Bilic’in eli Tottenham maçında epey zayıfladı.

Haberin Devamı

EN YAŞLISI 25'LİK KÖYBAŞI!
ARDA arda yaşanan sakatlar Kartal’ın ilk 11’ini de etkiledi etkilemesine ama asıl yedek kulübesinin belini büktü. İsmail Köybaşı dışında tamamen A2 oyuncularından oluşan 6 kişilik kulübenin yaş ortalaması ise 20.5 oldu. 25 yaşındaki Köybaşı’nın en yaşlı olduğu kulübede en genç isim ise Sarıyer maçındaki başarılı futboluyla alkış alan Furkan Yaman oldu.

OYUNCU YAŞI
Emre Metin 21
İsmail Köybaşı 25
Furkan Yaman 18
Ümit Karaal 19
Atınç Nukan 21
Tugay Kaya 19

EMRE'YE TEPKİ
BEŞİKTAŞLI taraftarlar Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki Tottenham maçı öncesi Fenerbahçe’nin kaptanı Emre Belözoğlu aleyhine uzun süre küfür etti. Bu arada siyah beyazlı taraftarlar Passolig uygulamasını da protesto ederek, “Susma haykır E-Bilet’e hayır” tezahüratında bulundu.

Haberin Devamı

UEFA'DAN TOTTENHAM'A CEZA
UEFA Disiplin Kurulu, UEFA Avrupa Ligi'nde Partizan'ı konuk ettiği maçta yaşanan olaylar nedeniyle Tottenham Kulübü'ne 15 bin avro para cezası verdi. UEFA'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Disiplin Kurulu, Beşiktaş'ın da yer aldığı UEFA Avrupa Ligi C Grubu'ndaki Tottenham ile Sırp temsilcisi Partizan arasında 27 Kasım'da oynanan karşılaşmada taraftarların sahaya girmesi nedeniyle ev sahibi İngiliz ekibine 15 bin avro para cezası verilmesini kararlaştırdı.

BEŞİKTAŞ'IN ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDEN GELECEK MUHTEMEL RAKİPLERİ
Beşiktaş, grubu birinci sırada tamamlarsa; Anderlecht, Roma, Ajax ve Liverpool gibi takımlarla eşleşecek.2. sırada tamamlarsa; Zenit, Olympiakos, Sporting Lizbon ya da Atletic Bilbao'ya rakip olacak. Beşiktaş'ta sol arka adalesinde yırtık bulunan Veli Kavlak kadrodan çıkarıldı. İlk maç 1-1 son ermişti. Beşiktaş’ta Atiba cezalı, Demba Ba ise sakatlıktan ötürü kadroda yok.

Beşiktaş: 1 - Tottenham: 0

OLİMPİYAT’TA ROMANTİK GECE!
Türkiye’nin en çok eleştirilen Olimpiyat Stadı’nda 8. dakika oynanırken elektrikler kesildi. Karanlığı fırsat bilen Beşiktaşlı taraftarlar yaptıkları tezahüratlar ve cep telefonlarının ışığıyla tribün şov yaptı. 'Tottenham’ı yenmemiz engellenemez' diye tezahürat yapan siyah beyazlı taraftarlar ışıkların söndüğü dakikalarda bir an olsun susmadı.

İNGİLİZLER ŞAŞKIN
9 dakika sonra ışıklar yandı ve iki takım futbolcuları sahaya tekrar çıkarak tekrar ısınmaya başladı ve toplam 17 dakikalık rötar sonrası maç 8. dakikadan tekrar başladı. Öte yandan konuk ekip Tottenham'ın taraftarları elektrik kesintisinde herhangi bir tezahürat yapmazken, yaşanan bu duruma şaşırdıkları görüldü.

PEKTEMEK VE BILIC SESLERİ
SİYAH beyazlı taraftarlar maç öncesi Trabzonspor maçında Belkalem’in darbesiyle sakatlanan burnu ve yüzünün çeşitli yerlerinde kırıklar meydana gelen Mustafa Pektemek için tezahüratta bulundu. Uzun süre ‘Mustafa Pektemek’ diye bağıran taraftarlar Hırvat teknik adam Slaven Bilic için tezahüratta bulunmayı da ihmal etmedi.

ELEKTİRİKLER NEDEN KESİLDİ?
Beşiktaş-Tottenham maçında 8. dakika oynanırken meydana gelen elektrik kesintisi skandalının arkasında Altınşehir'de patlayan trafonun olduğu öğrenildi. Siyah beyazlı yöneticiler Olimpiyat Stadı dışında Altınşehir mevkiinde bir trafonun patlaması nedeniyle stadyumun karanlığa gömüldüğünü açıkladılar. Jeneratörün devreye girdiğini söyleyen Beşiktaşlı yöneticiler, maçın ikinci yarısı başlarken dahi gerekli elektriğin jeneratörden sağlandığını belirttiler.
KARTAL KONYA’YI ARADI!
BEŞİKTAŞ için Avrupa Ligi’ni lider bitirmek anlamına gelen kritik Tottenham maçında tribünlerdeki yaklaşık 19 bin 500 taraftar siyah beyazlı yönetimi tatmin etmedi. Olimpiyat Stadı için iyi sayılabilecek seyirci sayısına rağmen siyah beyazlı tribünlerde alışılagelen ortam İkitelli'de yine oluşmadı. Süper Lig’teki son Trabzonspor maçında Konya’da 34 bin 500 taraftara oynayan ve 3-0 kazanılan maç sonrası yönetimin yüzü gülmüştü.

CİMBOM DA KABUL ETMİŞTİ
Tribünlerdeki atmosfer Beşiktaşlı oyuncuların havaya girmesini sağlamıştı. Bu iki tablo sonrası siyah beyazlı yöneticilerde 4 Ocak’ta oynanacak Galatasaray derbisini de Konya Arena’da oynama eğilimi ağır bastı.
Bilindiği gibi Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat da Beşiktaş derbisini Konya’da oynayabileceklerini bunun bir sorun olmadığını söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!