Beşiktaş 1-1 Sporting Lizbon

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş 1-1 Sporting Lizbon
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2015 00:08

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi H Grubu'ndaki 2. maçında konuk ettiği Portekiz ekibi Sporting Lizbon ile 1-1 berabere kaldı. 16. dakikada Ruiz'in golüyle geriye düşen siyah beyazlıların beraberlik sayısını, 61. dakikada Gökhan Töre kaydetti. Beşiktaş bu sonuçla puanını 4'e yükseltirken, Sporting ilk puanını aldı.

Haberin Devamı

Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Paolo Tagliavento, Matteo Passeri, Fabiano Preti (İtalya)
Beşiktaş: Tolga Zengin, Beck, Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm, İsmail Köybaşı, Necip Uysal (Dk. 46 Oğuzhan Özyakup), Hutchinson, Gökhan Töre, Sosa (Dk. 68 Cenk Tosun), Quaresma (Dk. 90+1 Kerim Frei), Gomez
Sporting Lizbon: Patricio, Joao Pereira, Naldo, Figueiredo, Jonathan Silva, Mane, Carvalho, Aquilani (Dk. 79 Martins), Matheus Pereira (Dk. 55 Adrien Silva), Ruiz, Teofilo (Dk. 69 Slimani)
Goller: Dk. 16 Ruiz (Sporting Lizbon), Dk. 61 Gökhan Töre (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 18 Jonathan Silva, Dk. 73 Joao Pereira (Sporting Lizbon), Dk. 25 Rhodolfo, Dk. 58 Ersan Adem Gülüm (Beşiktaş)

Beşiktaş 1-1 Sporting Lizbon


MAÇIN GOL POZİSYONLARI
16. dakikada Matheus Pereira'nın pasıyla ceza sahası dışında sol çaprazda topla buluşan Ruiz'in şutunda, savunmada Beck'e de çarpan top, kaleci Tolga Zengin'in sağından filelere gitti: 0-1.
61. dakikada Beck'in yerden pasında ceza yayı içinde topla buluşan Sosa, topuk pasıyla Gökhan Töre'yi buluştu. Bu oyuncu, sol ayağıyla yerden bir vuruşla kaleci Rui Patricio'yu avladı: 1-1.

Haberin Devamı

Beşiktaş 1-1 Sporting Lizbon

DERBİ 11'İNDE 3 DEĞİŞİKLİK
Beşiktaş'ta, teknik direktör Şenol Güneş, ligde son oynanan Fenerbahçe derbisinin 11'inde 3 değişiklik yaptı. Tecrübeli teknik adam, Fenerbahçe karşısında yedek kulübesinde oturan Portekizli futbolcu Ricardo Quaresma'nın yanı sıra ikinci yarıda görev yapan Necip Uysal ve İsmail Köybaşı'na, ilk 11'de şans verdi. Geçen sezondan kart cezası bulunan Olcay Şahan ile UEFA'ya bildirilen futbolcu listesinde ismi bulunmayan Ramon Motta'nın yer almadığı kadroda, Fenerbahçe karşısında ilk 11'de oynayan Oğuzhan Özyakup ve Dusko Tosic ise yedek kulübesinde oturdu.

Beşiktaş 1-1 Sporting Lizbon
VELİ KAVLAK DÖNÜYOR

SPORTING LIZBON'DA 5 DEĞİŞİKLİK
Beşiktaş'ın rakibi Sporting Lizbon, UEFA Avrupa Ligi'nde Lokomotiv Moskova ile oynadığı maçın kadrosunda 5 değişlik yaptı. Portekiz ekibinde, Rusya temsilcisine karşı oynanan ilk maçta görev yapan Jefferson Nascimento ve Paulo Oliveira, kadroda yer almazken, Adrien Silva, Gelson Martins ve Fredy Montero ise yedek kulübesinde oturdu. Bu futbolcuların yerine Jonathan Cristian Silva, Naldo, William Carvalho, Bryan Ruiz ve Matheus Pereira ilk 11'de görev yaptı.

Beşiktaş 1-1 Sporting Lizbon

ŞENOL GÜNEŞ İLE TEOFILO RAKİP OLDU
Eski Trabzonsporlu futbolcu Teofilo Gutierrez, Sporting Lizbon formasıyla Beşiktaş'a karşı ilk 11'de görev yaptı. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in, Trabzonspor'u çalıştırdığı 2009-2010 sezonunun devre arasında bordo-mavili takımla sözleşme imzalayan Teofilo Gutierrez, Karadeniz temsilcisinde lig, kupa ve Süper Kupa'da forma giydiği toplam 22 maçta 7 gol attı. Teofilo Gutierrez, Trabzonspor formasıyla Beşiktaş'a karşı mücadele ettiği iki maçta gol sevinci yaşayamadı.

