Bernd Schuster istifa etti

Güncelleme Tarihi:

Bernd Schuster istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2011 10:02

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, siyah-beyazlı takımdaki görevinden istifa etti.

Haberin Devamı

Alman teknik adam, "Başarısız olduğum bir takımda kalmak istemiyorum" diyerek görevinden ayrıldı. Schuster'in istifasını kabul eden Beşiktaş Yönetimi, durum değerlendirmesi için Nevzat Demir Tesislerinde toplanarak takımın başına sezon sonuna kadar yardımcı antrenör Tayfut Havutçu'nun getirilmesine karar verdi.

İstifa ettikten sonra da önümüzdeki yılki alacağından vazgeçen Schuster, futbolcularla vedalaşmak için takımla birlikte son idmanına çıktı.

KAYSERİSPOR MAÇINDA TAKIMIN BAŞINDA HAVUTÇU OLACAK

Görevinden istifa eden Bernd Schuster'in, cumartesi akşamı oynanacak Kayserispor maçında son kez takımın başında sahaya çıkma isteği siyah-beyazlı yönetim tarafından reddedildi. Bugünden itibaren sezon sonuna kadar takımın başında Tayfur Havutçu maça çıkacak.

Haberin Devamı

 

TAYFUR YARDIMCISINI YARIN BELİRLEYECEK

İŞTE İBRAHİM ÜZÜLMEZ'İN 'İSTİFA' HAKKINDA SÖYLEDİKLERİ

BERND SCHUSTER FOTOĞRAFLARI

ALMAN TEKNİK ADAM SON İDMANINA ÇIKTI - Emre Oktay'ın objektifinden

BERND SCHUSTER'İN BEŞİKTAŞ KARNESİ

SCHUSTER'İN SON ANTRENMANI -WEB TV

İŞTE METE DÜREN'İN AÇIKLAMALARI-WEB TV

SCHUSTER'İN İSTİFASI İSPANYOL BASININI AYAĞA KALDIRDI

METE DÜREN'İN AÇIKLAMALARI

Beşiktaş Yönetimi’nde yapılan toplantı sonrasında kulüp yöneticisi Mete Düren şu açıklamaları yaptı. Bernd Schuster ve ekibinin istifa kararı ile bugün olağanüstü toplanan Beşiktaş Yönetimi ilk açıklamayı yaptı.

Basın sözcüsü Mete Düren, Akaretler'deki kulüp binasında yaptığı açıklamada yönetim adına şunları söyledi:

"Dün akşam itibariyle sayın Schuster Başkanımız yıldırım Demirören'den görüşme talebinde bulunmuştur. Schuster arzuladığı bir şekilde gerekli faydayı gösteremediğine kanaat getirdiği için bundan sonra da kalan müsabakalarda faydalı olamayacağını belirtti. İstifa mektubunu da vermiştir. Sayın başkanımız hoca ile hem bu sene hem de gelecek sene de devam etme niyetinde olduğunu kendisine bildirmiş, ancak Schuster kendisine gösterilen bu güveni süistimal etmek istemediğini, kendisine göre haksız olduğunu düşündüğü bir şekilde kulübün parasını almak istemediğini belirtmiştir. Hocamız, -tazminat almak istiyor- spekülasyonlarına da en güzel şekilde cevap vermiştir sanırım. Artık istifa etmiştir ve konu kapanmıştır. İstifayı geri çevirmek için değil, önümüzdeki dönem için burada toplandık. Sürecin planlanması, gelecek sezonun planlanmasını yapacağız.

Haberin Devamı

Sezon sonuna kadar kalan maçlar için Tayfur Havutçu'nun teknik direktörlüğe getirilmesine karar verilmiştir. Tayfur Havutçu kendi yardımcılarını kendisi seçecek.

Böyle bir dönemde yeni hoca arayışı hiç uygun değil. Tayfur Havutçu; Mustafa Denizli gibi bir teknik adam ile çalışmıştır, Schuster ile yedek kulübesinde bulunmasa da tüm mesaisini tesislerde birlikte geçirmiştir. Bugünden itibaren sezon sonuna kadar başka bir teknik adam arayışı olmayacak, Kayserispor maçında teknik direktör olarak Tayfur Havutçu olacak. Schuster tüm ekibiyle birlikte istifa etti. Kendisine teşekkür ediyoruz"

Q7 ve Çetesi ne olacak?

Alman teknik adamın ani istifasından sonra taraftarlar merakla şu sorunun cevabını bekliyor: "Yıldız oyuncuların durumu ne olacak". Schuster'in sezon başında takıma getirdiği Quaresma ve Guti'nin yanı sıra yine devre arasında Alman hocanın isteği üzerine siyah-beyazlı ekibe katılan Fernandes, Simao ve Almeida'nın takımdaki geleceği merak konusu.

Haberin Devamı

"Avukat Güiza için" demişti

En ilgi çekici gelişme ise hafta sonu oynanan Manisaspor maçından sonra gelmişti. 11 Mart Cuma günü Bernd Schuster Schuster, bazı basın yayın organlarında kendisinin Atletico Madrid'e gideceği yönünde haberlerin çıktığının ve avukatının bu nedenle İstanbul'a geldiğinin yazıldığının hatırlatılması üzerine, "Karıştırdığınız birşey var, Fenerbahçeli Güiza ile benim avukatım aynı. Avukatım, Güiza'nın Fenerbahçe ile ilgili bir sıkıntısı için geldi. Benimle ilgili hiçbir durum yok" demişti. Bu gelişmelerden 4 gün sonra Alman hoca Beşiktaş'taki görevinden istifa etti ve bu istifa Beşiktaş yönetimi tarafından kabul edildi.

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü kim olsun
Mustafa Denizli
Rafael Benitez
Felix Magath
Louis van Gaal
Diğer

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!