Berlin’de Türk derneğine taşlı saldırı

Güncelleme Tarihi:

Berlin’de Türk derneğine taşlı saldırı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2017 10:04

Almanya’nın başkenti Berlin’de, Schöneberg semtindeki ‘Ottoman Sufi Center’ adlı bir Türk derneğine kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırı düzenlendi.

Haberin Devamı

BERLİN polisinden yapılan açıklamada, dernek yetkililerinin, derneğe zarar verildiği yönünde suç duyurusunda bulunduğu, polisin olay yerine gittiğinde kaldırım taşlarıyla üç camın kırıldığını tespit ettiği belirtildi. Açıklamada, Eyalet Kriminal Dairesinin devlet güvenlik biriminin, olayın arkasında siyasi bir unsur bulunup bulunmadığını incelediği kaydedildi.
Derneğin çalışanlarından Vural Demirtaş, camların kırıldığını bir komşunun fark ettiğini ve telefonla kendilerine haber verdiğini söyledi.

Olayın pazar gecesi Türkiye’de halk oylaması bittikten sonra meydana geldiğini tahmin ettiklerini anlatan Demirtaş, “Çünkü pazar ve pazartesi günleri planlanmış bir programımız yok. Pazar günü gündüz yapılsaydı bizim haberimiz olurdu” dedi. Demirtaş, derneğin ve üyelerinin hiç kimseyle sorunu bulunmadığını ve herkese kapılarının açık olduğunu ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!