Haberin Devamı

Beşiktaş 1-1 Sporting Lizbon
LOKOMOTIV MOSKOVA 2'DE 2 YAPTI


ESKİ TAKIM ARKADAŞLARI HASRET GİDERDİ
Beşiktaş ile Sporting Lizbon arasında oynanan maçta eski takım arkadaşları hasret giderdi. Geçen sezon İtalya Birinci Futbol Ligi takımlarından Fiorentina'da birlikte forma giyen Alberto Aquilani ile Mario Gomez ve 2011-2013 yılları arasında Fulham'da birlikte forma giyen Bryan Ruiz ve Kerim Frei, karşılaşma öncesi birbirlerine başarılar diledi.

Beşiktaş 1-1 Sporting Lizbon
AVRUPA LİGİ'NDE 2. HAFTA SONUÇLARI... FIORENTINA VE SCHALKE EZİP GEÇTİ

TRİBÜNLER DOLMADI
Beşiktaş taraftarı, Sporting Lizbon karşılaşmasına ilgi göstermedi. Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki karşılaşmayı 25 bine yakın sporsever izledi. Bu arada Portekiz'den gelen 50 kadar Sporting Lizbon taraftarı da kale arkası tribünde kendilerine ayrılan bölümden maçı takip etti.

Haberin Devamı

Beşiktaş 1-1 Sporting Lizbon
PFDK, DERBİ CEZALARINI AÇIKLADI


AZİZ YILDIRIM'A TEPKİ
Beşiktaşlı taraftarlar, Sporting Lizbon maçı öncesi Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a tepki gösterdi. Taraftarlar, dün bir basın toplantısı düzenleyen ve Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinin hakemi Halis Özkahya'nın mücadelede kendilerini katlettiğini savunan Aziz Yıldırım aleyhine tezahüratlar yaptı.

Beşiktaş 1-1 Sporting Lizbon

ABDULLAH GÜL DE İZLEDİ
Beşiktaş-Sporting Lizbon maçını 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de izledi. Karşılaşmanın başlamasına kısa bir süre kala stada gelen Gül, müsabakayı protokol tribününden takip etti. Bu arada Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, yurt dışında bulunduğu için karşılaşmayı statta izleyemedi.

TOLGA ZENGİN'E TEPKİ
Beşiktaşlı taraftarlar, maçın 16. dakikasında Ruiz'in uzak mesafeden şutunda kapattığı köşeden gol yiyen kaleci Tolga Zengin'e tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Beşiktaş 1-1 Sporting Lizbon

BEŞİKTAŞ'IN BOŞU YOK
Beşiktaş, Sporting Lizbon karşısında bu sezonki 8. resmi maçında da gol attı. Siyah-beyazlı takım, bu sezon ligde 6, UEFA Avrupa Ligi'nde de 2 karşılaşmaya çıkarken, bu mücadelelerin hepsinde gol sevinci yaşadı. Beşiktaş, söz konusu 8 maçta 18 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde ise 8 gol gördü.

PORTEKİZ TAKIMLARINI EVİNDE YENEMİYOR
Beşiktaş, Avrupa kupalarında Portekiz takımları ile evinde yaptığı dördüncü maçı da kazanamadı. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçta Sporting Lizbon ile 1-1 berabere kalan siyah-beyazlı takım, daha önce Portekiz takımları ile İstanbul'da 3 kez karşılaştı. "Kara Kartallar", bu maçlarda Porto'ya 1-0 ve 3-1'lik skorlarla iki kez, Braga'ya da 1-0 kaybetti.

Beşiktaş 1-1 Sporting Lizbon

GÜNEŞ, JESUS'U YİNE DEVİREMEDİ
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Sporting Lizbon Teknik Direktörü Jorge Jesus'a rakip olduğu üçüncü maçta da galibiyet sevinci yaşayamadı. Tecrübeli teknik adam, Sporting Lizbon karşısında alınan 1-1'lik sonuçla Jesus karşısında üçüncü maçında ikinci beraberliğini yaşadı.

İki teknik adam, daha önce 2011-2012 sezonunda Güneş'in Trabzonspor'u, Jesus'un da Benfica'yı çalıştırdığı dönemde UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda karşı karşıya gelmiş, sahasında oynadığı ilk maçı 2-0 kazanan Jesus'un Benfica'sı, o dönem Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki zemin çalışmaları nedeniyle Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan rövanş maçında rakibiyle 1-1 berabere kalmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!