Beş yıldızlı otel konforunda öğrenci yurdu

Güncelleme Tarihi:

Beş yıldızlı otel konforunda öğrenci yurdu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2017 12:59

Beş yıldızlı otel konforunda öğrenci yurdu

Haberin Devamı

İZMİT(Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Kocaeli Yurdu'nu ziyaret etti. Karaosmanoğlu, "Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesine beş dakika mesafede olan ve özenle yaptığımız beş yıldızlı otel konforunda olan kız öğrenci yurdumuz, gençlerimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, TÜRGEV'in Kocaeli Yurdu'nu ziyaret ederek, kız öğrencilerle sohbet etti. Karaosmanoğlu sohbette, "İyi yetişmiş, çağdaş, bilgiyle donanmış, teknolojiye hakim, tarih bilincine sahip, geleceğe olan inancı sağlam bir nesil, o ülkenin en büyük hazinesidir. Biz bu hazinenin en büyüğüne ve en kıymetlisine sahibiz. Daha çok okuyan, daha çok düşünen, daha çok üreten bir toplum hepimizin ortak arzusudur. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak çok hızlı adımlarla bu hedefe doğru ilerliyoruz" diye konuştu.

Üçtepeler bölgesinde 7 bin 334 metrekare arsa üzerine kurulan yurt binası, 3 bin 391 metrekare oturum alanına sahip olmasının yanı sıra 7 kat olarak hizmet veriyor. Öğrenci yurdunun 138 adet 3 kişilik, 4 adet 2 kişilik, 8 adet de tek kişilik odalar olmak üzere toplam 430 kişi kapasiteli olduğunu belirten Karaosmanoğlu, "Bizim gençlerimize büyük düşünmek yakışır. Gençliğin ilim, irfan, hikmet, ahlak, erdem ve adalet gibi büyük kıymetlerle yoğrulması en büyük temennimizdir. Bütün bu halis duygularla gençlerimizi ilkokuldan üniversite çağına, hatta doktora dönemine kadar destekleyici program ve projeler üretmeye gayret ettik, ediyoruz. İnsanı, zamanı ve mekanı yakalayan, geleceğin sahibi ve çağını kuran bir gençlik hedefliyoruz. Sağlıklı, çevik, kuvvetli ve doğru düşünebilen bir gençlik arzuluyoruz" dedi.

Öğrenci yurdunu gezerek çalışmalar hakkında bilgi alan Karaosmanoğlu, "Gençlerimizin öğrenmeye açık, disiplinli, çalışkan ve üretken bireyler olmalarının önünü açıyoruz. Gayretimiz ve çabamızda bu yöndedir" şeklinde konuştu. Yurt Müdürü Ayşe Nur Kansuk ise, "Öğrenci kayıtlarımız sürmektedir. Kız öğrencilerimizi konuk etmenin gururunu yaşıyoruz" açıklamasını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!